Hlavní obsah

Na vyhlídku Karla IV. mohou turisté ve dne i v noci

Novinky, fis

Nově zrekonstruovaná vyhlídka Karla IV. od pátku znovu zve turisty, a to dokonce v jakoukoliv denní dobu. Pseudogotická stavba z 19. století je známou památkou Karlových Varů. Jako turistický cíl slouží už desítky let.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Vyhlídka Karla IV.

Článek

Téměř 150 let stará vyhlídka Karla IV. měří 514 metrů a nabízí rozhled hned ze dvou úrovní — z devíti a patnácti metrů. Atraktivní je pro výletníky volný vstup, a to dokonce v jakoukoliv denní dobu.

Dostat se ke krásné cihlové vyhlídce můžete dvěma způsoby. Pěšky vyjdete celkem náročným terénem po žluté turistické značce od Poštovního dvora nebo s přiblížením lanovkou Diana od Grandhotelu Pupp na mezistanici Jelení skok, odkud se vydáte necelý kilometr příjemnějším terénem také po žluté.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Vyhlídka je přístupná zdarma po celý rok 24 hodin denně.

Rozhledna ve tvaru minaretu je nejstarší karlovarskou vyhlídkovou stavbou. Od začátku, to ještě nesla název Vyhlídka císaře Františka Josefa, byla oblíbeným cílem lázeňských hostů. Dnes je obklopená stromy, dříve tu ale fungovalo posezení a malé občerstvení.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Výlet k rozhledně zvládnou i méně zdatní turisté. K dispozici mají lanovku.

Milovníci rozhleden si na Karlovarsku přijdou na své. Skvělým zážitkem je také výhled z rozhledny Diana, Jelení skok, Aberg, Bučina nebo Pajndl. Navštívit můžete třeba také ochoz Zámecké věže.

Reklama

Výběr článků

Načítám