Hlavní obsah

Cyklostezka mezi Otrokovicemi a Kvasicemi je v provozu

Cyklisté mají k dispozici novou stezku mezi Otrokovicemi na Zlínsku a Kvasicemi na Kroměřížsku. Úsek dlouhý čtyři a půl kilometru v pondělí otevřeli zástupci Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě. Trasa je součástí cyklostezky podél Baťova kanálu, až na krátký chybějící úsek v Napajedlech na Zlínsku tak nyní cyklisté mohou využít stezku od Kroměříže po Uherský Ostroh dlouhou asi 55 kilometrů.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Síť českých cyklostezek se opět rozrostla. Ilustrační foto

Článek

Cyklostezky podél Baťova kanálu se v posledních letech těší velkému zájmu. Počet cyklistů postupně roste. „Loni jich bylo kolem 250 000. Letos k 1. září jich bylo 212 000," řekl projektový manažer sdružení obcí Jiří Barouš. Provoz je hustý zejména v okolí Uherského Hradiště. Vodní cestu v posledních letech využívá 70 000 až 80 000 návštěvníků.

Nový úsek cyklostezky vede od kraje Otrokovic, nově zbudovanou lávkou přes říčku Mojenu, po levém břehu řeky Moravy do Kvasic, kde náspem klesá ke hřišti. Stezka je součástí dálkové trasy C 47 - Moravské cyklostezky.

Vedle sportovního vyžití má stezka podle starosty Otrokovic Jaroslava Budka také pozitivní dopad na bezpečnost. Cyklisté dosud využívali starou trasu plnou zatáček. „Bohužel tam docházelo k tragickým událostem, už jen z tohoto pohledu jsem moc rád, že se tento úsek zrealizoval," řekl Budek.

Otrokovice nedávno otevřely novou stezku směrem na Zlín, v létě začala lidem sloužit také stezka v sousedních Napajedlech. Zbývá tak propojit tento úsek s tamním rekreačním areálem Pahrbek zpevněnou komunikací podél Moravy. Zatím to není možné kvůli složitým majetkoprávním vztahům, v daném úseku má pozemky téměř 70 vlastníků. Tuto trasu cyklisté využívají za příznivého počasí jako nezpevněnou polní cestu.

Reklama

Související články

Berounskou cyklostezku lemují zevlítka

Kolem cyklostezky Po stopách českých králů na Berounsku nově stojí takzvaná zevlítka. Výletníci si na nich mohou obout brusle nebo si třeba jen odpočinout se...

Beskydy mají první horskou cyklostezku

V Beskydech začala fungovat první horská cyklostezka. Pilotní okruh měří tři kilometry a je v blízkosti areálu skokanských můstků Horečky ve Frenštátě pod...

Výběr článků

Načítám