Hlavní obsah

České zábavní areály, které si děti zamilují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tipů na pěkný výlet s dětmi není nikdy dost – zvlášť když jde o místa, která jsou právě pro nejmenší návštěvníky stvořená. V zábavních areálech si děti mohou nejen hrát, ale často se i něco nového naučit. Od jara až do podzimu se tam skoro pořád něco děje.

Foto: Kudyznudy.cz

Zeměráj v přírodě poblíž Orlické přehrady

Článek
Zážitkový park Zeměráj v Kovářově

Den plný zážitků čeká děti i dospělé v loni otevřeném přírodním zážitkovém parku poblíž Orlické přehrady v Kovářově. Kolem historické usedlosti obklopené pastvinami s hospodářskými zvířaty, políčky a zahradami, objevíte spoustu interaktivních her, hlavolamů a dobrodružných úkolů.

K oblíbeným místům patří starověká vesnice, lukostřelnice, krytá herna nebo stezka, kde si vyzkoušíte naboso chodit po šiškách, kamení i v potoce. Dokonce tu můžete z přírodních materiálů tvořit vlastní umělecká díla, s muzikanty si zahrát na dobové nástroje anebo si vyzkoušet stará řemesla. Otevřeno je zde do konce září, o víkendech od 9:00 do 18:00.

Rekreačně naučný areál Křivoklát

Výlet na Křivoklát můžete spojit s návštěvou lesního areálu, který leží pouhý kilometr od zdejšího hradu. Větší i menší děti si užijí legraci na hřišti s houpačkami, kolotočem, houpací sítí, dřevěnými modely hub a sochami lesních zvířat. Nechybí ani sportovní hřiště pro míčové hry a lesní hudební nástroje.

Foto: Kudyznudy.cz

Křivoklátské dětské hřiště

Interaktivní informační prvky (například v podobě otočného sloupu) vás seznámí s rostlinami, ptáky, dřevinami, myslivostí a také s historií lesů na Křivoklátsku. V lese najdete i několik odpočívadel, ohniště, dřevěný hrad a lanovku. Nemusíte se bát, že byste tu zabloudili, les je protkaný ukazateli, rozcestníky a značkami. A navíc se tu neplatí žádné vstupné.

Šťastná země v Radvánovicích u Turnova

V Českém ráji, jen pár kilometrů od zámku Hrubá Skála a zříceniny hradu Trosky, se nachází rozhlehlý přírodní zábavní areál pro děti Šťastná země. Na rozlehlé louce a v blízkém údolí objevíte obrovské hřiště s množstvím houpaček, prolézaček, lanovek a lezeckých stěn.

Foto: Kudyznudy.cz

Ve Šťastné zemi se děti pořádně vydovádí

Stojí tam i dřevěný zámek s věží, keltská vesnička, zážitkový geopark a vyhlídka s vodní skluzavkou. Oblíbenou atrakcí jsou rovněž trampolíny a aquazorbing. O prázdninách je každý den připravený program plný her a soutěží, v areálu najdete také občerstvení. Šťastná země má otevřeno do konce září o víkendech od 9:00 do 19:00.

Park Mirakulum v Milovicích

Mirakulum je areál plný fantastických staveb a her pro rodiny. Děti dobývají fantastický dřevěný hrad, hrají si na obřím pískovišti nebo zdolávají nástrahy lanového centra. Jsou tu také trampolíny, prolézačky, houpačky a amfiteátr, kde se hraje divadlo. K procházce vybízí lesní naučná stezka se zvířaty, bloudit můžete v přírodním labyrintu anebo v podzemních chodbách.

Foto: Kudyznudy.cz

Malí návštěvníci Parku Mirakulum

Novinkou roku 2013 se stalo unikátní lanové centrum s délkou přes 200 metrů. Atrakci doplňují dva velké tobogány, kterými děti prosviští z výšky bezmála pět metrů. Také v Mirakulu najdete občerstvení a odpočinkové zóny. Kromě toho je zde krytý prostor s výtvarnými dílnami a hernami, kde se můžete schovat před deštěm, a to po celý rok od 10:00 do 17:00.

Zábavní park Nepomuk

Malý a velký řetízkový kolotoč, velká houpací loď, obří trampolíny, prolézačky, skluzavky, kolotoč s autíčky a několik druhů houpaček – to všechno čeká na děti v Nepomuku. Pískoviště jsou dobře zásobena hračkami, v dřevěných domečcích nebo vláčku si děti mohou zahrát třeba na schovávanou. V letních měsících se osvěží v brouzdališti.

Foto: Kudyznudy.cz

Jedna z atrakcí nepomuckého zábavního parku

Zábavní park skutečně vypadá jako park. Atrakce i zookoutek obklopuje všudypřítomná zeleň, děti se vydovádí na trávě a rodiče mezitím posedí v příjemném stínu stromů.

Kudy z nudy v Česku

Portál www.kudyznudy.cz nabízí přes 15 tisíc tipů na výlety po celém Česku pro rodiny s dětmi, party mladých lidí, romantiky i velké sportovní fajnšmekry. Zároveň je to jeden z hlavních nástrojů, kterým agentura CzechTourism zdarma pomáhá podnikatelům v propagaci jejich nabídek. V sezóně stránky využije 700 tisíc návštěvníků měsíčně.

Pro starší děti je k dispozici paintballové hřiště i to na volejbal, nohejbal, házenou, kopanou, tenis, stoly na ping-pong, šipky, kuželky... Zábavní park má otevřeno do konce října během víkendů od 10:00 do 18:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám