Hlavní obsah

Zámky a hrady mají šanci na lepší návštěvnost

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední týdny a dny prázdnin by mohly patřit hradům a zámkům. Počasí příliš nepřeje tomu, aby lidé chodili k vodě, a provozovatelé památek tak mají šanci na lepší návštěvnost.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Hrad Karlštejn

Článek

„I na zbytek měsíce chystají hrady a zámky zážitky a programy, které vyvrcholí takzvanou hradozámeckou nocí o posledním srpnovém víkendu,“ uvedla mluvčí středočeského Národního památkového ústavu Jana Hessová.

Na hradu Křivoklát se chystají do 24. srpna desítky filmových projekcí Noir film festivalu na nádvoří a v historických sálech. V rámci festivalu se uskuteční i debaty s odborníky, koncert nebo výstava plakátů.

Na zámku v Mnichově Hradišti je až do konce srpna prodejní výstava chráněných dílen nazvaná Devatero řemesel, o víkendech je vždy zpestřená ukázkami.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Točník je postavený na vzácném rohovci

Na zámku Konopiště se konaly do 20. srpna. Ty jsou předzvěstí zmíněné hradozámecké noci naplánované na 30. srpna. V tuto tajemnou noc ožijí mnohé příběhy spojené se středočeskými památkami. Na zámku v Březnici na Příbramsku si návštěvníci prožijí dobrodružný příběh muže se železnou maskou.

Na Karlštejně se bude promítat muzikál Noc na Karlštejně a prohlídky Karlštejnské zločiny pocuchají bojácným návštěvníkům nervovou soustavu. Tajemná zákoutí zpřístupní i Konopiště a na Křivoklátě se chystá noční představení s magistrem Kellym.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Hrad Křivoklát

Přístupný bude také Sázavský klášter, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet práce archeologů nebo středověkých lidí. Zámek Žleby na Kutnohorsku chystá večerní a noční prohlídky nazvané Veselá historie aneb O bláznivém nápadu kněžny Libuše.

Reklama

Výběr článků

Načítám