Hlavní obsah

Letní výstava návštěvníky provede voňavou říší květin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní etapa pěstitelské výstavy Floria letos návštěvníky provede kouzelnou říší květin. Stejnojmenná expozice ve výstavní hale nabídne díky rozmanitým aranžmá a doplňkům komplexní audiovizuální zážitek. „Hrdí jsme zejména na zrcadlovou jeskyni nebo na vodní stěnu, která umocní pocit propojení s přírodním živlem,” řekla manažerka výstavy Hana Králová. Letní Floria začne ve čtvrtek a potrvá do 24. srpna.

Foto: archiv Výstaviště Floria

Kroměřížské Výstaviště Floria

Článek

Součástí expozice na Výstavišti Floria, na místě bývalých Rybalkových kasáren v okrajové části Kroměříže, bude přehlídka letních květin s popisky i vodní prvky včetně gejzírů a vodopádů nebo zavěšené zvětšené makety hmyzu. „I když výstavu pořádáme již 38. rokem, snažíme se tradici obohatit o nové podněty. Chtěli jsme vytvořit prostor, jenž zaujme celou rodinu," uvedla Králová s tím, že lidé si výstavu budou moci vychutnat i díky odpočinkovým zónám.

Floria Léto nabídne také tradičně široký sortiment letních květin. „I v nejteplejším ročním období je možné pořídit krásnou květenu, rostliny navíc vyžadují péči celoročně. V letní etapě Florie jsme se tento rok rozhodli věnovat zvláštní pozornost například symbolu nevinnosti — liliím," přiblížil zahradnický expert Jaroslav Koníček. Akce se zúčastní více než stovka vystavovatelů.

Pořadatelé připravili i bohatý doprovodný program. Lidé se mohou těšit například na výstavu moderních a historických zemědělských strojů, přehlídku drobného domácího zvířectva nebo na soutěž o nejlepší moravský vdolek. „Soutěžící přinesou na výstavu již hotový vdolek a odborná porota pak vybere tři nejlepší pekařky," přiblížila pravidla Králová.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Expozice bude otevřená denně od 9:00 do 17:00. Výstaviště Floria v Kroměříži, pojmenované po tradičních pěstitelských přehlídkách dříve konaných ve Věžkách na Kroměřížsku, hostilo jako první podzimní verzi těchto výstav v roce 2012. Letošní 38. ročník skončí podzimní etapou konanou 9. až 12. října. Jarní výstavu Floria si nenechalo ujít rekordních více než 61 000 návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám