Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do Prahy za dinosaury, s vysvědčením do bazénu

Další školní rok končí a letní prázdniny začínají. Tento víkend je ideálním časem nejen k odjezdu na dovolenou, ale také k výletům po Česku. Těch se nabízí skutečně mnoho.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z víkendových aktivit může být dovádění v aquaparku. Ilustrační foto

Článek
Praha

Áčkofest na Střeleckém ostrově

Festival pro malé i velké nabídne koncerty, divadla pro děti a mnoho pohybových, divadelních a výtvarných aktivit. Střelecký ostrov ožije mezi 10:00 a 23:00 veselou náladou. Pro děti bude připravený hrací koutek a rodičům zazpívají třeba Monika Načeva nebo Lenka Dusilová. Program akce si prohlédněte zde.

Transformers útočí v Aquacentru Šutka

V sobotu přepadnou roboti Transformers aquacentrum na Praze 8. Zábavný a akční program pro rodiny s dětmi odstartuje v 11:30 a soutěžit, hrát, tančit a vítězit nad Transformery se bude až do 16:00. Více informací naleznete zde.

Letadla jako na dlani

Výstavu s názvem Na letadla zblízka si prohlédnou od čtvrtka do 20. července návštěvníci OC Šestka. Kromě modelů letadel uvidí také uniformy pilotů a letušek. Tento víkend odsud budou navíc dobře vidět letadla na Letišti Václava Havla.

Dinosaurium na Výstavišti

Nejpozději v neděli můžete navštívit unikátní výstavu Dinosaurium s kostrami a zkamenělinami dinosaurů. Na holešovickém Výstavišti v Křižíkově pavilonu E uvidíte 50 exponátů z Ruska. Ohromit se nechte mezi 10:00 a 18:00. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Keltský den v Semteši

Slavnostní otevření Stezky rytíře Rubína po historických místech okolo této kutnohorské obce proběhne v sobotu. Uvidíte ukázky života Keltů, připraveny budou dílny pro děti i dospělé, zkusíte si drcení obilí, keltské zbraně, runové písmo. Zahájení proběhne v 10:30 před obecním úřadem, doprovodný program pak mezi 13:00 a 16:30. Více hledejte zde.

Začátek prázdnin na farmě

Farma Blaník chystá pro školáky zábavné zahájení letních prázdnin. V sobotu se tam budou moci projet na traktůrcích, asistovat u svatby poníků nebo soutěžit v blanickém desetiboji. S napětím je navíc očekáván 50 000. návštěvník. Uvítá ho sám blanický rytíř. Více zde.

Pohádková výstava v Kladně

Galerie Kladenského zámku připravila ve spolupráci s Barrandovským Fundusem výstavu kostýmů z pohádek Nejkrásnější hádanka a Princezna ze mlejna. Originály rekvizit a kostýmů z filmů Zdeňka Trošky můžete obdivovat o víkendu od 13:00 do 17:00 až do 17. srpna. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dernisáž výstavy Dobrodružná Afrika

V Pavilonu Anthropos Moravského zemského muzea v Brně bude v sobotu připraveno rozloučení s výstavou Dobrodružná Afrika očima cestovatelů. Poslední komentované prohlídky proběhnou mezi 13:00 a 16:00. Tehdy bude také připravený výtvarný workshop s výrobou Deníku cestovatele. Při komentované show ochutnáte hmyz a dozvíte se vše podstatné o entomofágii. Více čtěte zde.

Výstava hraček ve Šlapanicích

Výstava Dítě, dětství, mateřství představí vyrůstání před sto lety. Návštěvníci se v muzeu na šlapanickém Masarykově náměstí dozvědí o péči o děti. Mezi 13:00 a 17:00 si o víkendu prohlédnete staré hračky, kočárky, dětské oblečení nebo fotografie. Do 14. září je s výstavou otevřena také dětská herna. Vše se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Výstava hraček v Dačicích

Až do konce prázdnin děti nadchne výstava Holčičí sen, klukům vstup povolen. Výstava panenek a hraček ze sbírky Jaroslavy Zborníkové je k vidění ve zdejším Městském muzeu a galerii. Zavítejte o víkendu od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Výstava starožitností a hraček

Šperkovnice a šatníky našich babiček a prababiček se vám otevřou díky výstavě Dvě tváře ženy na zámku Orlík. V budově lesní správy před zámkem v Orlíku nad Vltavou uvidíte kabelky, vějíře, pudřenky, šitíčka, toaletní soupravy, flakonky, vybavení z kuchyní či koupelen. Děti okouzlí do konce září panenky, medvídci a dětské nádobíčko. Přijďte mezi 10:00 a 18:00. Více si přečtěte zde.

Královéhradecký kraj

Strašidelná Bažantnice v Lázních Bělohrad

Pohádkové postavy, příšery a strašidla vás zvou v sobotu na osmou kouzelnou procházku Bažantnicí. Začátek akce je u vily Karlušky v areálu lázní a je průběžný od 16:30 do 19:00. Putování pokračuje lesoparkem Bažantnice kolem rybníku lesem ke kostelíku sv. Petra a Pavla na Byšičkách. V podvečer se objeví téměř stovka pohádkových bytostí, strašidel a příšer. Více se dozvíte zde.

Festival v Novém Městě nad Metují

Začněte letní prázdniny s minifestivalem U nás na zámku. Prostory zámku rodiny Bartoň-Dobenín přivítají návštěvníky v sobotu od 15:00. Pro děti budou připraveny dvě pohádky a dětský koutek. Rodiče zabaví koncerty, řemeslnické trhy, degustace vín a speciální prohlídka zámeckých sklepení. Více zde.

Pardubický kraj

Festival Loutkářská Chrudim

Přehlídka amatérské loutkové tvorby vstupuje v neděli do 63. ročníku. Hrát se bude na několika scénách v Divadle Karla Pippicha, Regionálním muzeu, Spolkovém domě, Muzeu loutkářských kultur a Muzeu barokních soch a ve stanu za divadlem. Program doplní semináře a koncerty. Více hledejte zde.

Pohádkový les v Dolním Bezděkově

Pátý ročník pohádkového lesa proběhne v sobotu na Chrudimsku. Areál za kulturním domem zaplní od 14:00 do 18:00 spousta pohádkových postav. Připravený bude doprovodný program a ceny pro všechny děti. Bližší informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Slavnosti ašského milíře

První lední den byl na Skřivánčím vrchu ve Vernéřově zapálen milíř. V sobotu bude následovat rozhrabání dřevěného uhlí. Tradiční uhlířské slavnosti přinesou od 14:00 lidová řemesla, jarmark, hudbu, americká auta a výtvarnou dílnu. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Staročeská pouť v Semilech

Sobotní pouť na Komenského náměstí nabídne cirkusovou školu, kolotoč pro nejmenší a střelnici. Mezi 10:00 a 16:00 uvidíte harmonikáře a flašinetáře, provazochodce, žongléře a kejklíře, kramářský recitál i pohádky. Více zde.

Za vysvědčení do Babylonu v Liberci

Centrum Babylon odmění na konci školního roku v rámci akce Vykoupej v tom rodiče celé rodiny. Od pátku do neděle získá každý rodič žáka vysokého do 140 centimetrů celodenní vstupné do Aquaparku za polovinu. Premianti se samými jedničkami získají celodenní vstupenku do Aquaparku za 20 Kč. Další informace se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Giganti v Olomouci

V neděli mají návštěvníci Vlastivědného muzea poslední šanci vidět největší živočichy, kteří naši planetu obývali před 10 000 lety. Výstava Giganti – doba ledová představí na náměstí Republiky 11 nejimpozantnějších tvorů včetně mamuta. Přijďte o víkendu od 9:00 do 18:00. Více si přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Dětské běžecké závody v Ostravě

Závody RunTour doputují v sobotu také do Ostravy. Pro děti do šesti let bude připravený běh na 500 metrů, děti do 15 let poběží kilometrovou trať. V areálu Dolních Vítkovic bude otevřený dětský koutek s hlídáním, uvidíte různá vystoupení a díky programu Oživlé obrazy se za pomoci kostýmů a rekvizit můžete nechat zvěčnit tzv. fotonautem. Vše se dozvíte zde.

O Zlatovlásce ve Štramberku

Loutkové divadlo Perníkovka zve na Pohádky starého divadla. V neděli můžete vidět Zlatovlásku, pohádku o kuchaři Jiříkovi, který ochutnal maso bílého hada a porozuměl řeči zvířat. Jak to bylo dál, uvidíte v 10:00. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Výstava koček

Dvojvýstava Kočky – poezen – cats proběhne v Galerii špejchar Ve Dvoře ve Spáleném Poříčí a souběžně v Malé galerii v Nepomuku. V Poříčí uvidíte mezi 9:00 a 17:00 hlavně díla z keramiky, skla, dřeva, olejomalby na plátně a v Nepomuku se představí od 9:00 do 15:00 fotografie, koláže, kresby a grafika. Obě výstavy budou otevřeny po celé letní prázdniny. Více čtěte zde.

PilsAlive a Pohádkové náměstí v Plzni

Na závěr školního roku vystoupí na plzeňském náměstí Republiky od čtvrtka do soboty křesťanské hudební kapely. Pro děti bude v pátek od 14:00 vyhrazen program Pohádkové náměstí. Užijí si divadlo, hry, workshopy a skluzavky. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Dětská prohlídka Lorety v Rumburku

Barokní sakrální památka nabízí dětem od soboty do 2. srpna speciální prohlídky. Loretánský areál na Třídě 9. května projdete v sobotu v 15:00. Během hodinové prohlídky děti budou plnit hravé úkoly a luštit hádanky. Dostanou k dispozici pracovní listy, které je zábavně seznámí s loretánskou legendou. Všechny informace zde.

Zámecké slavnosti ve Šluknově

V zámeckém parku a na zámku proběhnou v pátek a v sobotu zámecké slavnosti Z pohádky do pohádky. V pátek budou slavnosti v 19:00 slavnostně zahájeny, v sobotu bude plný zábavy a kultury celý den. Děti potěší řada pohádek a vystoupení. V parku vás čeká rytířský tábor, velký trh, kejklíř, soutěže, střelnice a dřevěný kolotoč. Večer oživí koncert Chinaski, ohnivá show a ohňostroj. Program naleznete zde.

Vysočina

Festival fantazie v Chotěboři

V pátek začne setkání příznivců světa fantazie. V kulturním domě, v hale, kině, sokolovně a hotelu i venkovních prostorách se odehraje 1500 pořadů s tematikou sci-fi a fantasy. Připraveny budou videoherny a stolní hry. Více zde.

Pohádkové město Pelhřimov

Zábavná rodinná hra s pohádkovými úkoly je určena pro děti od jednoho roku. Start bude u Rodinného centra Krteček ve 13:00. Pro dětské účastníky budou připraveny odměny. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Dětský den v Luhačovicích

Akce proběhne v sobotu u hotelu Vega v Resortu Luhačovice v Pozlovicích. S různými volnočasovými aktivitami se děti a rodiče seznámí od 10:00 do 16:00. Děti zkusí dřevěnou cyklodráhu, lukostřelbu a airsoftovou střelnici. Navštíví je zlínští hokejisté. Zábava bude připravena i pro rodiče. Více informací najdete zde.

Výstava historických vozidel v Holešově

Po 14 letech se do Holešova vrací exhibice historických vozidel. V sobotu budou na nádvoří zámku a v parcích vystaveny desítky veteránů. Od 9:00 uvidíte historické sportovní automobily, motocykly nebo autobus Praga, který „hrál“ v seriálu Pan Tau. Více se dočtete zde.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám