Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích otevřeli nový zábavní park

Resort Valachy o víkendu otevřel na úpatí sjezdovky Razula ve Velkých Karlovicích nový dětský zábavní park se vzdělávacími prvky. Areál nazvaný Razulák je zdejší největší novinkou nadcházející letní turistické sezóny.

Foto: archiv Resortu Valachy

Dětský zábavní park Razulák v beskydské přírodě

Článek

Nový park by měl podle zástupkyně Resortu Valachy Martiny Žáčkové do Karlovic přilákat na letní dovolenou zejména další rodiny s dětmi. Resort ve Velkých Karlovicích provozuje tři hotely s relaxačními centry, golfovým hřištěm a dalšími aktivitami. Do projektu dětského parku se pustil se společností Beskydy Sport, která již má podobný areál v nedaleké Bílé v Moravskoslezském kraji.

Razulák leží naproti hotelu Lanterna vedle cyklostezky Bečva, která je oblíbenou výletní trasou rodin s dětmi, a na úpatí sjezdovky Razula, která tak bude využita i přes léto. „Pro děti je v areálu připravena řada venkovních atrakcí: kuličkodráha, lanáček, obří pískoviště, skákací hrad, aquazorbing či šlapací autíčka. Během června bude ještě dobudován tubing.

Foto: archiv Resortu Valachy

V novém parku se děti vyřádí na nespočtu atrakcí.

„V létě se budou v parku dvakrát denně konat organizované programy v indiánské vesnici s teepee," popsala Žáčková. Park je podle ní zasvěcen karlovickým strašidýlkům, jejichž dřevěné sochy tvoří výzdobu areálu.

Otevírací doba a vstupné

Razulák bude otevřen pouze během letní turistické sezóny, a to v červnu, září a říjnu o víkendech, v červenci a srpnu denně, vždy od 09:00 do 18:00. Vstup platí pouze děti, dospělý doprovod nevyužívající atrakce neplatí nic. Celodenní vstup přijde na 160 korun, odpolední od 13:00 na 120 a od 17:00 na 90 korun.

Resort letos připravil také novinku v podobě sítě turistických okruhů. „Jde o šest nenáročných tras v okolí hotelů v délce sedm až 12 kilometrů, které představují přírodu či zajímavá místa, jako jsou rozhledna Miloňová, Laďův pramen či Prales Razula, úbočí s typickými valašskými dřevěnicemi či hřibové lesy," popsala Žáčková. Nově bude otevřena i půjčovna elektrokol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám