Hlavní obsah

Britské velvyslanectví v Praze se poprvé otevře veřejnosti

Novinky, fis

V průběhu poslední květnové soboty se budou moci zájemci z řad veřejnosti zajít podívat do pražského Thunovského paláce, kde sídlí britské velvyslanectví. Kromě prohlídky je pro návštěvníky nachystán bohatý program včetně zahradního pikniku.

Foto: archiv britského velvyslanectví

Britské velvyslanectví v Praze

Článek

Mezi 10:00 a 17:00 máte v sobotu jedinečnou příležitost se zdarma podívat do prostor britského velvyslanectví umístěného na Malé Straně, tedy v samém centru české metropole. Aktivit je tam na programu vícero.

Gurmáni ochutnají typické britské pokrmy a nápoje, milovníci kultury zhlédnou divadelní představení Prague Shakespeare Company. Pro hudební nadšence zahraje kapela Brouci Band, děti zabaví výtvarné dílny.

Rodiny se mohou zúčastnit například také kroketu, jedné z tradičních britských her. Atmosféru akce dokreslí piknik v terasovité zahradě velvyslanectví, která se nachází přímo pod Pražským hradem.

Foto: archiv Britského velvyslanectví

Elegantní interiér velvyslanectí

Za pozornost stojí na budově velvyslanectví nejen fakt, že tu pobývaly osobnosti, jako jsou například královna Alžběta II. nebo Margaret Thatcherová, ale také bohatá historie. První zmínky o budově stojící na tomto místě pocházejí už ze 14. století. Jako britské velvyslanectví začal být objekt využívaný v roce 1919.

Reklama

Výběr článků

Načítám