Hlavní obsah

Tipy na víkend: Za tancem jeďte do Brna, na výstavu šperků do Přeštic

O víkendu bude pokračovat napříč Českou republikou bujaré masopustní veselí. Rozmanitý ovšem bude také kulturní program - hudební, taneční i výtvarný. Dobrodruhům víkend nabídne také cestovatelské akce, sportovcům zimní závody.

Foto: Profimedia.cz

Tanečníci světové show Lord of the Dance

Článek
Praha

Italský den v Letňanech

Letňanská sportovně kulturní společnost a městská část Praha 18 vás nechají o víkendu ochutnat Itálii. Na Dnu italských slavností si v sobotu užijete odpoledne plné hudby, tance, dobrého jídla a povídání o krásách a historii Itálie. Program začne v 15:00 v tělocvičně v Třinecké ulici. Vstup na akci je zdarma, více zde.

Cestovní veletrh Holiday World

Ať už cestujete po ČR, nebo po celém světě, jistě vás zaujme široká paleta destinací, do kterých budete moci o víkendu nahlédnout na veletrhu Holiday World v pražských Holešovicích. V rámci programu proběhnou také soutěže o zájezdy. Veškeré informace naleznete zde.

Festivala Malá inventura

Už 12. ročník mezinárodního festivalu nového divadla Malá inventura 2014 proběhne na osmi pražských scénách od čtvrtka 20. do středy 26. února. Přehlídka nezávislé scény představí to, co vzniklo v oblasti nového divadla za období posledního roku. V sobotu můžete zkusit Roxy, Divadlo Ponec nebo Alfred ve dvoře. V neděli Roxy, Studio Hrdinů nebo opět Alfred ve dvoře. Kompletní program si prohlédněte zde.

Středočeský kraj

Jílovský masopust

Jílové u Prahy ožije v sobotu tradičním masopustem. Masarykovo náměstí zaplní zábava, soutěže, hry a jarmark. V 9:00 se zde setkají masky. Zahraje dechovka a jako občerstvení poslouží klobásky, jitrnice i koblihy. V 10:30 se masopustní průvod přesune do nejstarší části města, kde bude zábava pokračovat. Více zde.

Jízda Novopackým expresem

Zvláštní vlak Výtopny Zdice vyjede v neděli jako Saxíkův Novopacký expres. Odjezd ze Zdic je v 5:20, dále se staví v Praze a v Mladé Boleslavi. Jízda proběhne dieselovou lokomotivou Prasátko a vozem typu Rybák s dřevěnými lavicemi. Cílem je Novopacký pivovar s prohlídkou a ochutnávkou několika druhů piv. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Lord Of the Dance v Brně

Populární taneční show Lord Of the Dance se vrací do České republiky. Turné začne v neděli v brněnské Kajot Areně. Taneční představení s novými kostýmy, scénou a choreografií začne v 19:00. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Svatební veletrh v Budějovicích

Clarion Congress Hotel v Českých Budějovicích bude v sobotu hostit 2. ročník Veletrhu Svatba. Na Pražské třídě bude připravena svatební módní show, doprovodný program, poradenské koutky s odborníky. Chybět nebude losování o svatební ceny, ani různé ochutnávky. Program veletrhu naleznete zde.

Staročeský masopust v Táboře

Housův mlýn v Táboře chystá v sobotu masopust a oslavu keltského svátku Imbolc. Krčma bude otevřena od 18:00, masopustní veselí propukne v 19:00. Nebudou chybět maškary jako kominík, masopustník, turecký voják, hastrman, čert, ženich s nevěstou a další. Proběhne také keltský rituál a připraveno bude pohoštění. Více zde.

Královéhradecký kraj

Lyžařský závod ve Špindlu

Red Bull Homerun je hromadný závod pro lyžaře a snowboardisty. Závodit se bude v sobotu ve Skiareálu Špindlerův Mlýn, konkrétně na Medvědíně. Po skončení závodu začne Afterparty v Klubu Dolská. Harmonogram akce si přečtěte zde.

Nepálský večer v Polici nad Metují

Police nad Metují se v neděli přenese do Nepálu. Kolárovo divadlo v Jiráskově ulici uvede pořad Večer plný Nepálu. Dozvíte se tu množství zajímavých informací o této vzdálené zemi. Program potrvá od 17:00 do 20:00. Více naleznete zde.

Pardubický kraj

Ples v chrudimské opeře

Chrudimské Divadlo Karla Pippicha slaví letos 80 let od svého otevření. K této příležitosti naplánovalo na sobotu od 19:00 tanec a hudbu. V divadelní kavárně zahrají JG Dix Holice, v divadelním klubu Chrudimský šraml a ve výstavní síni vás zabaví Taneční orchestr Felixe Slováčka. Na hlavní scéně vystoupí Chrudimská komorní filharmonie a pěvecký sbor Slavoj, Sestry Havelkovy s orchestrem a Brněnský Meteor z Prahy. Více hledejte zde.

Dolní Morava zve na Adventrure Night 

V sobotu bude připravena velká párty pod širým nebem ve Skiresortu Dolní Morava. Účastníky tady čekají demo jízdy, light & fire show, rolby Pisten Bully, ohňostroj i after party. Zábava propukne v 19:00 na sjezdovce před hotelem Vista. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Výstava KontAKTfoto v Chebu

Chebská Galerie 4 představuje výsledky 18. ročníku fotografického workshopu portrétu a aktu. Účastníky workshopu z řad profesionální fotografů, posluchačů uměleckých škol i amatérů vedl německý fotograf Thomas Brenner. Galerii můžete v sobotu navštívit od 10:00 do 17:00. V neděli je zavřená. Více zde.

Liberecký kraj

Liberecký masopust

Druhý ročník masopustní veselice vypukne v Liberci – Harcově už tuto sobotu. Har(d)covský masopust bude od 13:00 hostit areál chráněných dílen na Vlčím vrchu. Průvod masek se vydá okolo Harcovského potoka ve 13:30. O hudební doprovod se postará Dudáček a žáci ZŠ Harcov. Těšit se můžete i na vepřové hody. Děti zaujme pohádka, hry, malování na obličej a tvořivé dílničky. Více se dočtete zde.

Sjezd pašeráků v Rokytnici

Pašeráci se o víkendu sjedou do Rokytnice nad Jizerou. V pátek proběhne na Dolním náměstí jarmark se zabíjačkou a koncerty. V 16:00 přijde Krakonoš a v 16:30 odejde průvod do Skiareálu Studenov. Zde bude zábava pokračovat, ukončí ji až ohňostroj. V sobotu bude „pašeráckej vejkend“ až do 16:00 pokračovat ve Skiareálu Horní Domky. Celý program si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Hanácké Bál v Litovli

Už 28. Hanácký bál potěší obyvatele Litovle a okolí. V sobotu ve 20:00 začne ples ve Velkém a Malém sále Záložny v Litovli na náměstí Přemysla Otakara. Všechny pobaví kapela z Moravského Krumlova Fantastic Band a chybět nebude ani Hanácká mozêka a folklorní soubor Hanačka. Na své si přijdou jak milovníci lidovek, tak i příznivci modernější hudby. Více zde.

Jesenický maratón JeLyMan

Třiadvacátý ročník tradičního běžkařského závodu proběhne v neděli v okolí Paprsku u Starého Města pod Sněžníkem. Pro závodníky, kteří si netroufnou na maratónskou trasu, jsou vypsány kategorie na poloviční trati měřící 20 kilometrů. Připravený bude i závod pro děti. Nejlepší lyžaři získají atraktivní ceny. Prezentace proběhne od 9:00 do 10:30 na Paprsku. Další informace hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Ostravská výstava o módě

Slezskoostravská galerie připravila výstavu Móda jako umění aneb oživení české tvorby. Fotografie, oděvy a doplňky návrhářky, modelky a fashionblogerky Inéz Bohdanové Bortoliové můžete o víkendu zhlédnout od 10:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Výstava šperků v Přešticích

Galerijní výstavu šitého šperku navštivte o víkendu v Domě historie Přešticka mezi 14:00 a 17:00. Uvidíte 780 šitých šperků od sedmi autorek z Plzeňska. V sobotu budete moci nahlédnout autorkám přímo pod ruce. Bližší informace naleznete zde.

Výstava v Pivovarském muzeu

Pivovarské muzeum v Plzni vstoupilo do 55. sezóny výstavou přední plzeňské malířky, kreslířky a básnířky Dany Raunerové. Výstavu kreseb a obrázků na téma Černobílé retro s barvou nakonec si prohlédněte o víkendu od 10:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Masopust Zubrnice

Tradiční masopust oživí skanzen lidové architektury Zubrnice. Masopustní veselí propukne v sobotu v 10:00. Masky se sejdou ve dvoře domu z Lubí. O hudební doprovod a tanec se postará folklórní soubor Dykyta z Krásné Lípy. Bude připravena výroba masopustních masek, výstava a tradiční pečení s Aničkou. Více zde.

Vysočina

Herecký festival v Třebíči

Festival divadla 2-3-4 herců probíhá v Třebíči od 17. února do 7. března. V neděli v 19:00 je připraveno představení Druhá smrt Johanky z Arku. Jedná se o lidovou legendu s tragikomickými prvky v hlavní roli s Vilmou Cibulkovou. Vše se odehraje v Národním domě na Karlově náměstí. Více hledejte zde.

Zimní plavby na Dalešické přehradě

Dalešická přehrada nespí ani v zimě. I v únoru se můžete kochat z paluby lodě Horácko. Romantickou projížďku si užijete v neděli ve 13:00, kdy loď vypluje z přístaviště v Kramolíně. Nedělní program s názvem Lední medvědi na lodi bude věnován otužilcům. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Rožnovský masopust

Obchůzky masopustních masek s pochováváním basy nebo zabijačkové dobroty. To nesmí chybět na tradičním masopustu ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Dřevěné městečko rozhýbe v sobotu bohatý program, který začne v 9:00 a skončí okolo 16:00. Harmonogram si prohlédněte zde.

Lešetínský fašank ve Zlíně

Tuto sobotu se uskuteční 15. ročník Lešetínského Fašanku. Masopustní veselice začne v 10:00 u hotelu Baltaci ve Zlíně. Téma masopustu letos zní "Fiesta Mexicana". Nebude chybět průvod, soutěž o nejlepší masku nebo pochovávání basy. Vystoupí mnoho kapel a souborů. Více informací hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám