Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do sněhového království nebo za strašidly do muzea

Snad každé dítě přitahují jako magnet záhadné a tajuplné příběhy. Popuštěnou uzdu fantazii nechá například strašidelná výstava v Písku, jejíž zahájení proběhne tuto neděli ve zdejší galerii. Stejně tak vaše ratolesti určitě zabaví pohádky - ať už ve formě tematických karnevalů, nebo loutkových představení. Zhlédnout budete moci s rodinou také ledové a sněžné sochy v Beskydech.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Strašidelná expozice čeká o víkendu na turisty v Písku. Ilustrační foto

Článek
Praha

Večerní prohlídky skleníku Fata Morgana

Nejen děti, ale i dospělí si jistě užijí magickou prohlídku nasvíceného skleníku Fata Morgana v pražské botanické zahradě. První letošní prohlídka se koná v pátek v 18:00. Více čtěte zde.

Pohádkový mlejn

Jestli se vám nechce cestovat do centra Prahy, zajeďte s dětmi třeba na Pohádkovou taškařici v KD Mlejn na Praze 5. Program, probíhající mezi 11:00 a 16:00, bude výhradně o pohádkách, písničkách a hrách. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Na zámek za pohádkou

Prohlídky plné hádanek a indicií, které děti zavedou k pohádkovým příběhům, proběhnou tento víkend na zámku v Mníšku pod Brdy, a to v obou dnech v časech 11:45, 12:45 a 13:45. Více zde.

Jihomoravský kraj

Třpytivé Vánoce v Brně

V sobotu i v neděli můžete naposledy obdivovat výstavu Třpytivé Vánoce s betlémy, která je otevřená v Letohrádku Mitrovských v Brně. Na výstavu přijďte mezi 10:00 a 16:00. Uvidíte i krásné floristické dekorace. Více informací hledejte zde.

Princezna na hrášku

Nemáte v neděli před obědem co dělat? Tak vezměte své děti třeba do divadla. Od 11:00 se v brněnském Divadle Koráb odehraje známá pohádka Princezna na hrášku. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Kočovné muzeum strašidel

V neděli začne strašidelná výstava v písecké Galerii Portyč. V 16:00 proběhne vernisáž spojená s pohádkově-strašidelným programem, v rámci něhož nebudou chybět ani živá strašidla. Další informace najdete zde.

Královéhradecký kraj

Ráj hraček

Vezměte děti do ráje. Ráj hraček se nachází ve výstavním sále v budově Špýcharu Městského muzea ve Dvoře Králové nad Labem. Auta, kočárky nebo panenky si mohou děti prohlédnout po oba víkendové dny od 13:00 do 17:00. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

Kašpárci celého světa

V neděli se Chrudim rozloučí s úspěšnou výstavou Kašpárci celého světa. Přijďte si ji prohlédnout do zdejšího Muzea loutkářských kultur od 9:00 do 18:00. V Břetislavově ulici poznáte tuzemské i zahraniční loutky. Více zde.

Karlovarský kraj

Žabákova dobrodružství v Chebu

Maňásková komedie bude pro děti připravena v neděli v 15:00 v Západočeském divadle v Chebu. Nejmenší děti pobaví loutkoherci z plzeňského Divadla Alfa. V komedii navíc nechybí spousta písniček. Bližší informace o představení se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Bobří pohádka v Semilech

Víkendovou pohádku Jak bobr hledal déšť zhlédnou děti s rodiči v sobotu v Kulturním centru Golf v Semilech. Přijďte od 15:00 do 1. patra centra na Vejvarovo nábřeží. Více čtěte zde.

Dětské maškarní

Během nedělního odpoledne zaplní vratislavické kulturní centrum rej masek. Bude se tu totiž od 14:30 konat dětský karneval. Najděte si o víkendu s dětmi čas na vytvoření co nejoriginálnější masky. Bližší informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Olomoucká zimní pohádka

Děti se v neděli mohou pobavit také u zimní pohádky O zlém sněhuláku Sněhuráku. Ve Slovanském domě v Olomouci představení sehraje amatérské divadlo Kašpárkova říše. Sněhulák se na vás těší v 15:00 v Hynaisově ulici č. 11. Více zde.

Přírodověda i dějiny

Pokud byste o víkendu rádi své děti vzali za vzděláním, zavítejte třeba do expozice Vlastivědného muzea v Olomouci. To má aktuálně otevřeno od středy do neděle vždy mezi 10:00 a 17:00. Dozvíte se tady více o krajině Olomouckého kraje, o ohrožených rostlinách, ale také o kamenech a významných historických osobnostech. Veškeré informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Broučci v Ostravě

Nechte se v neděli spolu s dětmi okouzlit pohádkovými příběhy ze života svatojánských broučků. Na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava v Pivovarské ulici budou připravena hned dvě představení, a to v 10:00 a 15:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Fimfárum v Plzni

V sobotu v 15:00 mohou děti zhlédnout dvě pohádky - Lakomá Barka a Fimfárum. Zavítejte do plzeňského Divadla Alfa v Rokycanské ulici. Inscenace je vhodná pro děti od 4 let. Více zde.

Ústecký kraj

Výstava betlémů v Teplicích

Vánoční výstavu betlémů s názvem Jesličky z celého světa můžete obdivovat v Regionálním muzeu v Teplicích. V sobotu a v neděli je na Zámeckém náměstí výstava otevřena od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Večerníčkové maškarní

V pelhřimovském KD Máj se v neděli mezi 14:00 a 16:00 uskuteční dětský karneval, jehož tématem bude Večerníček. Tak převlečte své ratolesti do kostýmu oblíbené pohádkové postavičky a vyrazte s nimi za víkendovou zábavou.

Jihlavské loučení s vánočním časem

Koncert, kterým se můžete na téměř rok rozloučit s vánočním časem, proběhne v sobotu v Jihlavě. Buďte při tom v 18:00 v kostele sv. Ignáce z Loyoly na Masarykově náměstí. Vánoční melodie přednesou pěvec Martino Hammerle-Bortolotti za doprovodu symfonického orchestru ZUŠ Jihlava a dvou dětských sborů. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Sněhové království 2014

Už 16. ročník mezinárodního sochařského symposia můžete o víkendu navštívit v turistickém rezortu Pustevny. V sobotu je připravený program od 10:00 do 16:00. Nebude chybět hudba, rozhovory s výtvarníky, pohádka, taneční a hudební vystoupení nebo soutěže. V neděli bude stejný program doplněn o vyhlášení vítězů. Užijte si jedinečné ledové a sněhové sochy. Akce bude pokračovat také následující týden včetně víkendu. Vše se dočtete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám