Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na oživlé betlémy nebo pohádkové čtení

Ať už vám v posledním adventním víkendu navodí tu správnou pohodu procházka po nasvícené zoo, prohlídka vyzdobeného zámku nebo výstavy betlémů, vánoční atmosféra bude všudypřítomná. Užijte si tento čas v kruhu rodinném, ať už vyrazíte kamkoliv.

Foto: Profimedia.cz

Tento víkend se ponese mimo jiné v duchu oživlých betlémů. Ilustrační foto

Článek
Praha

Strom splněných přání v aquaparku

V sobotu od 11:45 do 17:00 zve Aquapalace Praha své návštěvníky ke stromu splněných přání. Těšit se můžete na program plný her, zábavy, soutěží, vodních hrátek a také na hromadu dárků. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Adventní Dobříš

Dobříšský zámek si také na tento víkend připravil zajímavý program. V sobotu i v neděli si během speciálních prohlídek můžete prohlédnout výstavu betlémů, a to v 11, 12, 13, 14 a 15 hodin. Děti dostanou sladký dáreček. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Adventní neděle s královopolskou radnicí

Brněnská část Královo Pole pořádá v neděli na Slovanském náměstí od 15:00 do 18:00 vánoční pozastavení v podobě malého jarmarku. Děti, které přinesou obrázek s vánoční tematikou, dostanou odměnu. Domů si odsud můžete odnést také Betlémské světlo. Více informací naleznete zde.

Vánoční jarmark ve Velkých Pavlovicích

Na náměstí před radnicí ve Velkých Pavlovicích proběhne v neděli od 10:00 vánoční jarmark. Pro děti je připravena Ježíškova dílnička (od 10:00 v budově městského úřadu), zavítat mohou také na výstavy věnované hračkám. V 11:00 proběhne vypuštění balónků s přáníčky. Více si přečtěte zde.

Jihočeský kraj

Troubení z věže v Bechyni

Adventní víkendy v Bechyni jsou plné zajímavého vánočního programu. Tuto neděli se od 17:00 můžete těšit na adventní troubení z věže, po němž uvidíte Betlémský příběh v podání žáků místní základní školy. Více hledejte zde.

Nasvícená Zoo Hluboká

Přijďte načerpat vánoční atmosféru do zoologické zahrady Hluboká. Až do 5. ledna si můžete část zoo prohlédnout ve zcela jiném světle - ve svitu stovek žároviček. Část areálu se rozsvěcí v 16:00. Bližší informace naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Oživlý Betlém v České Skalici

V neděli od 16:00 a 17:00 navštivte náměstí v České Skalici, kde si u kašny prohlédnete Oživlý betlém. Součástí betlémského setkání budou od 15:00 do 18:00 také trhy. Více čtěte zde.

Adventní prohlídky zámku Dětenice

V neděli od 10:00 do 17:00 můžete vyrazit s dětmi na vánoční andělské prohlídky zámku Dětenice, na které mají vaše ratolesti vstup zdarma. Zámkem návštěvníky provede anděl, který prozradí spoustu zajímavostí o vánočních zvycích a tradicích. Zámek bude vánočně vyzdoben. Více zde.

Pardubický kraj

Výstava betlémů v Letohradě

V Muzeu řemesel v Letohradě se až do 30. prosince koná výstava betlémů a vánočních dekorací, kterou můžete navštívit o víkendu od 13:00 do 18:00. Unikátním betlémem je například krajina s většími figurami a další nejrůznější stolní či skříňkové betlémy. Celkem je jich na výstavě k vidění 37. Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Pohádkové čtení v Chebu

Galerie výtvarného umění v Chebu připravila na tuto sobotu další adventní pohádkové čtení pro děti z knih Josefa Lady. Tentokrát zazní příběh z knihy Bubáci a hastrmani a Nezbedné pohádky. Začátek čtení je v 15:30 a vstup je zdarma. Více zde.

Liberecký kraj

Za tmy do Zoo Liberec

Večerní prohlídku liberecké zoo si přijďte vychutnat v pátek od 17:00 do 19:00. Vydejte se na loučemi osvětlenou procházku. Čeká vás mimo jiné krmení lachtanů, cvičení slonic nebo návštěva zvířecí kuchyně. Bližší informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Velký betlém v Dřevohosticích

Velký dřevohostický betlém si můžete prohlédnout v centru obce až do Tří králů. Jedná se o unikátní betlém s figurami životní velikosti, kterých je v betlému kolem čtyřiceti. Každý rok do něj přibývají nové postavy. Více hledejte zde.

Strom pro zvířata v Zoo Olomouc

Přijďte od 11:00 do 15:00 do olomoucké zoo za zvířátky a popřejte jim krásné Vánoce. Pomozte ozdobit vánoční stromeček předtím, než se slavnostně rozsvítí. Čeká vás výroba dobrot pro ptáčky stejně jako malování budek a krmítek. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Vánoce v Ostravě

Na Masarykově náměstí v Ostravě probíhají až do 23. prosince vánoční trhy. Kromě krámků s vánočním zbožím je připraven také pestrý kulturní program. V sobotu od 17:00 se můžete těšit na sokolnickou show a poté slavnost zimního slunovratu. V neděli v 16:00 vystoupí žongléři a bubeníci a od 17:00 je připravena ohňová show. Více si přečtěte zde.

Plzeňský kraj

Živý Betlém ve Spáleném Poříčí

Na náměstí u kostela sv. Mikuláše se v neděli od 14:00 odehraje divadelní hra na téma betlémského příběhu narození Ježíška s názvem Živý Betlém. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Popřejte zvířátkům v Zoo Děčín

Od soboty až do Silvestra můžete přijít do děčínské zoo a popřát všem zdejším obyvatelům to nejlepší. Pokud přinesete dárek či přání zvířátkům, zaplatíte jen poloviční vstup. Otevřeno je od 8:00 do 16:00. Více zde.

Vysočina

Živý betlém v Havlíčkově Brodě

Až do neděle se na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě konají vánoční trhy. V sobotu od 10:00 v rámci kulturního programu vystoupí pěvecký sbor Jasoň s vánočními písněmi. Od 10:45 naváže s vánočním vystoupením folklórní soubor Kalamajka. Od 10:00 do 12:00 můžete zhlédnout také Živý betlém se zvířátky. Další informace se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Živý betlém v Rožnově pod Radhoštěm

V Dřevěném městečku v Rožnově se v sobotu a v neděli od 17:00 odehraje lidová hra o narození Ježíška. V programu se představí tanečníci, muzikanti a zpěváci nebo družina Tří králů na koních. Více čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám