Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na deskohrátky do Klimkovic, za betlémy do Šumperka

Jestliže vaše ratolesti nebudou mít plné ruce práce s psaním dopisu Ježíškovi, vezměte je bruslit na pražské kluziště nebo tvořit do výtvarné dílny v Ostrově. Betlémy ze dřeva, keramické hlíny i dalších materiálů uvidíte například ve Slavkově, Lošticích a Šumperku.

Foto: Archiv Muzea Šumperk

Jeden z křehkých betlémů, které si o víkendu můžete prohlédnout v loštickém Památníku Adolfa Kašpara.

Článek
Praha

Zábava, hry a překvapení

Sobotní odpoledne bude v Domě dětí a mládeže v Praze 7 patřit jen a jen dětem. Na akci Kukšimajda bude k dispozici malým účastníkům skákací hrad, připraveny budou také různé soutěže i překvapení. Vstup je zdarma, přijít můžete mezi 13:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Kluziště v Galerii Harfa

Na střechu Galerie Harfa si můžete přijít zdarma zabruslit o víkendu od 14:00 do 18:30. Kluziště bude přístupné také v podvečerních hodinách, a to v sobotu od 19:00 do 20:30. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Večerní prohlídky s ochutnávkou

Průvodce v kostýmu provede v sobotu večer návštěvníky zámkem Radim. V zámecké kuchyni bude čekat drobná ochutnávka dobových jídel. Volné časy prohlídek naleznete zde.

Andělské zvonění v Českém Brodě

Adventní jarmark a festival kreativních dílen proběhne v sobotu od 9:00 do 17:00 na Gymnáziu v Českém Brodě. Těšit se můžete na ukázky řemesel a otevřené dílny pro děti i dospělé. Dětem zpestří den také divadelní představení Pohádka pošťácká od 10:30 a od 14:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Ivančická příprava na advent

Předvánoční čas si můžete začít vychutnávat už v sobotu od 15:00 v Ivančicích třeba při výrobě dekorací, pečení perníčků nebo v tvořivých dílnách. Akce se koná ve Středisku volného času a zajištěno je také občerstvení. Více čtěte zde.

Výstava betlémů ve Slavkově

Sbírku betlémů si můžete prohlédnout v expozici zámku Slavkov, potrvá zde až do 8. prosince. Uvidíte betlémy z nejrůznějších materiálů – dřevěné, kovové, papírové, keramické i další. Bližší informace najdete zde.

Jihočeský kraj

Výstava Mraveniště v Písku

Ve Sladovně v Písku můžete až do 5. ledna navštívit zábavnou a dobrodružnou výstavu Mraveniště. Název výstavy není náhodný. Návštěvníci se tu pomyslně proměňují v mravence a pozorují okolní svět z jejich perspektivy. Výstava je vhodná pro děti od čtyř let. Více čtěte zde.

Kreativní festival v Soběslavi

Od pátku do soboty ožije Soběslav festivalem kreativity. Pro děti jsou připraveny tvořivé dílničky nebo malování na obličej. Těšit se můžete i na doprovodný program – mažoretky, orientální tanečnice nebo módní přehlídku. Veškeré informace o akci naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Vtipálek Michal

Vtipné představení pro děti Michal k snídani v podání herce Michala Nesvadby můžete navštívit v neděli v Hradci Králové. Začne v 10:30 ve Velkém sále centra Aldis. Více hledejte zde.

Jarmareční rej v Nové Pace

V sobotu od 9:00 do 17:00 bude probíhat jarmareční rej v Nové Pace, kde budete moci obdivovat zručnost více než 40 řemeslníků. Připraveno bude i staročeské občerstvení nebo divadelní představení Vypečený Berka od 14:00. Veškeré informace o akci naleznete zde.

Pardubický kraj

Rukodělný trh v Lanškrouně

V sobotu mezi 10:00 a 17:00 navštivte rukodělný jarmark v Lanškrouně, který se koná v Domově pro seniory. Můžete se tady pouze inspirovat nebo si zakoupit ručně vyráběné výrobky. Více zde.

Karlovarský kraj

Výtvarná dílna v Ostrově

V sobotu od 15:00 můžete vyrazit s dětmi na mikulášskou výtvarnou dílnu, kde si budou moci vyrobit nejrůznější mikulášské ozdoby s postavami čerta, Mikuláše i anděla. Dílna je určena pro děti i jejich rodiče. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Centrum Babylon slaví 15 let

Liberecké zábavní centrum Babylon slaví o víkendu 15. narozeniny. Těšit se můžete na bohatý program v Aquaparku, iQparku i Lunaparku. Program začne v sobotu v 11:00. Jeho součástí bude také laser show od 18:00 a od 20:30. Bližší informace se dočtete zde.

Vítání Krakonoše v Jilemnici

V neděli se vydejte s dětmi do Jilemnice přivítat Krakonoše. Akce začne ve 14:00 u sokolovny. Odtud vás čeká procházka do zámeckého parku, kde se potkáte s Krakonošem u vánočního stromu. Bude se také zpívat a hrát. Více zde.

Olomoucký kraj

Výstava keramických betlémů v Lošticích

Čas Vánoc se nezadržitelně blíží, o čemž se můžete přesvědčit i v Lošticích, kde si můžete prohlédnout netradiční keramické betlémy. V místním Památníku Adolfa Kašpara budou vystavené až do 16. ledna 2014. Více čtěte zde.

Řezbářské betlémy v Šumperku

K Vánocům patří betlémy stejně jako pomlázka k Velikonocům. A právě betlémy vyrobené ze dřeva si můžete prohlédnout na výstavě v Galerii Šumperska. Ta zde potrvá až do 19. ledna 2014. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 21. listopadu od 17:00. Více se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Deskohrátky v Klimkovicích

Klimkovický turnaj v deskových hrách se koná v pátek od 15:00 v centru Mozaika v Klimkovicích. Děti si tady vyzkoušejí okolo třiceti společenských her a z pátku na sobotu zde mohou také zdarma přespat. Veškeré informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Adventní trhy v Plzni

Selský dvůr U Matoušů v Plzni připravil na víkend od 10:00 do 19:00 staročeské adventní trhy. Děti se mohou těšit na malování na sklo nebo netradiční vánoční stromeček. K vidění tu bude také keramika, výrobky z proutí nebo nejrůznější vánoční ozdoby. Vstup je zdarma. Více zde.

Ústecký kraj

Pásmo pohádek ve Šluknově

V neděli se v 16:30 spustí na zámku ve Šluknově pásmo pohádek Krtek a kalhotky. Zámecká kinokavárna bude promítat oblíbené animované pohádky, v nichž hraje hlavní roli známá postava krtečka. Bližší informace najdete zde.

Vysočina

Pohádková sobota v říši fantazie

V pohádkové říši Fábula v Kamenici nad Lipou můžete navštívit sobotní pohádkový program na téma „Lež či pravda“. Připravte se na to, že pohádkové bytosti budou škodolibé. Zatímco obvykle dětem pomáhají, tentokrát si budou trochu vymýšlet. Děti musí poznat, zda mluví či nemluví pravdu. Více zde.

Zlínský kraj

Adventní víkend v Zoo Lešná

Po oba víkendové dny od 11:00 do 15:00 se můžete ve zlínské zoo ponořit do vánoční atmosféry. V prostorách vzdělávacího střediska Tyrol si budete moci vyzkoušet výrobu vánočních ozdob, adventních věnců nebo zdobení vánočních perníčků. Další informace naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám