Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ostravou se rozezní muzikály, Vary budou cestovat

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim rychle zaplňují kulturní akce všeho druhu. Ať už máte rádi divadlo, film, nebo hudbu, přijdete si na své. Benátky nad Jizerou zvou tento víkend na promítání děl amatérských filmařů. Divadelní nadšence bude možná lákat návštěva Vyškova či Miletína. Hudební fandové zase mohou vyrazit do Chrudimi, Ostravy či Klatov. Kdo by měl chuť vydat na cestu kolem světa, může zajet do Karlových Varů.

Foto: Profimedia.cz

V pátek v Ostravě zazní kromě jiných také hity z muzikálu Jesus Christ Superstar. Vystoupí Kamil Střihavka i Bára Basiková.

Článek
Praha

Festival soudobé hudby

Pražský festival soudobé hudby s názvem Contempuls se koná od pátku až do 15. listopadu v Praze. Páteční zahajovací koncert představí Trio Accanto, které vystoupí od 19:30 v La Fabrice. Další koncerty se konají 9., 13. a 15. listopadu. Místy konání dalších koncertů je opět La Fabrika a také DOX. Celý program si prohlédněte zde.

Festival otrlého diváka

Kino Aero připravilo na sobotu dušičkový filmový festival, v rámci kterého se budou promítat filmy určené jen otrlým divákům. Filmové plátno přenese účastníky akce do ponurých prostor a napjatého děje filmů, při nichž bude tuhnout krev v žilách. Minifestival začíná v 16:00, kompletní program naleznete zde.

Středočeský kraj

Benátky filmových amatérů

Přehlídka současných amatérských filmařů se koná od pátku do soboty v kulturně vzdělávacím centru Záložna v Benátkách nad Jizerou. První den festivalu bude zahájen v 15:00 a poté naváže pásmo filmů. Druhý den festivalu odstartuje už v 9:00. Více hledejte zde.

Velký haloweenský mejdan

Staré lázně Kolín zvou v pátek od 21:00 na divokou haloweenskou party plnou hudby a převleků. Nebude chybět tematická výzdoba, a kdo sem dorazí v kostýmu, ušetří na vstupném. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Moravský podzim

Od konce října až do 8. listopadu probíhá v Brně mezinárodní hudební festival, který je jedním z nejvýznamnějších hudebních svátků jihomoravské metropole. V neděli v 19:30 vystoupí Isha Trio ve Vile Tugendhat, v sobotu v 11:00 si nenechte ujít Matiné s violoncellem v Janáčkově divadle. V neděli pak od 19:30 vystoupí v Besedním domě Apollon Musagète Quartet. Do programu nahlédněte zde.

Divadelní festival ve Vyškově

Divadelní festival Trdloviny se koná od pátku do soboty v Besedním domě ve Vyškově. Program zahájí v pátek v 18:00 představení Nevyléčitelní v podání Malé scény Zlín. Sobotní divadelní představení začnou v 17:00. Zakončení festivalu proběhne v sobotu ve 21:45 ve foyer Besedního domu. Program najdete zde.

Jihočeský kraj

Výlov Mlýnského rybníka

V sobotu proběhne od 10:00 u Borovanského mlýna výlov Mlýnského rybníka. Milovníci čerstvých ryb se mohou těšit na prodejní stánky či uzené rybí pochoutky. Akci bude doprovázet hudební kulisa. Více zde.

Královéhradecký kraj

Divadelní Erbenův Miletín

Až do 8. prosince můžete navštívit víkendový v Miletíně divadelní festival. Přijdou si tu na své děti i dospělí. V sobotu v 19:30 je pro dospělé připravena hra Oskar a růžová paní, v neděli od 14:00 se tu bude hrát Vodnická pohádka. Rozpis představení si prohlédněte zde.

Pardubický kraj

Tři sestry a Wohnout v Chrudimi

Dvě české kapely - Tři sestry a Wohnout - vystoupí ve Sportovní hale v Chrudimi v sobotu od 20:00, vstup do haly bude možný už od 19:00. Další informace hledejte zde.

Karlovarský kraj

Festival Caminos ve Varech

V karlovarském kině Drahomíra se od pátku do neděle uskuteční cestovatelský festival s názvem Caminos. Těšit se můžete na vyprávění cestovatelů a dobrodruhů, kteří vás pozvou do nejrůznějších koutů světa. Uslyšíte o Kongu, Barmě, Nepálu či Madagaskaru. Podrobný harmonogram festivalu si prohlédněte zde.

Liberecký kraj

Bouda s lampiónem

Na tradiční lampiónový průvod můžete vyrazit v sobotu v 17:00 v Turnově. Start i cíl představuje park za letním kinem. V závěru pak účastníci vytvoří obrazec z hořících svíček. Připraven je doprovodný program včetně občerstvení. Kdo si nedonese vlastní lampión, může si nějaký zakoupit na místě. Více čtěte zde.

Halloween pro rockery

V sobotu od 20:00 se v KC Golf v Semilech rozjede halloweenský mejdan s vystoupením Vildy Čoka, Miloše Doležala a dalších interpretů. Bližší informace hledejte zde.

Olomoucký kraj

Festival barokní hudby v Olomouci

Olomoucký festival staré hudby Baroko 2013 se koná v Olomouci od neděle až do 8. prosince. Akce se termínově prolíná také s festivalem soudobé hudby. Ten končí 13. prosince. Úvodní nedělní koncert se koná v Sálu Václava III. ve Vlastivědném muzeu v Olomouci od 19:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Muzikálový večer v Ostravě

Večer s rockovými melodiemi z muzikálů si užijete v pátek od 19:00 v Domě kultury Akord v Ostravě. V rámci večera vystoupí například Kamil Střihavka nebo Bára Basiková se svými nejznámějšími hity. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Swing v Klatovech

V pátek v 19:00 zahraje v Klatovech orchestr Big Band Gustava Broma v čele s Vladimírem Valovičem. Těšit se můžete na skvělý swingový koncert, který proběhne v rámci festivalu Jazz bez hranic. V sobotu se pak mezi 10:00 a 16:00 uskuteční v Saloonu Roudná workshop swingových tanců. Pro jeho účastníky i další vášnivé tanečníky je pak na sobotní večer naplánován také swingový bál. Začne ve 20:00. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Zavírání okenic na zámku Velké Březno

Slavnostní zakončení turistické sezóny proběhne v neděli od 16:00 na zámku Velké Březno. V rámci prohlídky návštěvníci pomohou se zavíráním zámku a jeho přípravou na zimu. Další informace hledejte zde.

Zámecký večer ve Šluknově

Již 12. zámecký večer se odehraje v pátek od 19:00 na Šluknovském zámku. Těšit se můžete na hranou legendu O temném rytíři a následně také na koncert hudební skupiny Ventus. Více zde.

Vysočina

Čtení při svíčkách v Třebíči

Poezii a prózu při svíčkách si zájemci vychutnají v pátek od 18:00 v Národním domě v Třebíči. V rámci autorského čtení vystoupí Michal Dlouhý, mimo jiné autor námětů k Četnickým humoreskám. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Noční prohlídka zámku Holešov

Ukončení zámecké sezóny se můžete zúčastnit v pátek od 18:30 do 22:00 v Holešově. Nenechte si ujít pověsti o zámku a jeho okolí. Tato prohlídka vynikne mezi těmi běžnými svojí tajuplnou atmosférou. Více naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám