Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Ve světle hvězd do zoo, za loutkami do Hradce i jinam

Novinky, fis

Tajuplný halloweenský a dušičkový program bude děti „strašit“ napříč Českem. Zvláštní atmosféru si můžete vyzkoušet v řadě zoologických zahrad - v Hluboké nad Vltavou, Liberci, Ostravě a dalších - stejně jako v pražské Stromovce či na Kladně.

Foto: Profimedia.cz

Na loutková představení můžete o víkendu v Česku vyrazit například do Hradce Králové a do Soběslavi. Ilustrační foto

Článek
Praha

Halloween v Aquapalace

V sobotu zavítejte mezi 11:45 a 17:00 do Aquapalace Praha na halloweenský program. Prohánět se tady budou čarodějnice, duchové a další strašidla. Zábavný program také slibuje dárky pro děti. Více zde.

Za mexickou kulturou do Stromovky

Přijďte v pátek od 14:00 do 19:00 oslavit mexický svátek Dia De Los Muertos (Den mrtvých) ke „kachnímu jezírku“ do Stromovky. Seznámíte se s tradičními zvyky, vyrobíte si vlastní lampión, se kterým se poté vydáte na pochod. Těšit se můžete i na mexickou hudbu, stínové divadlo nebo pohádkové představení. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

Veletrh hraček na Výstavišti

Od čtvrtka do neděle zaplaví holešovické Výstaviště hračky. Zatímco rodiče se tady budou poohlížet po vánočních dárcích, děti se zabaví hrami i tematickými show. Rodinné vstupné bude na veletrhu Dětská planeta 2013 za 300 korun. Ve čtvrtek a v pátek mohou návštěvníci chodit od 10:00 do 18:00, v sobotu od 9:00 do 18:00 a v neděli mezi 9:00 a 16:00. Veškeré informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Pochod se strašidly v Kladně

V sobotu se můžete v 17:00 vydat v Kladně na strašidelný pochod určený všem věkovým kategoriím. Pro malé je délka trasy tři až pět kilometrů, starší vyrazí na delší orientační pochod v délce 15 kilometrů. Více zde.

Ve jménu lovu

Celý víkend potrvají Svatohubertské slavnosti na zámku Loučeň. Účastníci zhlédnou přehlídku loveckých psů, prohlédnou si ale také sokoly. V sobotu odpoledne tu navíc můžete zažít troubenou mši v barokním zámeckém kostele. Detailní informace si přečtěte zde.

Jihomoravský kraj

Igráček ve Vyškově

Až do 5. ledna můžete v Zámecké komoře v Muzeu Vyškovska navštívit putovní výstavu Fenomén Igráček. Poznáte historii této legendární hračky, způsoby výroby i současné trendy postavičky. Součástí výstavy je i slosovatelná soutěž pro děti, v níž mohou po skončení výstavy vyhrát Igráčkův kufřík. Další informace čtěte zde.

Jihočeský kraj

Přijďte se bát do Zoo Ohrada

Strašidelnou výpravu mezi zvířátka zažijí v sobotu od 16:00 do 19:00 návštěvníci Zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou. V rámci prohlídek si vyrobí podzimní dekoraci a děti se pobaví u čarodějnické pohádky. Jestliže se sem vydáte, nezapomeňte si sebou vzít lampión. Více si přečtěte zde.

Loutkový festival v Soběslavi

Od pátku až do 11. listopadu můžete v jihočeské Soběslavi navštívit mezinárodní festival Toulavé loutky. V pátek v 17:00 zhlédnou diváci Pohádky u krbu, v sobotu od 15:00 hru Nedotýkej se mých rukou a v neděli od 10:00 představení Zlatá husa. Kompletní program si prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Dračí prohlídky na Starých Hradech

Hrad a zámek Staré Hrady připravil na víkendy pro děti dračí pohádkové prohlídky. Konají se vždy od 10:00 do 17:00. Hradem návštěvníky provede princezna, rytíř nebo čaroděj. Potkají zde také draky, kteří se na hradě v tomto čase usídlili. Bližší informace naleznete zde.

Loutkové divadlo v Hradci Králové

V neděli od 10:00 můžete navštívit v Adalbertinu v Hradci Králové dvě loutková představení. Těšit se můžete na pohádku o Jeníčkovi a Mařence v zimě a také na pohádku o tom, jak Matěj vyzrál na čerta. Představení jsou vhodná pro děti od 3 let. Více zde.

Pardubický kraj

Strašidelná noc v Pardubicích

Dům dětí a mládeže Delta v Pardubicích připravil pro děti v pátek od 17:00 strašidelnou noc. Připraveny jsou speciální soutěže, dlabání dýní, strašidelné tvoření, a stezka odvahy pro ty, kteří se nebojí. Více hledejte zde.

Rojení světlušek na Babiččině dvorečku

Na Babiččině dvorečku v Licibořicích proběhne v pátek Rojení světlušek. Od 15:00 proběhne dlabání dýní, výroba lampiónů i věnečků. Od 16:30 pak odstartuje lampiónový průvod. Následovat bude opékání špekáčků. Další informace čtěte zde.

Karlovarský kraj

Na pohádku do Mariánských Lázní

V Městském divadle v Mariánských Lázních můžete v neděli od 15:00 navštívit s dětmi pohádku Jak se Honza učil čarovat. V pohádce nechybějí kouzla, princezna ani melodické písničky. Bližší informace zde.

Liberecký kraj

Liberecká zoo v hávu noci

V pátek po setmění bude turisty lákat liberecká zoologická zahrada, kde se to od 17:30 do 19:30 bude hemžit strašidly. Usmívat se budou možná jen dýňoví bubáci. Prohlídka bude spojena s lampiónovým průvodem. Časový harmonogram akce naleznete zde.

Dračí den ve Stráži nad Nisou

Turistická procházka s populárním geocachingem vás čeká v sobotu ve Stráži nad Nisou. Sraz je v 9:00 u Kačáku, předpokládané ukončení akce bude v poledne. Na programu bude hledání dračích vajec pomocí navigace. Souřadnice získáte na místě srazu. Motivací může být i fakt, že žádný z hledačů nezůstane bez odměny. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Večer duchů v olomoucké zoo

V sobotu od 17:00 do 20:00 můžete navštívit zoologickou zahradu v Olomouci v netradičním čase a za doprovodu místních duchů. Celým areálem projde lampiónový zástup, průvodce vyjde v 17:00, 17:30 a v 18:00. Podrobnější informace najdete zde.

Ledové kluziště opět v provozu

Zahájení zimního bruslení a punčové sezóny se uskuteční v pátek na olomouckém Dolním náměstí. Od pátku si sem můžete přijít denně zabruslit a ochutnat Norimberský nebo Vídeňský punč. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Halloween v Zoo Ostrava

Lampiónový průvod na oslavu Halloweenu vás čeká v sobotu také v ostravské zoo. Celá akce se koná od 11:00 do 18:00. Čeká vás také dlabání dýní a soutěže. Další informace hledejte zde.

Chrámy a katedrály v Miniuni

Až do konce roku můžete ve světě miniatur Miniuni v Ostravě navštívit výstavu chrámů a katedrál z celého světa. Modely jsou z papíru a jsou vyrobeny v měřítku 1:200. Uvidíte tu třeba baziliku sv. Petra v Římě nebo Chicago Temple. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Podzimní dílna v Plzni

Plzeňský pivovar připravil pro děti na sobotu od 10:00 do 16:00 tvůrčí dílnu, na které si budou moci uplést zvoneček nebo rybku z pedigu. Lektoři jim také poradí, jak vyrobit podzimní ozdobný věneček nebo strašidýlko z přírodních materiálů. Veškeré informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Rej strašidel

Zámek Benešov nad Ploučnicí se v sobotu od 17:00 do 19 :00 promění ve strašidelný zámek. Uvidíte čarodějnice s kouzelnými amulety, jiná strašidla i pohádkové bytosti. Prodej vstupenek začne v 16:00. Prohlídky návštěvníky zavedou mimo jiné do vzácně přístupných sklepních prostor. Více zde.

Strašidelná zoo v Ústí

V sobotu v 15:00 se zoo v Ústí nad Labem promění ve svět strašidel. Děti si budou moci vyrobit hrůzná stvoření nebo masku ve výtvarné dílně. Také se pobaví při malování na obličej. V 17:00 vyjde od pavilonu šelem lampiónový průvod po strašidelné stezce. V 18:00 se můžete těšit na večerní cvičení lachtana Moritze. Děti, které přijdou v masce, s lampiónem nebo si přinesou svoji dýni, budou mít vstup zdarma. Více naleznete zde.

Vysočina

Halloween v Hlinsku

V pátek se také v Městské knihovně v Hlinsku od 17:00 do 19:00 uskuteční halloweenská oslava. Těšit se můžete na rej masek, dlabání dýní a čtení tajuplných příběhů. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Dušičky s vojáky

Dušičkový pochod s napoleonskými vojáky začne v sobotu ve 14:00, kdy na náměstí v Dřevohosticích nastoupí vojáci, aby vzápětí vyrazili k pomníku u místního zámku. Tam ve 14:30 proběhne pietní akt. V 17:00 se pak vojáci připojí k lampiónovému průvodu. Ten vyrazí od kostela sv. Jiljí v Bystřici pod Hostýnem. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám