Hlavní obsah

Šumavská cyklomagistrála se nadále rozrůstá

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 3,2 kilometru dlouhý úsek Skelná-Vysoké Lávky v oblasti Prášilska je další dokončenou částí šumavské cyklomagistrály. V zimě trasu budou moci využít také běžkaři. Dalšího rozšíření zdejší cyklomagistrály se turisté dočkají už v příštím roce.

Foto: Archiv NP Šumava

Cyklomagistrála zpříjemňuje na Šumavě pohyb cyklistům i pěším turistům.

Článek

Začátkem tohoto týdne oznámila Správa Národního parku Šumava dokončení úseku cyklistické trasy Skelná–Vysoké Lávky. V roce 2014 se šumavská cyklomagistrála prodlouží také o cestu mezi Novou Hůrkou a Skelnou.

„Nově vybudovaný úsek se u odbočení na Vysoké Lávky napojí na dva již hotové, končící v Mechově u Srní. Šumavská cyklomagistrála se postupně stane nejdelší a ucelenou cyklostezkou na Šumavě," řekl Pavel Pechoušek, tiskový mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

Bezpečí pro turisty

První částí cyklomagistrály byla už v roce 2006 trasa Gerlova Huť–Nová Hůrka na Železnorudsku. Poslední, zhruba 5,3 kilometru dlouhý úsek, táhnoucí se od Nové Hůrky ke Skelné se aktuálně projektuje. Cyklostezka, která by se nakonec měla prodloužit až na 43 kilometrů, by v budoucnu mohla dosáhnout až na Modravu.

Foto: Archiv NP Šumava

Část nového úseku šumavské cyklostezky.

Ředitel Správy NP a CHKO Šumava Jiří Mánek uvedl, že se budováním cyklomagistrály snaží chránit návštěvníky zdejší krajiny.

„Díky cyklostezkám se stává pohyb kolařů na území národního parku neporovnatelně bezpečnější a ohleduplnější vůči pěším turistům i zdejší vzácné přírodě.“ V průběhu zimního období se po cyklotrase budou moci pohybovat běžkaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám