Hlavní obsah

Rozhledna na Klínovci se na státní svátek opět otevře veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boží Dar

Rozhledna na hoře Klínovec se 28. října opět otevře veřejnosti. Po letech, kdy byla zavřena, ji město opravilo. Kolik budou opravy stát, ale ještě není definitivně jasné, řekl starosta Božího Daru Jan Horník (STAN). Kvůli vysoké vlhkosti se některé práce přesunou až na jaro.

Foto: Profimedia.cz

Rozhledna na Klínovci se opět otevře turistům.

Článek

Kamennou rozhlednu, která je symbolem Krušných hor, město rozebralo a v podstatě byla postavena její replika. Stavbu město převzalo v úterý.

"Bohužel zdivo je stále velmi vlhké a pomalu vysychá. Na omítce vznikají kvůli vlhkosti mapy. Proto letos provedeme jen jeden vnitřní nátěr, zbytek se dodělá až na jaře," uvedl Horník.

Podle starosty bude Boží Dar vědět definitivní cenu rekonstrukce rozhledny až 30. června 2014. "Zatím se držíme do 15 miliónů korun," dodal.

Foto: Infocentrum Boží Dar

Aktuální fotografie rozhledny na Klínovci.

Rozhledna bude zřejmě otevřena každý den. "Na rozdíl od minulosti chceme mít otevřeno i v sobotu a neděli. Podle počasí by to nebylo asi dobré, protože někdy je na Klínovci v jednu chvíli mlha a za dvě hodiny je pryč a naopak," uvedl Horník.

K rozhledně přiléhá i objekt bývalé restaurace, který také patří městu. Kdy přijde řada na její rekonstrukci, ale zatím není jasné. "To je oříšek do budoucna. Hlavní ale bylo, že se nám podařilo na Klínovec přivést pitnou vodu a kanalizaci. To je základ," dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám