Hlavní obsah

Vydejte se na cestu posypanou zrnky kávy

Novinky, fis

Všichni kávoví maniaci by měli od pondělí 30. září do soboty 5. října zbystřit. V rámci Prague Coffee Festivalu totiž v příštím týdnu některé kavárny nabídnou doprovodný program - jak jinak než v duchu kávy, její přípravy a ochutnávky. Zavede vás ale tak trochu i na cestu kolem světa.

Foto: Profimedia.cz

Prague Coffee Festival zavede účastníky za tajemstvím kávy do různých koutů světa.

Článek

První říjnová sobota povede zájemce pomyslnými cestami po kávových plantážích celého světa. Prague Coffee Festival, který se uskuteční v pražské Novoměstské radnici, připraví svým účastníkům degustační požitek z ochutnávky více než stovky druhů káv.

V rámci programu proběhnou také přednášky či promítání fotografií z kávových farem v Panamě. Účastníci uvidí i etiopský kávový obřad nebo netradiční postupy při přípravách kávy. Více se tu dozvědí například také o cibetkové kávě v Indonésii.

Sobota bude ovšem „jen“ jakýmsi vrcholem kávového týdne. Doprovodný program festivalu se totiž protáhne od pondělí až do pátku. Zapojí se do něj různé české kavárny.

Šestidenní kafemánie

Hned v pondělí mohou milovníci kávy zavítat do kavárny Mamacoffee na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Tam proběhne od 20:00 degustace káv formou cuppingu. Na středeční podvečer si pražské kino Aero připravilo od 17:00 přednášku o cestách po Indii, Africe a Latinské Americe a od 18:00 pak také kávově-dortový animační workshop.

Foto: Novinky

Srdíčko a rozetka vytvořené v cappuccinu.

Šumperská kavárna PředMěstí chystá na úterý a čtvrtek speciální degustační menu, které bude samozřejmě spojené s ochutnávkou kávy. I tam si tedy správní labužníci naplno vychutnají předvoj kávového festivalu.

Nečekaná účast

Loňský (první) ročník Prague Coffee Festivalu navštívily asi tři tisíce lidí, což bylo pro organizátory milým i nemilým překvapením. Letos by upřednostňovali vzhledem k prostoru radnice o něco nižší návštěvnost, aby si zájemci festival mohli o to více užít.

V předprodeji bude 1000 lístků v základní ceně 150 korun. Na místě pak budou vstupenky za 250 korun. Děti do šesti let budou mít vstup zdarma, účastníci ve věku do 15 let zaplatí 75 korun.

Anketa

Máte rádi kávu?
Ano
93,5 %
Ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 555 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám