Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zajeďte do Plzně za kulturou a ochutnejte rybí hody v Dobříši

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Ať už posloucháte radši rockovou hudbu, nebo vaše uši dávají přednost jazzu, obojí si můžete dopřát v uvolněném čase víkendu na některém z probíhajících hudebních festivalů. Jestli vás spíš honí mlsná a chcete ochutnat něco dobrého, nabízejí se dobříšské rybí hody nebo přehlídka moravských a českých piv na Jesenicku.

Foto: Archiv Živé ulice

Kapela Sebevrány zahraje na festivalu Živá ulice už ve čtvrtek v 19:00.

Článek
Praha

Móda, hudba i zábava pro děti

Dyzajn márket, který je znovu součástí letního festivalu Fiesta Nové scény Národního divadla, bude v sobotu prezentovat osobité designéry v doprovodu skvělé muziky. Rodiče budou mít možnost odložit ratolesti do dětského koutku kavárny Divoké matky. Dámy si jistě nenechají ujít módní přehlídky mezi 13:00 a 14:00 nebo 16:00 a 17:00. Více o akci zde.

Kinobus opět popojíždí 

Za neposedným Kinobusem se tento víkend můžete vydat do pražských Kbel, kde bude parkovat od čtvrtka až do soboty. Zájemci zhlédnou snímky Nevinnost, Bestiář a Svatá čtveřice. Bližší informace najdete zde.

Středočeský kraj

Sázava fest

Od čtvrtka do soboty se na Sázavě uskuteční multikulturní festival Sázava fest. Účastníci se mohou těšit na vystoupení kapel Wohnout, UDG, Kryštof, Vypsaná fixa a mnoho dalších. Celý program je k nahlédnutí zde.

Rybí hody v Dobříši

Nádvoří dobříšského zámku v sobotu zavoní rybinou. Mezi 11:00 a 17:00 se tady totiž uskuteční rybí hody se vším všudy. Návštěvníci ochutnají grilované pochoutky, naučí se rybolovné techniky či filetování, a kdo bude chtít, projde se po zámku či přilehlém francouzském parku. Bližší informace hledejte zde.

Hudební odpoledne v Postřižíně

Kromě dětí, které se vyřádí od 16:00 na dětské diskotéce, si v sobotu v Postřižíně zatančí jistě i dospělí. Ve 20:30 tady totiž vystoupí ABBA world revival. Po koncertu bude následovat další porce hudby, takže zábava se protáhne až do pozdních večerních hodin. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti okurek ve Znojmě

Od pátku do soboty se bude ve Znojmě točit vše kolem okurek. Letos je tomu totiž 441 let od začátku jejich pěstování v tamních končinách. Těšit se můžete na trh, soutěž o nejlepší sterilovanou okurku a ochutnávku nejrůznějších okurkových specialit. Program bude probíhat na Masarykově a Horním náměstí po oba dny od 10:00. Více informací o akci najdete zde.

Jihočeský kraj

Keltský festival v Táboře

Přijďte oslavit keltský svátek Lugnasad, a to v sobotu od 14:00 do 22:00 na Housův mlýn v Táboře. Uvidíte malování keltských ornamentů na holé tělo, tajuplné rituály a ochutnáte keltskou gastronomii. Více o akci zde.

Lázeňské slavnosti v Třeboni

Přijeďte v sobotu do jihočeské Třeboně a užijte si prezentaci lázní včetně ukázek masáží. V rámci doprovodného programu je připraven řemeslný trh a hudební vystoupení. Od 7:00 do 22:00 je také volný vstup do wellness centra Lázní Aurora. Hlavní program bude probíhat od 9:00 na třeboňském Masarykově náměstí. Celý program si prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Procházka v rytmech jazzu

V Hradci Králové se uskuteční akce Nábřeží jazzmanů. V sobotu si tak budete moci hudebně zpestřit procházku městem podél břehu Labe. Více o akci čtěte zde.

Pardubický kraj

O pokroku ve Slatiňanech

Na víkend připravil zámek Slatiňany mimořádné prohlídky. Ty návštěvníky zavedou do hospodářské části expozice, například do zámecké kuchyně, kotelny či největší koupelny na zámku. První prohlídka vyjde v 10:00. Informace o vstupném naleznete zde.

Karlovarský kraj

Letní festival ve Valči

Letní hudební festival Povaleč můžete navštívit od pátku do neděle ve Valči. Hlavní stage najdete v bývalé jízdárně zámeckého parku. Ostatní program bude probíhat na přilehlých loukách a doprovodný nehudební program můžete navštívit v areálu zámku a jeho zahradě. Seznam interpretů a harmonogram vystoupení najdete zde.

Liberecký kraj

Hvězdná noc na Housce

Benefiční vystoupení předních českých interpretů si máte možnost vychutnat na hradě Houska v sobotu od 18:00. Zazpívají například Daniel Hůlka, Kateřina Brožová, Marcela Březinová či Martha. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Made in Euroregion aneb Jesenicko se baví

V areálu Astur v Jeseníku proběhne od pátku do soboty maraton hudby a zábavy, jehož hvězdami budou Aleš Brichta s kapelou a chraplavý hurikán Dalibor Janda. Dále vystoupí opavská parta Kofe-in. Vaše chuťové buňky se navíc mohou těšit na přehlídku 30 druhů moravských a českých piv. Bližší informace čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Beer Fest ve Frýdlantu nad Ostravicí

Letošní pivní slavnosti se uskuteční od pátku do soboty v areálu RS Budoucnost. Mezi letošní významné hosty patří zpěvačka Věra Špinarová a trochu kontroverzní umělec Xindl X. Páteční program začne ve 14:00, sobotní v 10:00. Více čtěte zde.

Hlučínský festival

Rockový festival Štěrkovna se koná od pátku do soboty v areálu jezera Hlučín. Zahrají například No Name, Tata Boys či Děda Mládek Illegal Band. Páteční program odstartuje v 15:00, sobotní ve 14:00. Všechny interprety a časy jejich vystoupení hledejte zde.

Plzeňský kraj

Švihov jinýma očima

Víte, z jakých stavebních materiálů je fasáda hradu Švihov? Pokud se zajímáte o tuto tématiku, právě vám je určena netradiční exkluzivní prohlídka fasád hradu, která proběhne v rámci cyklu (Ne)tušené souvislosti. Prohlédnete si běžně nepřístupná místa v okolí hradu a budete mít možnost zkusit namíchat středověkou maltu.

Prohlídky se konají v sobotu od 10:00, 12:00 a 15:00, v neděli od 10:00 a 12:00. Předchozí rezervace je organizátory doporučená. Více se dočtete zde.

Večer pro klášter Chotěšov

Navštivte běžně nepřístupné prostory kláštera Chotěšov a zároveň přispějte na dobrou věc. Kulturní benefiční akce na obnovu této památky se koná v sobotu od 14:00 do půlnoci v areálu kláštera. Součástí programu budou šermířská vystoupení, řemeslný trh a netradiční noční prohlídky. Více zde.

Plzeň pulsuje zábavou

Plzeň žije kulturním festivalem Živá ulice. Zúčastnit se téhle tradiční akce můžete o víkendu i vy. Různá místa, odlišní interpreti, střídající se žánry - program Živé ulice je vskutku pestrý. Ochutnejte z něj to, na co zrovna máte chuť. V pátek se divákům od 19:00 nabízejí v Šafaříkových sadech Noisy Pioneers, v sobotu pobaví v Křižíkových sadech Divadlo Dobré Kávy, a to od 16:00. Kompletní program si prohlédněte zde.

Ústecký kraj

Růže od Casanovy

Pěvecká soutěž neprofesionálních zpěváků nese téma milostné písně a odehraje se v sobotu od 19:30 na balustrádovém schodišti zámku Duchcov. Programem provede moderátor Alexander Hemala. Více hledejte zde.

Kinematograf ve Štětí

Kinematograf bratří Čadíků navštíví od soboty do pondělí město Štětí. V sobotu se bude promítat film Probudím se včera a v neděli čeká diváky snímek Perfect Days. Filmy začínají vždy ve 21:30 hodin na Husově náměstí, vstupné je dobrovolné. Více objevíte zde.

Vysočina

Zahájení festivalu Petra Dvorského

Mezinárodní festival Petra Dvorského bude slavnostně zahájen galakoncertem v zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou v sobotu ve 20:00. Na zahajovacím koncertě zazní hlasy dvou hvězd z USA, kterými budou Janai Brugger a Brian Jagde. Festival potrvá až do 17. srpna. Více naleznete zde.

Výstava fuchsií v Telči

Tento víkend máte poslední šanci navštívit v zámecké zahradě pod arkádami v Telči výstavu fuchsií. Fuchsie tady před lety začala pěstovat Marie Závodská z Mysliboře. Výstava je otevřená od 9:00 a vstup je zdarma. Bližší informace čtěte zde.

Zlínský kraj

Řezbářské setkání ve Velkých Karlovicích

Od čtvrtka do neděle se ve Velkých Karlovicích sejdou řezbáři. Jejich umění doprovodí cimbálová muzika. Po večerech budou probíhat koncerty. Sobotní a nedělní program začíná vždy v 9:00. Další informace si přečtěte zde.

Jánošíkův dukát ve skanzenu

Od pátku do neděle proběhne ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm další ročník mezinárodního folklórního festivalu Jánošíkův dukát. Kromě folklóru jsou připraveny i gastronomické speciality. Páteční program začíná v 19:30, sobotní a nedělní již v 10:00. Celý program je k nahlédnutí zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám