Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vychutnejte si medové slavnosti i Křivoklát bez průvodce

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Školákům už z prázdnin zbyla skoro jen polovina, dospělé ale smutný pohled do kalendáře trápit nemusí. Řetězec hudebních festivalů stále doplňují další, a tak je i tento víkend co podnikat. Kdo neholduje muzice „na plné pecky“, vyrazí možná raději na výlet po českých památkách, které nabízejí v mnoha případech speciální zážitkové akce v podobě nočních prohlídek, jarmarků či divadelních představení.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Do prostoru parkánu, hradebních ochozů a Velké věže s expozicí lovectví mohou návštěvníci na Křivoklátě i bez průvodce.

Článek
Praha

Komentovaná prohlídka Valdštejnské jízdárny

V neděli se můžete podívat do Valdštejnské jízdárny v rámci komentovaných prohlídek Národní galerie. Od 16.00 zde proběhne prohlídka výstavy Jan Křížek (1919–1985) a umělecká Paříž 50. let. Další informace hledejte zde.

Kinobus opět vyráží na cestu

Tradiční Kinobus opět vyjíždí na cesty po Praze. V sobotu zavítá do Stromovky s filmem Okresní přebor a v neděli se přesune na Prosek se snímkem Svatá čtveřice. Promítání začne v obou dnech ve 21.00 a vstup je zdarma. Více o Kinobusu zde.

Kousek Mexika v MeetFactory

Záblesk všeho, co se pokazilo je nevesele nazvaná výstava v kulturním prostoru MeetFactory, kam se můžete zajít podívat denně mezi 13.00 a 20.00. Tentokrát tady vystavuje svá díla mexický umělec Joaquin Segura. Témata, která ho inspirovala k tvorbě, jsou protest, politika, omyl i selhání. Více o výstavě čtěte zde.

Středočeský kraj

Na Křivoklát bez průvodce

Na hradě Křivoklát je nově otevřena prohlídková trasa, kterou si můžete projít úplně sami, bez výkladu průvodce. Jedná se o volnou prohlídku hradeb a severovýchodního parkánu. Na závěr si prohlédnete lovecké interiéry a vystoupáte na Velkou věž. O prázdninách je otevřeno od 9.00 do 18.00. Další informace zde.

Muzikálové odpoledne v hřebčínu

Důvěrně známé melodie ze slavných muzikálů si vyslechnete v areálu hřebčína Favory v neděli od 16.00. Dospělí zaplatí za vstupenku 90 korun, děti nic. Bližší informace hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Noční klášterní prohlídky

Jestli chcete o víkendu zažít něco opravdu speciálního, zajděte si na noční prohlídku kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích. Proběhne od 20.00. V rámci programu zahraje skupina Revelband.

Jihočeský kraj

Lipno Fest v Pošumaví

Už jste si užívali skvělou muziku přímo na pláži? Netradiční festival Lipno Fest slibuje zábavu filmovou, hudební i sportovní. Program začíná už v pátek ve 21.00 v areálu letního kina v Černé v Pošumaví, sobotní program startuje ve 13.00 také v letním kině, nedělní se pak se začátkem v 11.00 přesouvá na pláž Windy Point. Program k nahlédnutí zde.

Královéhradecký kraj

Ratibořické nocturno

V areálu ratibořického zámeckého parku se v sobotu od 21.00 uskuteční koncertní večer na téma milostných písní. Čekají vás tóny z období alžbětinské Anglie i zajímavé loutnové skladby plné romantiky. Vstupné bude ve výši 100 korun. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Festival na České Hrady

Jeden z nejpopulárnějších českých putovních festivalů se v pátek a v sobotu usídlí na Kunětické hoře. Akci zahájí v pátek ve 21.00 skupina Mňága a Žďorp, sobotní program, který začne v 11.30 hodin, doplní skupiny Nightwork, Rybičky 48 nebo Monkey Business. Na celý program se podívejte zde.

Karlovarský kraj

Medově sladká sobota

Na Horním hradě Hauenštejně to v sobotu od 10.00 do 17.00 bude vonět medem na každém kroku. Návštěvníci tady uvidí různá řemesla související s medem a včelami a ochutnají sladké dobroty. Chutný program zpestří draví ptáci v rámci ukázek sokolnictví. Bližší informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Hurá v noci na Trosky

Zcela netradiční prohlídku si užijete v sobotu od 18.00 až do půlnoci na hradě Trosky v Českém ráji. Východ měsíce a noční dobrodružná výprava čeká na všechny, kteří mají pro strach uděláno. Další informace hledejte zde.

Pouť pro vodomily

Starosplavská pouť se uskuteční v sobotu v obci Staré Splavy. Akce začne přivítáním Jezerní královny v 9.30, v průběhu dne se pak návštěvníci mohou těšit na spoustu hudby a dobré zábavy. Bližší informace o události objevíte zde.

Festival Benátská noc

Po loňském úspěchu se festival Benátská noc opět uskuteční v areálu Vesec v Liberci, a to od čtvrtka do neděle. Snad největší zahraniční hvězdou bude bezesporu skupina Nightwish. Z českých hvězd to budou například Wohnout, UDG, Pražský výběr či Věra Špinarová. Celý program čtěte zde.

Olomoucký kraj

Ulice v rytmu flamenca

Festival španělského flamenca roztančí Olomouc od čtvrtka do neděle. Čtyřdenní festival Colores flamencos zahájí galakoncert fenomenálního kytaristy Paca de Lucíi ve čtvrtek od 20.30. Součástí festivalu budou flamencové workshopy, dny španělské gastronomie či přehlídka španělské kinematografie. Kompletní program ke zhlédnutí zde.

Keltská noc v Plumlově

V kempu Žralok na Plumlově se od pátku do soboty uskuteční festival Keltská noc pro všechny příznivce Keltů a irské hudby. Páteční program začíná v 16.00, sobotní pak v 11.30. Účastníci nahlédnou i pod pokličku některých keltských řemesel. Více o akci najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Jazzový Frýdek-Místek

Areál frýdeckého zámku se v pátek a v sobotu rozezní jazzovou hudbou. Hvězdou pátečního večera bude Yvonne Sanchez, jejíž koncert si můžete užít od 22.00. Sobotní program se uskuteční v klubech Stolárna, U Arnošta a Pavlač. Vše o události naleznete zde.

Večerní prohlídky zámku Hradec nad Moravicí

Tajemná atmosféra vás jistě pohltí při noční prohlídce zámku Hradec nad Moravicí, v rámci které se v komnatách odehraje představení Kráska a netvor. Hraje se každou celou hodinu od 18.00 až do půlnoci. Bližší informace hledejte zde.

Plzeňský kraj

Večerní prohlídky hradu Velhartice

Noční kostýmovanou prohlídku si můžete vychutnat ve čtvrtek, v pátek i v sobotu na hradě Velhartice. Bude inspirovaná převozem korunovačních klenotů z Karlštejna právě sem na Velhartice. Prohlídky proběhnou každou celou hodinu od 19.00 do 22.00. Organizátoři doporučují předchozí rezervaci vstupenek. Více zde.

Tachov v obležení hudebních kapel

V pátek a v sobotu se Tachovem rozezní hudba interpretů hostujících na akci Nakonec Fest. Klášterní zahrada za tachovským muzeem bude místem, kde se sejdou fanoušci dobré hudby. Sobotní program a informace o kapelách najdete zde.

Ústecký kraj

Rozkvetlý zámek Velké Březno

V interiéru zámku Velké Březno se o víkendu uskuteční výstava gladiol, tedy květin, které s velkou láskou pěstovala poslední členka rodu Chotků Livia Clara Majláth de Székhely. Výstavu květin si budete moci prohlédnout v sobotu od 10.00. Informace o vstupném naleznete zde.

Vysočina

Tajemné prohlídky jihlavského podzemí

Páteční noční prohlídky s historickým podtextem se uskuteční v 19.00, 20.00 a v 21.00. V sobotu se zde budou konat tajemné prohlídky s překvapením, a to v 15.00, 16.00 a 17.00. Další informace jsou k dispozici zde.

Zlínský kraj

Letní filmová škola v Uherském Hradišti

Jeden z největších filmových nesoutěžních festivalů bude zahájen v pátek v Uherském Hradišti. Filmy se pak budou celý týden promítat v sedmi sálech a dvou letních kinech po celém městě. Hlavní filmový program doprovodí koncerty, divadlo a výstavy. Program festivalu k nahlédnutí zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám