Hlavní obsah

Rekordní návštěvnosti jihlavské zoo pomohly i žirafy

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 50 tisíc návštěvníků prošlo za červen jihlavskou zoologickou zahradou. Ve srovnání s minulými lety se zoo minulý měsíc nebývale dařilo. Na konci školního roku se navíc mohla pochlubit hned dvěma rekordy.

Foto: Archiv Zoo Jihlava

Africký pavilón přilákal až nečekaně velkou pozornost turistů.

Článek

Fakt, že jsou mladí žirafí samečci magnetem pro turisty, potvrdil v jihlavské zoo letošní denní návštěvnický rekord (4409 lidí). Ten padl druhou červnovou sobotu. V polovině téhož týdne mohli zájemci vidět žirafí trio v Jihlavě úplně poprvé.

Bránou jihlavské zoo prošlo letos v červnu celkem 50 489 turistů, což je výrazně více než v letech minulých, kdy červnová návštěvnost nepřesahovala počet 35 tisíc lidí. V průběhu posledního měsíce školního roku si tak zoologická zahrada vynahradila květnovou nízkou návštěvnost, jíž zapříčinila pravděpodobně nepřízeň počasí.

Kolísající statistika návštěvnosti

V celkovém součtu návštěvníků byla ovšem úspěšnější první polovina roku 2012, kdy do jihlavské zoo zavítalo o 425 turistů více než letos. Mluvčí zoo Kateřina Kosová viní hlavně jarní chladné počasí.

Možná právě kvůli nízkým teplotám si přišly výběhy exotických zvířat v březnu prohlédnout jen čtyři tisícovky lidí oproti loňskému trojnásobku návštěvníků. Jestli se letošní roční návštěvnost vyrovná 244 tisícům turistů, kteří zoo prošli loni, ukáže až statistika v roce 2014.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám