Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Po stopách pohádek či s tatínky do zoo

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá, že tento víkend bude ve znamení pohádek. Ať už ve městech, nebo v historických prostorách hradů. Děti se ale mohou těšit také na speciální program v ústecké zoo nebo na čáry a kouzla ve zdejším obchodním centru.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Křemílek a Vochomůrka se společně s dalšími pohádkovými postavičkami objeví o víkendu v Dětenicích.

Článek
Praha

Jak se jedlo v předminulém století

Výstava s názvem Krmě - jídlo - žrádlo doplňuje expozici Národního muzea z cyklu Monarchie. Tato část představuje stolování 2. poloviny 19. století včetně dobových receptů. Více informací najdete zde.

Peníze, základ života

O jejich zásadní roli v lidském životě, vypráví výstava nazvaná Peníze, nebo život? Nová expozice Muzea hlavního města Prahy je určená dospělým i dětem, protože přicházejí do kontaktu s penězi odmalička. Jak chápat hodnotu platidel a jak se jejich podoba vyvíjela napříč časem? To vše a mnohem více si dala tato výstava za cíl ukázat. Veškeré informace čtěte zde.

Středočeský kraj

Ukryté pohádky

Na zámku v Mníšku pod Brdy se schovaly pohádky. Na malých návštěvnících bude, aby je našli. Zámecké prohlídky jim poskytnou nutné nápovědy. Informace o délce prohlídek i nutné rezervaci naleznete zde.

Michal stále na cestách

Další představení vtipálka Michala z Kouzelné školky zhlédnou děti v sobotu od 10:30 v Řevnicích u Prahy, konkrétně v Lesním divadle. Bližší informace hledejte zde.

Jihočeský kraj

Cesta do pravěku i africké bubnování

Frymburské slavnosti, trvající od pátku až do neděle, doprovodí hned první den v 19:30 děti ve společnosti hudebníků bubnujících na africké bubny. V sobotu mohou účastníci čekat cestu do pravěku v podobě rozdělávání ohně křesáním kamenů či kovolitecké dílny. V neděli se všichni mohou těšit na hry a divadlo. Podrobně rozepsaný program si přečtěte zde.

Plzeňský kraj

Tajemství starých pověstí

Dům historie Přešticka ve Třebízské ulici v Přešticích představuje na fotografiích místa propojená se zdejšími tajuplnými pověstmi. O víkendech je tu pro návštěvníky otevřeno mezi 14:00 a 17:00.

Karlovarský kraj

Výhradně pro děti

V karlovarském areálu dobrovolných hasičů Stará Role se v sobotu od 14:00 uskuteční Obr den dětí. Pro malé účastníky tu budou přichystané soutěže, skákací hrad, motorky i další zábavné atrakce včetně jízdy na koních. Více o programu hledejte zde.

Ústecký kraj

Neděle patří tátům

Konec víkendu se ústecká zoo rozhodla věnovat otcům a jejich ratolestem. Speciální program bude plný soutěží, her i novinek v zoologické zahradě. Své 15. narozeniny navíc v neděli oslaví jeden z lachtanů. Všechny informace naleznete zde.

Očarování magií

Tajemství iluzionistů je výstava, která návštěvníky teplického obchodního centra Olympia doslova okouzlí. Je totiž inspirovaná magií, duchy i strašidly. Každý víkend se tu navíc otevírá škola kouzel. Další informace čtěte zde.

Liberecký kraj

Antonínská pouť v Bedřichově

„Pojďme si hrát s Antonínem.“ Takové je motto sobotní poutě v Bedřichově, která se letos koná již posedmé. Návštěvníci mohou doufat, že sedmička přinese akci štěstí alespoň, co se počasí týče. Přichystán je program pro děti i dospělé, a to ve formě soutěží, kolotočů, koňských projížděk a dalších atrakcí. Více o programu najdete zde.

Královéhradecký kraj

Večerníčkové neděle

Na zámku v Dětenicích se každou neděli koná speciální pohádkový program zaměřený na dětské návštěvníky. Od 10:00 do 16:00 si tu mohou zahrát či zasoutěžit třeba s Bobem a Bobkem nebo Křemílkem a Vochomůrkou. Zámecký park se mění v peklo, stejně jako v chaloupku na kuří nožce. Na každém stanovišti musí děti splnit zadané úkoly. Další informace čtěte zde.

Pardubický kraj

Gotika, bitva, tanec i kejklíři

Moravské slavnosti u Duhového jezera v Moravanech u Pardubic v sobotu zabaví děti i dospělé. Program bude v gotickém stylu, těšit se můžete na bitvu, loutkové divadlo pro děti nebo na kejklíře a dobovou hudbu. Více informací čtěte zde.

Vysočina

Brnkot a pohádky

Zahrada u Schumpeterova domu v Třešti bude v sobotu od 17:30 patřit hudbě, tanci, pohádkám a odpočinku. Akce pro celou rodinu zabaví každého jejího člena - bez ohledu na věk. Program události nazvané Třešťský brnkot naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Orient na zámku

Bohatý program bude mít sobotní jarmark na zámku Letovice. Kromě řemesel tady návštěvníci zhlédnou také kouzlo orientálních tanců, sokolníky či šermíře. Historický jarmark začne v 10:00 a těšit se můžete také na loutkové divadlo. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Na chvíli zpět k tradicím

Na přerovském Horním náměstí se v pátek a v sobotu uskuteční 7. ročník Folklorního festivalu V zámku a podzámčí. Účastníci si prohlédnou řadu historických krojů a poslechnou rytmy lidové hudby. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Na zříceninu s pohádkou

Zřícenina hradu Brumov poslouží v neděli jako divadelní kulisa. V 15:00 tady začne pohádka Královna k sežrání. Uspěje drak, který by si rád smlsnul na královně, nebo všechno jako obvykle dobře dopadne? Nechte se překvapit. Více informací čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Vojenská minulost

Oba víkendové dny budou mezi 9:00 a 18:00 patřit v pěchotním srubu MO-S 24 "Signál" Dnům otevřených mříží. Návštěvníci nahlédnou do vojenské historie, zpátky v čase je přenesou například prvorepublikové uniformy. Více hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám