Hlavní obsah

Za návštěvu Anežského kláštera o víkendu turisté nezaplatí

Stálou expozici středověkého umění si návštěvníci pražského kláštera svaté Anežky mohou opět prohlédnout. Od soboty je totiž klášter znovu v provozu poté, co byl kvůli nebezpečí povodní začátkem týdne uzavřen. Během víkendu se sem zájemci navíc podívají zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Anežský klášter je klenotem historického centra Prahy

Článek

Na rozdíl od některých jiných pražských objektů, preventivně uzavřených kvůli záplavám, obnovil Anežský klášter o víkendu provoz. Zájemci sem putují na prohlídku děl gotického malířství a sochařství.

Oba víkendové dny je od 10:00 do 18:00 navíc vstup na výstavu v klášteře svaté Anežky zcela zdarma. Návštěvníci ale musejí počítat s dílčími omezeními, která způsobila protipovodňová opatření.

Novinkou je v expozici proslulá středověká deska Adorace Páně z Hluboké od Mistra Třeboňského oltáře, zapůjčená Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích. Vystavena bude do letošního října.

Reklama

Související témata:

Související články

Po Karlově mostě se neprojdete jenom v Praze

Pražskou chloubou, kterou Karlův most bezesporu je, se bude pyšnit i Čína. Obří napodobenina nejznámějšího českého mostu vyroste v zábavním parku ve městě...

Výběr článků

Načítám