Hlavní obsah

Vysočina chystá pro turisty novou vyhlídku i strašidelné sklepení

Rozhledna, sochy, expozice se starými vlaky, automobilovými veterány značky Tatra i strašidelné podzemí obohatí nabídku turistických atrakcí Vysočiny. Některá lákadla se zatím dokončují a budou otevřena o letních prázdninách. Jiná už jsou turisty hojně navštěvovaná. Příkladem je třeba Australská farma v jihlavské zoologické zahradě.

Foto: Archiv Zoo Jihlava

Jihlavská zoo má od letoška ve svém areálu malý kousek Austrálie.

Článek

V jihlavské zoologické zahradě je od dubna otevřena expozice Australská farma. Od 5. června bude přístupný také nový pavilón žiraf, v němž se od minulého týdne zabydlují tři mladí žirafí samci. S roční návštěvností kolem čtvrt miliónu lidí je tato zoo nejvyhledávanějším turistickým cílem na Vysočině.

Podívat se z výšky

Ve westernovém městečku Šiklův mlýn, neboli Šiklandu, na Žďársku letos přibyla 13 metrů vysoká dřevěná rozhledna. Z jejích vyhlídkových plošin je vidět terénní dráha, pastviny i zvířecí výběhy, které jsou součástí areálu. Městečko je pro turisty otevřeno v červenci a srpnu, v sezóně jich přivítá okolo 50 tisíc.

Nové technicky zaměřené expozice přibudou v Telči a v Bystřici nad Pernštejnem. Na telčském vlakovém nádraží si turisté budou moci přibližně v polovině prázdnin prohlédnout historické vlaky. Část depozitních prostor bystřického Veterán Tatra klubu v bývalém lihovaru zájemci mohou navštívit od 9. do 31. srpna.

Sochy i postavy z pohádek

V obcích na Telčsku, Třešťsku a Jemnicku bude letos rozmístěno 25 soch. Zajímavé výletní cíle vzniknou díky společnému projektu těchto mikroregionů.

Horácké muzeum v Novém Městě na Moravě začne návštěvníky o letních prázdninách provádět strašidelným podzemím. Pět zastávek ve sklepení muzea vzniká podle scénáře vycházejícího z místních pověstí a legend. Výjevy se skřítky, bludičkami, hejkalem a čerty doprovodí světelné a zvukové efekty. S pohádkovými bytostmi se lidé budou moci setkat také v dokončovaném zábavním centru v Kamenici nad Lipou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám