Hlavní obsah

Tipy na víkend: gorilí mládě, zajímavé výstavy nebo noc naturistů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prvním novoročním víkendu mohou zájemci vyrazit například za nejnovějším gorilím přírůstkem do pražské zoo. Kromě toho začíná několik zajímavých výstav, koná se tradiční noc naturistů ve Valašském Meziříčí, a pokud by si někdo chtěl připomenout vánoční atmosféru, může vyrazit na tříkrálový koncert do Plzně.

Foto: Zoo Praha, ČTK

Gorila Kijivu s novorozeným mládětem, které je teď největším lákadlem pražské zoo

Článek
Praha

 Hračky pro zvířata nebo gorilí mládě

Tuto sobotu se ve Vzdělávacím centru zoo v Troje otevřou dílny, kde budou moct děti s dospělými vyrábět hračky například pro lachtany nebo žirafy. Každý autor hračky odměnou od zoo obdrží vstupenku na příští návštěvu za korunu nebo knihu vydanou zoologickou zahradou v Praze podle vlastního výběru. [celá zpráva]

Velkým lákadlem pak je před Vánoci narozené gorilí mládě. Zoo pro něj hledá jméno, zájemci mohou své návrhy zasílat do 20. ledna. [celá zpráva]

Festival dechovek

V sobotu vyvrcholí soutěžními koncerty Mezinárodní festival dechových hudeb Praha. Hrát se bude ve Velkém sále Národního domu na Smíchově, vstup na soutěžní koncerty je zdarma. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Pohádkové prohlídky

Zámek v Mníšku pod Brdy pořádá tento víkend pro rodiny s dětmi Pohádkové prohlídky. V každé zámecké místnosti se ukryla jedna pohádka, úkolem dětí pak bude pojmenovat ji. Provázet je bude pohádková postava, která poradí s nalezením skrytých indicií. Další informace jsou uvedeny zde.

Tříkrálové koledování

Tradiční obchůzku Tří králů a zpívání koled nabízí v neděli Muzeum lidových staveb v Kouřimi. Začíná tím také cyklus besedování o lidových tradicích. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Vánoční strom naposledy

Návštěvníci a obyvatelé Českých Budějovic mají poslední možnost podívat se na vánoční strom na náměstí Přemysla Otakara II. V pondělí bude strom rozřezán, jeho větší část pak najde umístění v novém medvědím výběhu v zoo v Hluboké nad Vltavou.

Plzeňský kraj

Koncert a výstava v jednom

Západočeská galerie v Plzni pořádá v neděli ve výstavní síni Masné krámy tříkrálový koncert. Začátek je naplánován na 10:30, účinkovat bude pěvecký sbor KoMar. Zároveň je to jedna z posledních šancí, jak si prohlédnout významnou výstavu Impulsy futurismu v českém umění, která bude za týden ukončena. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Výroční fotografická výstava

Vernisáží odstartuje v pátek v chebské Galerii 4 výstava Keramka v G4. Jedná se o výstavu oboru fotografie a média Střední průmyslové školy keramické a sklářské z Karlových Varů, která tímto slaví 140. výročí od svého založení. Další informace najdete zde.

Ústecký kraj

Zámecké hračky

V salonech jižního křídla zámku Děčín pokračuje výstava hraček, které kdysi zaplňovaly dětské pokoje na zámcích. O víkendech je otevřeno od 10 do 17 hodin. Více zde.

Liberecký kraj

Novoroční varhanní koncert

V neděli od 18 hodin se v libereckém kostele svatého Bonifáce koná novoroční varhanní koncert. Zazní skladby od Johanna Sebastiana Bacha, Dietricha Buxtehudeho a Přemysla Kšici.

Královéhradecký kraj

Noční prohlídky věže

Město Hradec Králové nabízí tuto sobotu výjimečnou noční prohlídku své dominanty, tzn. Bílé věže. Po vyšlapání 233 schodů čeká na návštěvníky úchvatný výhled na noční scenérii města. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Výstava českých komiksů

Zájemci mají jednu z posledních možností navštívit výstavu českých komiksů v městské galerii v Litomyšli. K prohlédnutí je zde například cyklus kreseb Osudy dobrého vojáka Švejka, nechybí ani Rychlé šípy Jaroslava Foglara a kreslíře Jana Fischera. Podrobnosti jsou uvedeny zde.

Vysočina

Papírové modely

Od začátku roku se v přízemí pelhřimovské knihovny koná výstava papírových modelů hradů a zámku Ivana Zadražila. O víkendu je možné navštívit jí v sobotu, vstup je zdarma.

Jihomoravský kraj

Tradiční výstava psů

O víkendu se v areálu brněnského výstaviště koná osmý ročník Hanácké národní výstavy psů. Výstavu pořádá Českomoravský kynologický svaz a bude probíhat v pavilonu V. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Výstup na hrad

Klub českých turistů, konkrétně oddíl SK Přerov, pořádá tradiční hvězdicový výstup na Helfštýn, zříceninu jednoho z našich největších hradů. Start je v osm hodin ráno, cíle by se mělo dosáhnout kolem druhé hodiny odpolední. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Noc naturistů

V sobotu od 20 hodin bude v Aquaparku ve Valašském Meziříčí probíhat tradiční Valašská noc naturistů. Akce je určena pro širokou veřejnost, na kterou čeká aquazorbing, aquaroller nebo malování na tělo. Podrobnosti jsou k nalezení zde.

Moravskoslezský kraj

Dílo Marie Kodovské podruhé

Městské muzeum v Rýmařově pořádá v sobotu od 16 hodin v Galerii Octopus vernisáž ke druhé části výstavy Marie Kodovská - Známá i neznámá. Výstava významné moravské malířky bude v muzeu pokračovat až do konce ledna. Další informace k výstavě jsou uvedeny zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám