Hlavní obsah

Lyžařské areály v Česku lákají starší generaci na slevy, mladé na internet

Řada lyžařských areálů v Česku láká návštěvníky na přístup na internet ve spodních nástupních stanicích vleků, lanovek či u občerstvení a slevy pro starší generaci. Lidé nad 70 let si například mohou na Železnorudsku zalyžovat i za jednu korunu na den.

Foto: Jan Mottl

Nad nádražím tak letos poprvé lidé starší sedmdesáti let mohou celý den lyžovat za jednu korunu, pětašedesátiletí zaplatí za jízdenku jako dítě do 14 let.

Článek

"Dnes je to jednoznačný trend, mladá i střední generace i senioři mají všichni moderní telefony, vozí si s sebou na svahy i tablety a vyžadují připojení, aby mohli přes sociální sítě komunikovat se svými kamarády," uvedl Ladislav Zísler z areálu Nad nádražím. Jeho slova potvrzuje spolumajitel největšího areálu v Plzeňském kraji Vladimír Kasík z železnorudského Špičáku.

Bezplatné Wi-Fi připojení je zároveň pro areál dobrá a levná reklama a propagace, shodují se. "Návštěvníci velice intenzivně diskutují na sociálních sítích, máme s tím zkušenosti hlavně z léta. Přímo z kopce si posílají zprávy, fotí se, dávají fotky na své profily," řekl Kasík.

Ve Ski areálu u Sachovy studánky v Beskydech mohou lyžaři využít internet zdarma ve Valašské kolibě. V Harrachově se můžete připojit na síť Wi-Fi za 220 korun na týden. Na Božím Daru mohou turisté využít připojení v infocentru.

Slevy pro seniory

Další skupinou, kterou chtějí vlekaři přilákat, jsou senioři. Snaží se je získat nízkými cenami a doufají, že s sebou na svah vezmou třeba i vnoučata, přiznala Renáta Balašová ze společnosti Snowhill, která provozuje areál v Kašperských Horách. "Senioři chtějí i do pozdního věku aktivně žít a sportovat," řekla. Letos poprvé v Kašperských Horách nabídnou lidem nad 55 let každou středu poloviční cenu celodenní jízdenky.

Také železnorudské areály letos na starší generaci pamatovaly. Zatímco ceny denních jízdenek se většinou kvůli rostoucím daním a nákladům zvedají, senioři ušetří. "My v seniorech vidíme budoucnost, senioři nebudou chtít doma sedět na židli, ale budou chtít aktivně strávit svůj zbytek života," míní Zísler.

Nad nádražím tak letos poprvé lidé starší sedmdesáti let mohou celý den lyžovat za jednu korunu, pětašedesátiletí zaplatí za jízdenku jako dítě do 14 let. Zkušenosti, že i sedmdesátníci se vydají na svahy, vlekaři mají.

"My jsme to vytvořili, protože v loňském roce po tomto typu jízdného byla dost velká poptávka," řekl Zísler. Na Špičáku dostanou senioři od 60 do 70 let dvacetiprocentní slevu a lyžaři nad 70 let slevu 80 procent, dodal Kasík.

Zvýhodněné permanentky nabízí také Ski areál Klínovec, Ski areál Kouty, ve kterých osoby nad 63 let řadí stejně jako studenty do skupiny se zlevněným jízdným. Ve skiareálu Špindlerův mlýn a na Ještědu počítají seniory nad 60 let, ve Skiaréně Jizerky od 65 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám