Hlavní obsah

V památníku Lidice vystavují obrázky Jiřího Trnky

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte tip na výlet nedaleko Prahy, kde se projdete v přírodě, nakouknete do historie i galerie, můžete se vydat k památníku Lidice. V Lidické galerii probíhá výstava knižních ilustrací Jiřího Trnky. Zároveň si můžete projít spící Růžový sad a nakonec se ohřát v Muzeu památníku Lidice.

Foto: Archiv výstavy

Na výstavě Jiřího Trnky

Článek

Výstava Jiřího Trnky připomíná jeho letošní sté výročí narození. Návštěvníci tak mohou vstoupit do poetického a imaginativního světa Trnkových ilustrací. Ožívá tak Hrubínův Špalíček pohádek, Míša Kulička Josefa Menzela či Zahrada, jejíž příběh pochází z pera samotného Trnky. Jsou zde také k vidění ilustrace vyprávění pro malé i velké čtenáře, jako je Werichovo Fimfárum, Broučci Jana Karafiáta nebo Staré pověsti české od Aloise Jiráska.

Foto: Archiv výstavy

Na výstavě Jiřího Trnky

Současně zde probíhá lidická Mezinárodní dětská výtvarná výstava, která byla letos také zaměřena na výročí Trnkova narození. Nechybí téma „divadla – loutky – pohádky“. Ohlasy na tuto dětskou tvorbu jsou k vidění v jedné ze sekcí aktuální expozice.

Foto: Archiv výstavy

Na výstavě Jiřího Trnky

Doprovodný program zahrnuje animační dílny pro děti „Výprava do světa animovaného filmu“ od organizátorů přehlídky animovaných filmů Anifest nebo ilustrátorskou dětskou dílnu s Eliškou Vrbovou. Výstava potrvá do 31. ledna 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám