Hlavní obsah

Ve Zlíně můžete nahlédnout do 21 zemí na festivalu outdoorových filmů

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. listopadu začíná Mezinárodní festival outdoorových filmů 2012 ve Zlíně. Zahájení proběhne ve Velkém kině v 19:30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na snímky plné adrenalinu a nespoutané přírody z 21 zemí světa. Akce potrvá do 11. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

V rámci festivalu budou probíhat dvě výstavy fotografií. První ve Velkém kině představuje soutěžní snímky diváků. Druhá výstava provede zájemce Indonésií očima Milana Cahy v prostorách Golden Apple Cinema. Ilustrační foto

Článek

Pozvání na zahajovací večer přijal traper a dobrodruh Matin Šóš, který strávil tři měsíce uprostřed divočiny kanadského Yukonu. Připraveno je také povídání cestovatele a zakladatele České asociace Route 66 Zdeňka Juráska a fotografa a dobrodruha Milana Caha, který se představí jako ochránce tropického deštného pralesa.

Sérii filmů odstartuje snímek Brahmaputra režiséra Kevina Macdonalda o vodácké expedici na jedné z nejtěžších řek světa. Program oživí africké vystoupení Afroband MoNIMBA a světelná show Ardor Viridis.

Každý si najde to své

„Rozptyl žánrů je tak různorodý, že si každý návštěvník přijde na své. K vidění bude nejen příroda v celé své kráse, ale i spousta adrenalinových filmů, při kterých až tuhne krev v žilách. Výhodou tohoto festivalu je, že se návštěvníci setkají s různými cestovateli a můžou se jich zeptat, na co chtějí. Při tom poznají spoustu zajímavých lidí, které spojuje společný koníček – cestování a pobyt v přírodě,“ sdělila projektová manažerka festivalu Kamila Gamalová.

V rámci festivalu budou probíhat dvě výstavy fotografií. První ve Velkém kině představuje soutěžní snímky diváků. Druhá výstava provede zájemce Indonésií očima Milana Cahy v prostorách Golden Apple Cinema.

Více k festivalu na zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám