Hlavní obsah

Na pražské Čertovce potkají děti strašidla, lampióny rozsvítí Chodovskou tvrz

Tradiční návštěvu hřbitova na Dušičky můžete spojit s lampiónovým průvodem, který prosvětlí šedivé podzimní počasí. V pražské Chodovské tvrzi si můžete vyrobit vlastní lampión či lucerničku a odtud se připojit k průvodu. O víkendu se v hlavním městě uskuteční také řada halloweenských akcí, například v Kulturním centru Zahrada budou v sobotu tančit strašidelné masky a Čertovku obsadí strašidla.

Foto: Roman Mašín, Právo

Od 17 do 18:30 hodin se můžete nalodit na Čertovce pod Karlovým mostem, odkud bude provádět vodník znalý místních pověstí a schopný vyvolat z pobřežních stínů duchy staré Prahy.

Článek

"Dušičkový průvod patří k nejoblíbenějším tradičním kulturním a společenským akcím na Jižním Městě," sdělil starosta jedenácté městské části Dalibor Mlejnský. Průvod vyrazí v pátek v 18:00 z nádvoří Chodovské tvrze a bude směřovat na Chodovský hřbitov.

V sobotu odpoledne se bude na Jižním Městě konat karnevalový rej strašidelných masek se soutěžemi. Na rej je možné vyrazit už v hotovém kostýmu, kdo masku nebo kostým nemá, může si je vyrobit v centru Zahrada.

Spolek za veselejší Střížkov v Praze 9 zve v pátek od 17:00 rodiny s dětmi na akci s názvem Strašidla, haló ven aneb S lampiónem za Golemem. Návštěvníci se mohou těšit na průvod za svitu loučí a lampiónů do proseckých skal.

Za strašidly na Čertovku

V pátek na Dušičky si od 20 hodin můžete projít Muzeum pověstí na Praze 1 potmě se svíčkami. Na sobotu je připravena plavba Čertovkou. Od 17 do 18:30 hodin se můžete nalodit na Čertovce pod Karlovým mostem, odkud bude provádět vodník znalý místních pověstí a schopný vyvolat z pobřežních stínů duchy staré Prahy. Ocitnete se strašidlům tváří v tvář a projedete se i Tunelem staletí. Více o akci Muzea pověstí zde.

Dušičkový a halloweenský program připravilo i dětské centrum Kroužky na Vltavě v Braníku. Celý víkend zde bude fungovat výtvarná dílna, kde se budou vyrábět například strašidla z dýní. V neděli čeká na děti divadélko plné bubáků.

"Kdo se nebude bát, dostane dárek od Fredyho Kružáka," uvedl za organizátory Marek Vraný. Děti si budou moci zatančit na strašidelném bále a v lampiónovém průvodu projít stezku odvahy po stopách strašidel. Kdo splní všechny úkoly, může vyhrát koloběžku, sdělil Vraný.

Duchařské historky z Afriky a Asie

V neděli od 16 do 20 hodin si můžete přijít poslechnout duchařské historky a strašidelné příběhy z Afriky a Asie. Podíváte se na dobrodružnou cestu do zámku hrůzy plného strašidel ze všech koutů světa.

Pokud se bojíte, můžete si v čarodějné dílně DDM Herrmanova v Modřanech vyrobit ochranný amulet. Další podrobnosti najdete zde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám