Hlavní obsah

Strašidla ovládnou uličky staré Prahy

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemná strašidla v Praze ožijí a vydají se od Prašné brány, uličkami Starého Města přes Karlův most. Sraz je ve čtvrtek 1. listopadu na náměstí Republiky v 18 hodin, kde se mohou připojit v kostýmech zájemci všech věkových skupin.

Foto: Muzeum strašidel - Oldřich Malina

V pražských uličkách ožijí strašidla.

Článek

Z temných uliček a zákoutí budou vystupovat další a další strašidla, která budou postupně rozšiřovat děsivý průvod. Na Karlově mostě se přidají vodníci, aby doprovodili skupinu k Jánskému vršku, kde slavnostně otevřou brány Al-iksíru - nejmenšího divadla v Praze.

„Průvod potrvá dvě hodiny, a kolik nás půjde lze jen těžko určit. Vždyť strašidel jsou v Praze stovky a my nevíme, kolik se jich odváží vystoupit ze stínů ještě před hodinou duchů,“ dodává spolupořadatel Filip Jan Zvolský s tím, že uplynulých letech bylo strašidel kolem čtyř desítek a na ně se přišlo podívat bezmála 500 lidí, z nichž někteří přišli také v kostýmech.

Foto: Muzeum strašidel - Oldřich Malina

Turek

Muzeum pověstí připravilo na tento týden další dvě vycházky. V úterý 30. října se můžete jít podívat se strašidlem za strašidly Malou Stranou na Hrad. Procházka povede nejtajemnějšími zákoutí podhradí včetně záhadného Domu U osla v kolébce, Zlatou uličkou a dalšími záhadami. Sraz je v 17:30 u Muzea pověstí v Mostecké ulici 18. Dopředu musíte rezervovat.

Foto: Muzeum strašidel - Oldřich Malina

Purkmistr

V pátek na Dušičky si od 20 hodin můžete Muzeum pověstí projít potmě se svíčkami. Na sobotu připravili plavbu Čertovkou. Od 17 do 18:30 hodin se můžete nalodit na Čertovce pod Karlovým mostem, odkud bude provádět vodník znalý místních pověstí a schopný vyvolat z pobřežních stínů duchy staré Prahy. Ocitnete se strašidlům tváří v tvář a projedete se i Tunelem staletí. Více o Muzeu pověstí najdete zde.

Foto: Muzeum strašidel - Oldřich Malina

Z pražských uliček se budou vynořovat roztodivná strašidla.

Trasa průvodu

(18:00 hodin) Prašná brána – Celetná – Ovocný trh – Rytířská -  Melantrichova – V kotcích – Uhelný trh – Michalská Vejvodova – Jilská - Husova – Zlatá – Liliová – Anenská – Anenské náměstí – Křižovnické náměstí (19:00 hodin) -  Karlův Most – Mostecká – Malostranské náměstí – Nerudova – Jánský vršek 

Reklama

Související témata:

Související články

U Konopiště lze pozorovat muflony a daňky

V zámeckém parku u Konopiště na Benešovsku je nová atrakce pro turisty. Lesy ČR tady zřídily malou oboru pro lesní zvěř. „Zalesněná jednohektarová obůrka...

Výběr článků

Načítám