Hlavní obsah

Poslední říjnový den zaplní Kovozoo strašidla

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv je Kovozoo ve Starém Městě na Uherskohradišťsku otevřená celý rok, oslaví konec hlavní sezóny ve velkém stylu akcí Strašidelná zahrada. Ve středu se do zoologické zahrady slétnou strašidla, čarodějnice a hejkalové ve stylu halloweenského svátku.

Foto: Archiv Kovozoo

Modely zvířat jsou vyrobeny z kovového odpadu, přičemž vynikly fortel a fantazie nejen uměleckých kovářů, ale i běžných kutilů.

Článek

Děti si budou moct v Kovozoo projít stezku odvahy v pirátské lodi. Těšit se mohou také na ohňovou show a strašidelnou diskotéku. Akce začíná ve středu 31. října v 17 hodin. Vstupné činí 30 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti.

Foto: Archiv Kovozoo

V expozici Kovozoo si můžete prohlédnout 32 zvířat, z nichž 25 modelů vzniklo v rámci soutěže. Modely zvířat jsou vyrobeny z kovového odpadu, přičemž vynikly fortel a fantazie nejen uměleckých kovářů, ale i běžných kutilů. Mezi oblíbené patří nosorožec, gorila Minerva, gepard Elektra, rodina Tučňáků – Romeo, Julie, Jonatán, lev Lord a želva Franklin.

,,Kovozoo je vskutku unikátní projekt, tak proč jej na zimu zavírat? Modely je sice potřeba podrobit prohlídkám a řádně ošetřit, protože nic není věčné a také kov podléhá zubu času, nicméně údržba nám zabere jen pár dnů,“ říká Bronislav Janeček, generální ředitel společnosti REC Group a duchovní otec celého projektu.

Od listopadu až do konce března bude Kovozoo fungovat v klidovém režimu a návštěvníci nebudou muset platit ani symbolické vstupné, na druhou stranu nebudou k dispozici průvodcovské služby.

Reklama

Související témata:

Související články

Středověký hrad Svojanov rozkvetl do krásy

Svojanov se tyčí na vysokém ostrohu nad údolím říčky Křetínky. Nahoru vystoupáme buď půl kilometru pěšky po stezce vedoucí přímo z městyse Svojanova, nebo po...

Výběr článků

Načítám