Hlavní obsah

Staré Hrady zvou děti do říše pohádek a na Vepřové hody

Novinky, Lucie Poštolková

Pomalu končí turistická sezóna na hradech a zámcích, před zimou řada z nich připravuje víkendové programy. Přesto se najdou také výjimky, které mají otevřeno stále. Například na Starých Hradech u Jičína mohou rodiny s malými dětmi vyrazit za pohádkami každý víkend a svátek celý rok.

Foto: www.starehrady.cz

Dráček Šmudlinoska

Článek

O víkendu 20. a 21. října se na Starých Hradech můžete podívat do pohádek. Děti se setkají s čarodějem Arcibaldem I. Zároveň se otevře zámecké sklepení, kde si projdou lesní a ledové království, navštíví rodinku starohradského obra, vodníky i čerty.

Na hradní pohádkové půdě narazíte na časostroj, čarodějnice a kouzlobabky, strašidýlka i skřítky. Dospělé pak potěší pohled na prostý lid za vlády císaře Františka Josefa I.

Následující sobotu 27. října provoní Staré Hrady Vepřové hody aneb pohádkové posvícení. Akce bude probíhat od 10 hodin až do 17 hodin. Kromě bohatého programu se můžete těšit na guláš, jitrničky, jelítka, slivovice, posvícenské koláče, bohatý jarmark a staré lidové tradice.

Foto: www.starehrady.cz

Čarodějná dračí královská komnata

Organizátoři slibují veselé jarmareční historky ze života Jiřího Krytináře, Velkou pohádkovou soutěž, písničky a pohádková představení.

Zároveň tu probíhají Dračí a čarodějné prohlídky, na kterých mohou statečné děti zachránit princeznu Laskonku. Na hradě se prý usídlili draci - skalní, ohnivý, vodní, lesní, noční, bahenní, písečný, sněžný, hromový, zlatý, sklepní drak a mnoho pohádkových bytostí, strašidýlek a skřítků z pohádek čaroděje Archibalda I.

Foto: www.starehrady.cz

Rodina obra Zelijáše a jeho ženy Knedlindy

Otevírací doba

Listopad, prosinec, leden, únor, březen - sobota, neděle, svátky, prázdniny: 10 - 17 hodin

Pro předem objednané zájezdy i každý všední den: 8 - 18 hodin

Vstupné na prohlídkový okruh:

dospělí 115 Kč

důchodci, studenti, mládež 85 Kč

děti 65 Kč

Prohlídkové okruhy mají děti do 2 let v doprovodu dospělých zdarma. Foto a kamera zdarma. Vstup na okruhy s menšími zvířaty v zavazadle či v náručí povolen bez příplatku.

Vstupné do Čarodějné Bestyjoly

dospělí 45 Kč

snížené 25 Kč

Zvýhodněné vstupné: při zakoupení dvou prohlídkových okruhů je vstupné do Čarodějné Bestyjoly zdarma

Více najdete na stránkách Starých Hradů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám