Hlavní obsah

O víkendu vypukne Lesní slavnost Lapků z Drakova

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepá Lesní slavnost Lapků z Drakova se uskuteční v sobotu 14. a v neděli 15. července. Lidé budou vandrovat po stopách lapků z Drakova údolím řeky Černé Opavy v Jeseníkách. Drakov se nachází poblíž Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku. Tradiční akci pořádá Spolek Přátelé Vrbenska, celý projekt podpořila Nadace OKD.

Foto: www.pratelevrbenska.eu

Na Drakově nebudou ani letos chybět zruční řemeslníci, jarmareční prodejci, řezbáři, kejklíři a také různé stánky s občerstvením.

Článek

„Letošní Lesní slavnost Lapků z Drakova a Dny Lesů ČR přinesou opět spoustu zajímavých novinek. Přátelé Vrbenska připravují tradiční razítkovací hru Hledej zlatý poklad Lapků z Drakova. Děti si tak zahrají zlaté kuželky se skřítky, budou poznávat tajemství lesa, vyzkouší si rýžování zlata a po cestě se setkají s potulnými rytíři, kteří na lesních pěšinách budou chytat loupeživé lapky. Kdo přijde, tak si může také vyzkoušet dětský rybolov, navštívit vodníka u Slučího potoka, který letos bude mít i pomocníka,“ vyjmenovával předseda Spolku Přátelé Vrbenska Karel Michalus.

Na Drakově nebudou ani letos chybět zruční řemeslníci, jarmareční prodejci, řezbáři, kejklíři a také různé stánky s občerstvením. Příjemnou lesní atmosféru naladí i hudební skupiny. Nově se také představí soubor Cirkus trochu jinak s dlouhonohými zbojníky a živými sochami. „V lesní galerii organizátoři akce představí 100. výročí postavení věže na Pradědu. Stanoviště také doplní se svou prezentací svých aktivit a projektů Nadace OKD,“ dodal Michalus.

Foto: www.pratelevrbenska.eu

Také čeští lesníci přispějí na akci vzdělávacími stanovišti s lesní pedagogikou, soutěžemi, sázením stromků či stezkou odvahy.

Také čeští lesníci přispějí na akci vzdělávacími stanovišti s lesní pedagogikou, soutěžemi, sázením stromků či stezkou odvahy. „Na Rejvízu v domě číslo 12 bude po celou dobu slavnosti otevřená historická tkalcovna a v neděli si všichni užijí Drakovského plaváčka,“ doplnil Michalus s tím, že letos se organizátoři potýkají s nižším rozpočtem na dvoudenní slavnost. „Hledáme teď podporu a sponzory na všech stranách, ale doufáme, že to nějak dáme všechno dohromady,“ shrnul předseda Přátel Vrbenska.

Slavnost pořádá Spolek Přátelé Vrbenska pravidelně od roku 2005 vždy v červenci s dalšími přátelskými spolky a partnery. Více informací lidé najdou zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám