Hlavní obsah

Bambiriáda na Vítězném náměstí v Praze nabídne zábavu pro děti

Právo, Lucie Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bambiriádě, přehlídce volnočasových aktivit pro děti a mládež, bude patřit poslední květnový víkend. Slavnostní zahájení se uskuteční ve čtvrtek v 11 hodin na Vítězném náměstí v Dejvicích, kde vyroste tvořivá dílna. V ní si zájemci můžou vyrobit jednoduchou hračku, například tradiční kačenu z dřevěných odřezků.

Foto: Archiv, Právo

Fotografie z loňského ročníku Bambiriády na Střeleckém ostrově v Praze, kde si děti mohly vyzkoušet celou řadu zajímavých soutěží a řemesel.

Článek

„Nejlepší výtvory budou nabídnuty veřejnosti k odkoupení v online aukci. Získané prostředky věnujeme na dobrovolnické aktivity,“ uvedl předseda pořadatelské České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček.

Letošní 14. ročník chce podle něj připomenout důležitost propojení světa dětí a těch dříve narozených. Chybět nebude ani Den pro výměnu knih Městské knihovny v Praze, jehož loňská premiéra se setkala s velkým nadšením návštěvníků. Bibliobus přijede na kulaťák v sobotu v 10 hodin. Týž den zpestří tradiční přehlídku pravidelné činnosti rozmanitých dětských organizací a spolků, hry, soutěže, zábavu a tvorbu vystoupení dívčí skupiny Diamond Cats.

Centrální park ve Stodůlkách nabídne v pátek od 9 hodin doprovodný program. Hasiči předvedou protipožární zásah, lezecký výcvik, záchranu tonoucího, techniku, již používají při práci, děti se vyřádí na skákacím hradu. Malí návštěvníci budou procházet trasu mezi jednotlivými stanovišti, kde budou plnit jednotlivé úkoly, po splnění pak dostanou malou odměnu, lákají organizátoři. Vstupné na akci, jejímž mediálním partnerem je deník Právo, je zdarma. Lidé můžou přijít od 9 do 18 hodin, v neděli do 17 hodin.

Podrobný program najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám