Hlavní obsah

Kam na dovolenou? Na cestovatelském veletrhu můžete vybírat z 50 zemí

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Výstavišti začíná cestovatelský veletrh Holiday World 2012. Odborníkům bude představovat novinky ve čtvrtek a pátek, pro veřejnost se otevřou brány v sobotu. Letošní partnerskou zemí se stala Dominikánská republika, která připravila do soutěže několik zájezdů. Na veletrhu se představí téměř 50 zemí z celého světa, chybět nebudou ani kraje a města České republiky.

Foto: Profimedia.cz

Letošní partnerskou zemí cestovatelského veletrhu Holiday World 2012 je Dominikánská republika.

Článek

Na výstavní ploše 24 000 m2 se představí více než 870 vystavovatelů z téměř 50 zemí celého světa. Letošní partner veletrhu - Dominikánská republika, připravila doprovodný program s exotickými tanečnicemi a tanečníky. Chybět nebudou ochutnávky rumu či ukázky výroby doutníků.

Dále se představí skupina zemí společenství ASEAN (Indonésie, Malajsie, Filipíny, Thajsko). K exotickým zemím, které veletrh představí, lze určitě počítat kromě partnerské země také Kubu, Tanzanii, Izrael, již zmíněné Thajsko, vystavovatele ze Seychel a např. i Srí Lanky. K nováčkům se mezi zúčastněnými zeměmi poprvé zařadí atraktivní Brazílie.

Pokud hledáte inspiraci pro dovolenou poblíž českých hranic, podívejte se na stánek Slovenska, Německa či Švýcarska, dalším favoritem je pro Čechy méně známé Slovinsko.

Představí se kraje a města České republiky

Návštěvníci si budou moct prostřednictvím vystavovatelů také procestovat téměř všechny regiony naší krásné země. Mezi vystavovateli budou i samostatná města, jako Česká Třebová, Příbram, Kadaň, Sokolov, Most aj.

Během festivalu budou probíhat také losovací soutěže o zájezdy a vouchery za milión korun. Například Dominikánská republika do soutěže věnovala několik dárkových voucherů na all inclusive pobyt v luxusních hotelech nejlepších destinací své země.

Součástí veletrhu bude také Worldfilm v divadle Pyramida. Návštěvníci si mohou poslechnout vyprávění o nejdrsnějších zážitcích z Afriky, zhlédnout diashow s napínavým povídáním o uštknutí kobrou, přímém kontaktu se lvy, krmení šakalů a hyen z holé ruky, či přijít na besedu se známým „žraločím mužem“ a fotografem v jedné osobě Richardem Jaroněm a mnohé další.

Společně s cestovatelským veletrhem bude probíhat také veletrh gastronomie a golfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám