Hlavní obsah

Na Silvestra bude na Šternberku domácí zabijačka i ohňostroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šternberk (Olomoucko)

Silvestr na hradě si můžete vyzkoušet na Šternberku na Olomoucku. Pořadatelé připravili pro gurmány domácí zabijačku a pro sportovce orientační běh v parku. Silvestr na hradě se tam koná druhým rokem. Loni akce vzbudila velký zájem, a proto pořadatelé letos program rozšířili, řekla kastelánka hradu Helena Gottwaldová.

Foto: Profimedia.cz

Sportovně naladění návštěvníci se mohou zapojit do silvestrovského orientačního běhu v hradním parku.

Článek

V sobotu budou připraveni slavnostně naladění průvodci a hrad vyzdobený v duchu Vánoc. "Prohlídky se uskuteční od 10 do 16 hodin. Začátky prohlídek budou vždy v celou hodinu. Součástí prohlídek bude i krátké povídání o historii zbraní. O hudební doprovod se postará flašinetářka," uvedla kastelánka.

Sportovně naladění návštěvníci se mohou zapojit do silvestrovského orientačního běhu v hradním parku. Chybět nebude bohaté občerstvení formou pravé domácí zabijačky. V 16 hodin zakončí celý silvestrovský program ohňová show.

Pro děti loutková pohádka

"Loni, v poslední den roku, na hrad zavítalo na 300 lidí, což pro nás bylo milým překvapením. Proto jsme se rozhodli letos akci zopakovat a rozšířit program," doplnila kastelánka.

Program je připraven také na pátek, kdy se v prostorách hodovního sálu uskuteční vánoční divadelní představení. Zejména děti se mohou těšit na loutkovou pohádku.

Správci hradu očekávají, že památku letos navštíví celkem 45 000 lidí, což bude asi o 4000 více než loni.

Reklama

Související témata:

Související články

Do hor přijíždějí lyžaři, sněhu přibylo

V neděli se začaly plnit sjezdovky v českých lyžařských areálech. Nejvíce návštěvníků zatím už tradičně hlásí provozovatelé vleků v Krkonoších, vleky se však...

Výběr článků

Načítám