Hlavní obsah

Centrum Brna ovládlo mladé víno a husí pečínky

Právo, Miroslav Homola

Jak velí tradice, zahájil slavnostním otevřením lahve mladého vína svatý Martin ochutnávku letošní vinařské produkce. Na náměstí Svobody v Brně se kvůli tomuto okamžiku sešlo několik tisíc lidí.

Koštování Svatomartinského vínaVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Vinařský fond se podpoře českých vín věnuje již několik let velmi intenzivně a jeho úsilí nese ovoce. Tradice mladých vín už zakořenila v mnoha místech země a nemůže ji pokazit ani několik jedinců, kteří mladá vína nalévali už před jedenáctým listopadem,“ uvedl za organizátory vinař Tomáš Vican.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Nechyběl ani svatý Martin na bílém koni.

Ten se také spolu s dalšími nadšenci pokouší obnovit přímo ve městě Brně svatomartinské hody. Zapojila se do nich už desítka různých restaurací, které budou celý týden servírovat hlavně husu a další speciality.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ochutnávka Svatomartinského vína

Hosté budou navíc jejich obsluhu i kvalitu jídel moci hodnotit, a to i formou sms zpráv, a po skončení akce bude nejlepší podnik za svatomartinské hody oceněn. Také na místo největší degustace v centru Brna - na náměstí Svobody bylo přepraveno na 3500 porcí z husího masa. Sehnat však husy z domácí produkce je však v poslední době stále větší problém.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Davy lidí na náměstí Svobody

Drobným stínem zahájení degustace byl nepřetržitý provoz tramvají přes náměstí, kdy nervózní řidiči často marně zvonili do davu lidí, který jen neochotně uvolňoval koleje.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Svatomartinské víno je letos rekordní

Svatomartinská husa se zátkou od vína v zobáku. To je letošní symbol mladých vín, která se – jak velí tradice – začnou rozlévat 11. 11. v 11 hodin. Letos padne...

Výběr článků

Načítám