Hlavní obsah

Tipy na víkend: Festival mrkve, Prague Pride a noční život

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní počasí už se k nám možná nevrátí, ale léto ještě zdaleka nekončí! Víkendové festivaly, poutě a jarmarky stále lákají své příznivce a nadšence na bohatý program. Vyrazit můžete také na noční prohlídku zámku, kde vás vystraší vodník a Ježibaba nebo si užít příjemný den při ochutnávce všech druhů vín či piv.

Foto: Profimedia.cz

Karlštejn zve na koncert Vladimíra Mišíka.

Článek
Středočeský kraj

Videomapping na Mělníku

Pokud máte zájem o něco trochu jiného, mohla by vás zajímat multimediální akce v Mělníku, která se bude konat v noci 13. srpna od 22:00 hodin. Speciálně připravená animace, jež se bude promítat na fasádu Pražské brány, bude trvat zhruba 12 - 15 minut a hrát k tomu bude originální hudební doprovod.

Vstup je zdarma. Podrobnosti zde.

Mišík na Karlštejně

Chcete-li se vydat za historií Karla IV., užít si atmosféru Karlštejna i jeho okolí, máte jedinečnou příležitost. Mimo prohlídek chystá hrad v pátek od 20 hodin také koncert československého zpěváka kapely ETC, Vladimíra Mišíka. Vstupné na koncert je 299 Kč. Více podrobností najdete zde.

Mělnická ochutnávka vín

Nadšence lahodného červeného, bílého či růžového moku určitě potěší ochutnávka vín, která se uskuteční 13. srpna v Mělníku ve Svatováclavské ulici. Zábavu a zejména gastronomické zážitky slibují mělničtí vinaři, kteří pátým rokem pořádají setkání pod názvem Mělnický košt. Zahájí jej výstřel z děla ve 13 hodin a následovat bude doprovodný program, který je naplánován až do 22. hodiny. Detaily akce najdete zde.

Příběh lásky Filipíny a Ferdinanda v noční prohlídce Křivoklátu

Noční prohlídky hradu Křivoklát budou připraveny také na 12. a 13. srpna od 21, 22 a 23 hodin, tentokrát s divadelním představením o lásce krásné Filipíny a Ferdinanda Tyrolského. Rezervace lze zajistit on-line. (celý článek)

Liberecký kraj

Závodu v triatlonu se poprvé zúčastní i zrakově postižení

O víkendu 13. – 14. srpna se v kempu Borný u Starých Splavů u Máchova jezera uskuteční již čtvrtý ročník tradičního triatlonu Et netera Doksyman 2011. Letošní ročník bude však oproti minulým ojedinělý. Historicky poprvé se ho totiž zúčastní zrakově postižení sportovci.

Premiéru účasti zrakově postižených sportovců se podařilo připravit díky spolupráci organizátorů letošního ročníku a partnerů závodu s Nadací Leontinka, která podporuje a pomáhá zrakově postiženým a nevidomým dětem, studentům a sportovcům.

Akce začne v sobotu prezencí od osmi hodin, samotný závod potom odstartuje v pravé poledne. Na slavnostní vyhlášení se můžete těšit v neděli od 18:00 hodin.

Více o akci najdete zde.

Karlovarský kraj

Festivalová zábava u Karlových Varů

Festivalové radovánky zavítají do města Sokolov u Karlových Varů. V sobotu 13. 8. v 16:00 hodin v areálu lesoparku Bohemia Sokolov předvedou, co umí, kapely Argema, Kečkup, Coda a Boron. Kromě hudby vás samozřejmě čeká soutěžení a další zajímavý program. Deset procent z výtěžku akce bude věnováno pro tělesně postižené.

Loket zve na trhy a klání

Využijte příležitosti k výpravě na tradiční letní trhy na hradě Loket, které potrvají ve dnech 13. a 14. 8. od 10:00 do 18:00 hodin. Stejně jako každý rok, i letos na vás čekají dva dny plné dobrého jídla a pití, jadrné středověké zábavy a možnosti pobavit sebe i své blízké účastí v různých kláních.

Organizátoři mají jedinou prosbu – nechte doma své pejsky. Hluk a neobvyklé zvuky by jim nemusely dělat dobře.

Vstupné: 90 Kč - dospělí, 50 Kč - děti od 6-ti let, důchodci, studenti. Více o akci zde.

Ústecký kraj

Open Air Festival 2011 v Panenském Týnci

Letošní Open Air Festival, který potrvá od 11. do 13. 8. v Panenském Týnci, představí nejen tradiční české hvězdy jako Kryštof, Tata Bojs, Sto zvířat a další, ale také britskou hvězdu The Chemical Brothers, která je díky své tvorbě nepřehlédnutelná již dvě desetiletí.

Kromě živé hudby samozřejmě nebudou chybět ani workshopy, adrenalinové aktivity, či dětský koutek.

Vstupenky:

Normální vstupenka na celé 4 dny na místě - 1 300,- Kč, VIP - 2 500,- Kč. Normální vstupenka pouze na sobotu - 750,- Kč, VIP - 1 500,- Kč.

Více informací zde.

Noční zámecké prohlídky

Hrady a zámky lákají nejen na běžné denní prohlídky, ale i na ty noční. Slibují zajímavý program a nevšední zážitek. V pátek 12. srpna se prohlídka uskuteční také na zámku Klášterec nad Ohří. Čeká vás Muzeum českého porcelánu, umělé osvětlení a průvodkyně v dobových kostýmech.

Prohlídka se uskuteční v 19:00 a 20:00. Cena vstupného je 70 Kč nebo 50 Kč. Rezervace předem je nutná. Více informací zde.

Dolní Poustevna na Děčínsku bude hostit 25. ročník hudebního festivalu Čtverec

Letošní již 25. ročník tradičního hudebního festivalu se uskuteční v sobotu 13. srpna na výletišti Čtverec v Dolní Poustevně. Na dvou pódiích se představí 18 kapel z Čech a sousedního Německa. (celý článek)

Plzeňský kraj

Kašperk opět navštíví Shakespeare

Pokud jste fanoušky divadelních her, a to především těch Shakespearových, je prodloužený víkend na hradě Kašperk přesně pro vás. Ve dnech 9. – 14. 8. 2011 se zde odehrají večerní představení spolku Kašpar Richard III. (9. - 11. 8.) a Hamlet (12. - 14. 8.).

Foto: Miroslav Šára, Právo

Kašperk

Vstupenky na představení jsou k zakoupení v předprodeji přímo na hradě Kašperk či ve vybraných předprodejních místech nebo si je můžete telefonicky objednat. Více informací najdete na www.kasperk.cz

Jihočeský kraj

Do Zlivi za mrkví

Pokud holdujete zelenině a číslem jedna je pro vás mrkev, mohla by vás zaujmout akce ve Zlivi, která byla v minulosti přezdívaná jako Mrkvanov. 13. srpna se zde budou konat první Slavnosti mrkve. Součástí oslav budou také výstavy, kulinářské soutěže i pokusy o rekordy v gastronomii. O akci informovala agentura ČTK.

Zájemci o soutěže se mohou přihlásit na internetových stránkách www.zliv.cz, kde najdou také více informací o průběhu celého dne.

Romeo a Julie na Hluboké

Jste fanoušci Shakespeara a jeho tragických dramat? Vyrazte si dětmi na zámek do Hluboké nad Vltavou a vychutnejte si muzikál Romeo a Julie, který se odehraje na II. nádvoří zámku. Lístky si můžete zamluvit zde.

Královéhradecký kraj

Kozí mejdan se znovu uskuteční v Milkovicích u Jičína

Kozí mejdan se po roční přestávce opět koná v Milkovicích u Jičína. Od 12. do 15. srpna na akci věnované kozám a svobodomyslnému způsobu života je pro návštěvníky připravena řada hudebních skupin. Informoval o tom organizátor akce Stanislav Penc. (celý článek)

Krkonošské pivní slavnosti

Pokud ještě nemáte piva dost, můžete vyrazit o víkendu na pivní slavnosti do Vrchlabí. Akce začíná v sobotu v devět ráno a bude trvat dlouho do noci. Provázena bude samozřejmě bohatým hudebním programem, z něhož můžeme zdůraznit například kapelu Buty nebo Petru Janů. Více informací zde.

Kraj Vysočina

Rodeo v Šiklově mlýně

Máte rádi velké klobouky a vysoké boty? Milujete koně a rychlost? Chcete zažít opravdové kovbojské odpoledne ve westernovém městečku? Tak to si nenechte ujít Den věnovaný tradičnímu kovbojskému sportu ve westernovém městečku Šiklův mlýn ve Zvoli nad Pernštejnem. Též zde budou připraveny soutěže v rychlostních disciplínách, divadlo nebo westernová show.

To vše a ještě víc vás čeká v sobotu 13. srpna. Více o akci zde.

Noční zoo v Jihlavě

Netradiční večerní prohlídku “Letní noc v zoo“ chystá na pátek 12. a 13. srpna jihlavská zoo. Název prohlídky je “Zooolympic games“, kde si budete moci změřit své síly s různými živočišnými druhy. Prohlídky začínají od 19:00 a dále potom každou následující půlhodinu.

Rezervace je nutná na tel. 567 573 730 nebo na e-mailu: info@zoojihlava.cz

Vstupné: 120 Kč (dospělí) a 60 Kč (děti, studenti, důchodci). Více informací zde.

Pardubický kraj

Strašidelné prohlídky v Letohradu

Již 9. rokem pro vás připravuje Kulturní centrum Letohrad oblíbené noční strašidelné prohlídky. Využijte příležitosti a vydejte se v pátek 12. 8. s rodinou zažít noční dobrodružství v obci Letohrad. Cesta trvá přibližně hodinu, během které plníte různé úkoly a setkáváte se různými bytostmi vodníka, Ježibaby, kostlivce a dalších.

Vstupné: dospělý/á - 60 Kč / dítě - 50 Kč /

Je třeba se předem objednat na tel. čísle 465 622 092. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Pekařovská pouť v Desné

Zamiřte na pekařovskou pouť, která se již po osmé uskuteční v odlehlém údolí Desné. Akce bude zahájena v pátek 12. 8. v Ruční papírně Velké Losiny II. Kromě bohatého programu vás čeká také mezinárodní setkání flašinetářů za účasti hostů z Francie, Německa, Polska, Slovinska, Švýcarska a České republiky. Více podrobností najdete zde.

Zlínský kraj

Přijďte tvořit do luhačovického muzea

Ve čtvrtek 11. srpna se rozjíždí série výtvarných dílen, které pro své návštěvníky připravilo Muzeum luhačovického Zálesí v Luhačovicích. Tematicky zůstali v muzeu věrní období baroka a právě probíhající výstavě Příběhy hraběcích lázní. (celý článek)

Starodávný jarmark v Rožnově

Ve dnech 13. 8. a 14. 8. se v areálu Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm uskuteční tradiční starodávný jarmark. Po oba dny budou mít návštěvníci možnost vybrat si z pestré nabídky jarmarečního zboží výrobců lidového uměleckého řemesla. (celý článek)

Poslední prázdninová příležitost vidět hrad Malenovice po setmění

Pokud máte rádi lehké mrazení v zádech a smysl pro krásu starých časů i dobrodružství – určitě si v sobotu 13. srpna naplánujte večer cestu na hrad Malenovice. Když totiž jeho kamenné zdi zahalí tma, můžete v jeho spletitých chodbách a zšeřelých sálech narazit na zvláštní bytosti. (celý článek)

Jihomoravský kraj

Vyrazte za Napoleonem

Jste-li příznivci historie, zaujme vás 242. výročí narození Napoleona Bonaparta, které pořádá město Slavkov u Brna společně se Středoevropskou napoleonskou společností a Zámkem Slavkov-Austerlitz ve dnech 12. – 14. Srpna 2011.

Armády zavítají do města Slavkova u Brna již v pátek 12. 8. 2011, kdy v zámeckém parku jednotlivá vojska rozloží svá vojenská ležení. V sedm hodin večer začne na dvoře Panského domu koncert ke 30. výročí folkové kapely Poutníci. V sobotu se budou zúčastněné jednotky věnovat výcviku a manévrům, jež vyvrcholí odpoledne bitevní ukázkou.

Těšit se můžete také na golfový turnaj, výstavu vín nebo ohňostroj. Po celý den bude také probíhat dobový jarmark a řada kulturních akcí bude zaměřena především na děti. Více podrobností zde.

Centrum Brna ovládnou desítky vojáků a dobový jarmark

Den Brna je akcí, která se koná každoročně jako připomínka významné historické události z dějin Brna. Poukazuje na hrdinství Brňanů při obléhání města Švédy v době třicetileté války v roce 1645. Letos se koná ve dnech 12. - 14. srpna. (celý článek)

Moravskoslezský kraj

Na pivo do Bohumína

Vyrazte na pivo do Hobbyparku v centru Bohumína v Karviné. Přijďte ochutnat více než 30 druhů známého i méně známého piva. Užijte si legraci a krásné chvíle s přáteli.

Akce se koná v sobotu 13. 8. od 14:00 hodin. Více informací zde.

Foto: Profimedia.cz

Pivní slavnosti jsou stále oblíbenější.

Tvrdá hudba v Bruntále

Pokud vás klasické festivaly moc nezaujaly, nebo jste si snad nevybrali z hudebního programu to, co by se vám líbilo, mohl by vás zaujmout hard & heavy, rock & pop festival v Bruntále. Přijedou hvězdy jako Arakain či The Pant, kteří budou točit DVD s fanoušky.

Festival začíná v sobotu 13. 8. V 5: 00 hodin v areálu půjčovny motokár v ulici U Stadionu v Bruntále.

Vstupné je 150 Kč. Akce se koná za každého počasí. Více o programu zde.

Praha

Poznejte tajemný noční svět Zoo Praha

Pokud máte rádi pražskou zoo, ale nemusíte moc velké davy lidí, tlačící se ke každé kleci a v každém pavilonu areálu, mohla by vás lákat noční prohlídka se zkušeným průvodcem, která směřuje do horní části zoo. Navštívíte pospávající orangutany, výběhy antilop či velký africký pavilon se žirafami.

Prohlídky zpravidla trvají kolem 1,5 hodiny, při které se dozvíte zajímavosti a novinky o nočním životě zvířat. Prohlídky začínají každý srpnový pátek a sobotu vždy ve 20.30, 21.00 a 21.30 hodin. První termín ve 20.30 je určen pro rodiny s dětmi, kterým průvodce přizpůsobí výklad, další časy jsou pro dospělé návštěvníky.

Cena prohlídky je 200 Kč pro dospělé, 110 Kč pro děti.

Vzhledem k velkému zájmu je třeba se objednat předem na tel. 296 112 230. Další podrobnosti najdete zde.

Prahou se projde pestrý průvod homosexuálů

Máte-li chuť zažít něco jiného a jinakost vám nijak nevadí, můžete se jít v sobotu 13. 8. podívat na první pražský Pochod hrdosti, čili na pochod homosexuálů a dalších sexuálních menšin. Celá akce, která potrvá již od 10. 8., má za cíl oslavit nebývale tolerantní přístup veřejnosti i úřadů k sexuálním menšinám.

Kromě pochodu se můžete zúčastnit několika soutěži či hudebních koncertů, organizátoři se prý nebrání ani tomu, aby s pozdravem vystoupili také politici. Pražská Prague Pride se u nás koná poprvé a organizátoři doufají v hojný počet účastníků. Více informací o programu zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám