Hlavní obsah

Prapodivná zoo ze šrotu, kde mají gepardy, želvu i gorilu

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko je známé díky vinným sklípkům, krásné přírodě, ale také tradičnímu folklóru. Pokud se vypravíte na jižní Moravu, podívejte se také určitě do unikátní zoologické zahrady, kde nemají žádné ploty a vstupné je zdarma. Všechny exponáty jsou totiž z kovového šrotu.

Článek

Atypická zoologická zahrada Kovozoo se nachází přímo u silnice ve směru od Brna do Uherského Hradiště ve Starém Městě.

Dominantu vstupní části areálu jen tak nepřehlédnete – červenobílý maják. Zatím je vystaveno přibližně deset výtvorů - od gepardů, želvy, tučňáků až po výra. Zoologická se neustále rozrůstá. Autoři projektu Kovozoo chtějí na jednom místě shromáždit co nejvíc modelů zvířat z kovového šrotu.

"Před několika roky jsem navštívil Tunis a tam jsem sledoval, jak místní umělci vyrábějí ze zbytkového šrotu modely zvířat. Ta práce mne velmi zaujala a zhruba po dvou letech jsem přesvědčil spolupracovníky, abychom u nás ve Starém Městě vybudovali vlastní Kovozoo, která by se stala zajímavou atrakcí pro turisty, konkrétně třeba pro kolaře. Cykloturistika v našem regionu totiž zažívá doslova boom a proto je potřeba nabízet doprovodný program,“ vysvětlil autor projektu Bronislav Janeček.

Kovozoo dál sbírá od kutilů s fantazií další zvířata formou soutěže. Přihlásit se mohou jednotlivci, firmy i školy. Soutěž bude probíhat po celý letošní rok a skončí 29.2. 2012, což je poslední termín pro dodání díla. Slavnostní vyhlášení vítězů je plánováno na duben 2012, kdy se počítá s pořádáním veřejné akce v rámci Dne Země.

Další informace na adrese: www.kovozoo.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám