Hlavní obsah

Rašínovo nábřeží v Praze zaplaví jachty, kocábky i člun z pet lahví

Novinky, Lucie Poštolková

Na pražské Rašínovo nábřeží dorazí ve čtvrtek jachty, lodě a čluny různých druhů i velikostí. Až do neděle si návštěvníci festivalu Lodě na vodě budou moci prohlédnout vybavení lodí, jejich příslušenství, poslechnout si řadu přednášek a seminářů. V sobotu se představí Petanic II, který je poskládaný z 2658 plastových lahví.

Článek

V centru Prahy na Rašínově nábřeží vznikne půlkilometrová marina za sjezdem u Palackého mostu a výjezdem u Vyšehradského tunelu. Třetí ročník festivalu Lodě na vodě potrvá od čtvrtka do neděle.

Návštěvníci se mohou těšit na Pepka kanálníka, který se plaví jen po holandských kanálech, exhibici na wakeboardu, freestyle na vodním skútru, regatu a jachtařskou show sportovních plachetnic i jízdu historické osmiveslice, včetně posádky "historických veslařů". V sobotu před polednem připluje Petanic 2, který je první kajutovou lodí z 2658 pet lahví. Na délku měří 4 metry a na šířku 1,6 metru.

Na parníku kotvícím přímo na veletrhu se budou konat přednášky a semináře pro začátečníky, ale i zkušené lodníky. Zájemci si mohou poslechnout přednášky na téma právní zodpovědnosti skippera (držitele průkazu vůdce malého plavidla), 6000 námořních mil kolem severní Evropy, Dovolená (nejen) v Holandsku na lodi bez kapitánských zkoušek, Využití nanotechnologií v oblasti sportovní a rekreační plavby, antikorozní systémy (způsoby ochrany) využitelné na rekreačních a

sportovních plavidlech a mnoho dalšího.

Na Rašínovo nábřeží se nejlépe dostanete pomocí městské hromadné dopravy.  V bezprostřední blízkosti je zastávka metra B Karlovo náměstí. Můžete také využít tramvaje č. 3, 4, 7, 10, 16, 17 a 21, zastávky Palackého náměstí nebo Výtoň.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám