Hlavní obsah

Vodárenská věž v Břeclavi bude novou turistickou atrakcí

Vodárenská věž architekta Bohdana Belady z roku 1927 se stane novou turistickou atrakcí Břeclavi. Z vyhlídky jsou vidět Karpaty i Lednicko-valtický areál. Poprvé byla věž zpřístupněna koncem června při oslavách Moravských dnů. Zájem o ni byl velký. Radnice se proto s firmou Vodovody a kanalizace (VAK) Břeclav domluvila na tom, že bude otevřena při všech městských slavnostech.

Foto: Šálek Václav, ČTK

Vodárenská věž v centru Břeclavi, která nabízí pohled na město z ptačí perspektivy, by v budoucnu mohla sloužit i jako turistická atrakce.

Článek

Vodárenská věž měří 40 metrů. Do její horní části, z níž si lze prohlédnout část města, nedaleké Karpaty a Lednicko-valtický areál, vede bezmála 190 schodů. Firma VAK ještě před zpřístupněním objektu musela udělat řadu technických úprav, aby se usnadnil výstup turistů nahoru do vyhlídkového prostoru.

Foto: Šálek Václav, ČTK

Vodárenská věž v centru Břeclavi

Návštěvníci musí cestou na vyhlídku projít kolem nádrží, v nichž je 650 metrů krychlových vody určených pro Břeclav. Objekt je zajímavý i architektonicky. "Příchozí v něm dostanou informace nejen o vyhlídce, ale i o budově a jejím využití," uvedl Pavel Dominik (SNK-ED). Na jihu Moravy podobná vyhlídka zatím není. O jejím vytvoření na vodárenské věži uvažují Boskovice.

Břeclavská vodárenská věž bude opět zpřístupněna v září při svatováclavských hodech.

Foto: Šálek Václav, ČTK

Vodárenská věž v centru Břeclavi

Reklama

Související témata:

Související články

Podyjí jako utajený ráj na jihu Moravy

Podyjí, nejmenší, ale o to pozoruhodnější národní park u nás, nabízí svým návštěvníkům nepřeberné množství zážitků - od návštěvy vinných sklípků přes...

Výběr článků

Načítám