Hlavní obsah

Sjezdovky na Moravě v létě nespí

Právo, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohé lyžařské sjezdovky nezůstávají ani v létě osiřelé. Na některých se mohou vyřádit cyklisté, jinde slouží golfistům a ve Zlíně proměnili lyžařský svah dokonce v hlediště letního kina.

Článek

Tradičně je v letních měsících v provozu vlek na kilometrové sjezdovce Razula ve Velkých Karlovicích. Cyklisté se díky němu mohou vyvézt na kopec a usnadnit si tak začátek výletu po hřebeni.

Ti odvážnější mohou po připravené dráze sjíždět prudký kopec, který má při kilometrové délce převýšení 210 metrů. „Vlek je v provozu o sobotách a nedělích vždy od 10 do 16 hodin. Případné změny aktuálně upřesňujeme na webu www.razula.cz,“ uvádí Michal Vala ze Skiareálu Razula.

Na Razule se dokonce v červenci uskutečnilo Mistrovství České republiky ve sjezdu horských kol. Jedinečný adrenalinový závod na červené sjezdovce plné atraktivních pasáží a překážek se konal pod záštitou Českého svazu cyklistiky.

Skoky, klopenky, dropy a zatáčky

Další sjezdovka Skiareálu Razula – Horal u stejnojmenného hotelu – v létě slouží milovníkům golfu. V úchvatné scenérii Beskyd a Javorníků vyrůstá nové golfové hřiště s devíti jamkami. Při špatném počasí se hráči mohou uchýlit do hotelu Horal k indoorovému simulátoru.

Lyžařský vlek a část sjezdovky mohou využít příznivci extrémního bikingu v Rekreačním středisku Trnava na Zlínsku. Vlek vyveze jezdce s kolem na kopec, kde zhruba ještě sto metrů nad výstupem z vleku začíná klasická bikerallyová trať.

Připravena je dráha se skoky, klopenkami, dropy (klesáním) a spoustou zatáček. Část vede lesem a část přímo po sjezdovce. Zájemci si mohou vyzkoušet, jak chutná trasa, která bude 18. září hostit závod ve sjezdu horských kol. Cyklovlek funguje za příznivých podmínek kdykoliv po dohodě pro skupiny s minimálně 10 zájemci. (www.rstrnava.cz)

Letní kino

Lyžařský areál Josefa Šperky ve Zlíně se proměnil v letní kino. Před budovou s bufetem a zázemím pro lyžaře se tyčí 21 metrů široké plátno, jako hlediště slouží travnatý svah. „Návštěvníkům doporučujeme vzít s sebou deky a podložky na sezení. Máme tu mít otevřený bufet, nabízíme grilování a pivní bar…

Projekce začínají po setmění mezi 21 a 21.30. Ve spolupráci s Golden Apple Cinema promítáme především aktuální novinky. V případě špatného počasí se projekce automaticky přesouvá do Velkého kina,“ uvádí provozovatel lyžařského areálu Michal Cepek. Program je vždy týden dopředu aktualizován na www.svahzlin.cz a www.gacinema.cz.

Pro turisty jsou také tradičně v provozu sedačkové lanovky. Vedle té, která vozí zájemce z Ráztoky na Pustevny (denně vždy v celou hodinu od 7 do 18 hodin, www.skialpin.cz), nabízí skupinám výletníků možnost svezení Ski areál Rališka v Horní Bečvě. Svezení sedačkovou lanovkou lze domluvit na čísle 603 377 029, podmínkou je příznivé počasí. (www.horni-becva.cz)

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám