Hlavní obsah

Tip na víkendový výlet do Chebu, Františkových lázní a přírodní rezervace SOOS

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte k lidem, kteří o víkendu nechtějí sedět v obývacím pokoji a dávají přednost pestrému programu, vypravte se na Chebsko. Budete se hodně hýbat, ale i dosytosti relaxovat a také dobře jíst. Vezměte si radši volno už v pátek, ať to všechno stihnete.

Článek

Krajinou vede naučná stezka, která měří něco přes kilometr. Na trase je také pavilon s expozicí paleontologie s velkoplošnými reprodukcemi obrazů Zdeňka Buriana a modely prehistorických ještěrů v životní velikosti.

Cukrárny pro mlsné jazýčky

Pokud vám v podvečer zbudou síly, projděte si malebné lázeňské městečko. Kromě krásné kolonády ve Františkových lázních najdete na každém kroku kavárny a cukrárny, které zde rostou jako houby po dešti, specializují se totiž na početné návštěvnice lázní.

Foto: Archiv, Právo

Žena, která si pohladí malého kouzelného Františka, v budoucnu otěhotní.

Ženy, které plánují rodinu, si tu musí sáhnout na legendární sochu Františka. Večer jsme pak navštívili Aquaforu, kde mají hned několik bazénů s příjemně teplou vodou, všechny možné vodní atrakce i wellness zónu. Otevřeno mají až do devíti večer.

Další den si užijte v Chebu. Malebné náměstí láká na kavárny. Nezapomeňte navštívit hrad. Mají tu opravdu vzácnou dvoupatrovou kapli a celý areál střeží známá Černá věž.

Běžte na knedlíky

Pokud patříte k lidem, co si normálně na muzea moc nepotrpí, v Chebu musíte udělat výjimku. Právě tu běží expozice, kterou hned tak někde nespatříte. Jmenuje se Knedlík –Kloss – Knödel aneb knedlíkové nebe.

Je věnována této dobrotě jak české, tak i bavorské kuchyně. Na obou stranách hranice se totiž knedlík považuje za gastronomický poklad a na výstavě se o něm dozvíte všechno.

Po takové expozici musí zákonitě každý dostat hlad.

V neděli jsme využili lázeňského trojúhelníku a vyzkoušeli jsme léčebné procedury. Je dobré se předem objednat. Vybírat můžete z několika druhů masáží, koupelí, zábalů a dalších radovánek. Zvláště pokud se udělá sychravo, neuděláte chybu s masáží s horkými kameny, medovou či čokoládovou masáží nebo třeba s jablečným termozábalem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výlet do Starého Plzence proti proudu času

Jsme na startu okružní cesty ze Starého Plzence přes údolí a kopce (na jednom z nich krajinu střeží hrad Radyně) zpět do výchozího místa. Čeká nás procházka...

Výběr článků

Načítám