Hlavní obsah

Dlouhý přestup v Singapuru? Využijte ho naplno

Novinky, Lucie Klečková pro Delfín travel

„Lví město“, jak se název Singapuru překládá, je stejně jako další asijské země jednou z oblíbených destinací, kam cestovatelé z Evropy utíkají před chladnou zimou. Malý ostrovní stát také často bývá přestupní stanicí na cestě do některého ze sousedních exotických rájů – do Indonésie, Malajsie či na Filipíny.

Foto: shutterstock.com

Singapur, který je současně státem i městem v jednom, se pyšní luxusními mrakodrapy i obchodními centry.

Článek

Vydejte se do jiného světa zvaného Gardens by the Bay

Gardens by the Bay, síť moderních skleníků a nábřežních parků v samotném centru Singapuru, je nejoblíbenější turistickou atrakcí a není těžké pochopit proč. Už z dálky zaujmou úchvatné Supertrees – 25 až 50 metrů vysoké kovové konstrukce ve tvaru stromů pokryté živými rostlinami. Většinu návštěvníků na první pohled napadne, že tyto stromy až příliš reálně připomínají svět z filmu Avatar. Především po setmění, když se masivní stožáry za doprovodu hudby rozzáří barevnými světly, se zde zatají dech i těm nejzcestovalejším přihlížejícím.

Foto: shutterstock.com

V areálu Gardens by the Bay rozhodně nesmíte vynechat ani prohlídku dvou obřích skleníků. Konstrukce postavená bez sloupových podpěr dělá z budovy krytých zahrad Flower Dome opravdový světový unikát. Druhý skleník, nazývaný Cloud Forest, ohromí ještě o něco více. Uprostřed 35 metrů vysoké skleněné kupole stojí masivní hora porostlá tropickou vegetací a obehnaná balkonovou stezkou, po které se návštěvníci mohou projít. Z vrcholku hory stéká obrovský vodopád a vám se nebude chtít věřit, že se stále nacházíte na planetě Zemi.

Foto: shutterstock.com

Prozkoumejte uličky Malé Indie a staré čínské čtvrti

Tyto sousedící části města mají rozhodně nejtradičnější asijský charakter. Na rozdíl od jiných čtvrtí, které se pyšní futuristickými výškovými budovami, se v Malé Indii a staré čínské čtvrti tísní nízké barevné domečky v pastelových barvách a v jejich okolí najdete také několik mešit, hinduistických chrámů s vyšperkovanými fasádami a dalších míst pro bohoslužby.

Foto: shutterstock.com

Chcete-li zažít pravou asijskou atmosféru v té nejrušnější podobě, vydejte se na návštěvu Malé Indie v neděli dopoledne, kdy se místní obyvatelé vydávají na nákupy do pouličních tržišť. Právě zde můžete sehnat tradiční suvenýry a ochutnat výborné indické speciality.

Foto: shutterstock.com

Překvapivě je Malá Indie také domovem velmi známého buddhistického chrámu Sakya Muni Buddha Gaya, který se pyšní sochou usmívajícího se Buddhy v nadživotní velikosti. Nezapomeňte se porozhlédnout kolem, protože hned vedle se ukrývá socha klanícího se Buddhy, která není už tolik známá, zato je stejně okouzlující.

Sentosa, ostrov zasvěcený zábavě

Pokud Singapur přece jen něco postrádá, tak jsou to pláže. Na rozdíl od zbytku Asie zde budete dlouho hledat oázu klidu, bílý písek a klidný, křišťálově modrý oceán. Jestli však vaše srdce touží po plážovém lehátku a čerstvě utrženém kokosu, nezoufejte a vydejte se lanovkou na nedaleký ostrov Sentosa.

Foto: shutterstock.com

Sentosa je místo plně zasvěcené zábavě všeho druhu. Nachází se zde například filmová studia Universal a mnoho dalších atrakcí – 4D kina, muzeum optických klamů, zábavní parky či akvárium. Sportovní nadšenci si Sentosu zcela jistě zamilují a ani celý víkend nebude stačit, aby vyzkoušeli všechny aktivity, které zdejší provozovatelé nabízejí – od jízdy na vodních lyžích přes golf až po létání padákem taženým za motorovou lodí.

Foto: shutterstock.com

Nenechte si ujít noční safari

V Singapuru mají jednu atrakci, která vrátí i toho nejvážnějšího dospěláka zpátky do dětských let – noční safari! Pokud myslíte, že jde jen o další zoo, mýlíte se. Singapurské safari, fungující už od roku 1994 jako první svého druhu na světě, je plné nočních zvířat, která během návštěvních hodin v klasické zoo zpravidla spí. Park byl speciálně navržen tak, aby jeho osvětlení zářilo nanejvýš tak jasně jako měsíc v úplňku, na který jsou zvířata zvyklá z volné přírody. Právě díky tomu je můžete pozorovat v plné bdělosti a aktivitě.

Foto: shutterstock.com

Prohlídka probíhá organizovaně, s průvodcem, který vás postupně provede skrz sedm zón znázorňujících různá zeměpisná pásma. Stejně jako zvířata i návštěvníci si musí vystačit pouze s „měsíčním svitem“, a tak si dávejte pozor, ať nezabloudíte, kam nemáte.

Neobyčejná botanická zahrada

Singapurské podnebí s teplotami okolo 30 °C a vysokou vlhkostí vzduchu tvoří ideální podmínky pro tropickou vegetaci. Těžko byste tedy hledali lepší místo k návštěvě botanické zahrady a ta singapurská byla dokonce zařazena do seznamu UNESCO. Nejedná se jen o obyčejnou procházku v parku. Čeká vás mimo jiné například zázvorová zahrada, deštný prales a při troše štěstí uvidíte (a hlavně uslyšíte) zdarma koncert Singapurského symfonického orchestru v orchidejové zahradě.

Foto: shutterstock.com

Ani krátký přestup na letišti Changi není k zahození

Říkáte si, jakou máte smůlu, že v Singapuru pouze přestupujete na jiný let? Není třeba být smutní. Changi Airport je jedno z nejluxusnějších letišť na celém světě a v podstatě můžete být rádi, pokud zde na několik hodin uvíznete. Budete mít možnost vychutnat si velká akvária plná barevných ryb, kino, zahrady a dokonce i bazén. Kéž by bylo každé letiště alespoň z poloviny tak vybavené jako právě Changi.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Objevte kouzlo kolosálních mrakodrapů sahajících do neskutečných výšek i rušných ulic, které bez ustání křižují žluté ikonické taxíky. Poznejte New York s cestovní kanceláří Delfín travel a splňte si svůj americký sen! Nechte se vtáhnout do okouzlující atmosféry velkoměsta, které ve dne v noci tepe svým rušným životem.

Vychutnejte si všechna lákadla, která New York nabízí. Ikonická socha Svobody, světoznámá Broadway, luxusní 5th Avenue nebo třeba proslulé Times Square. A je toho ještě mnohem více! Přijeďte se sami přesvědčit, jak jedinečné je město, které nikdy nespí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám