Hlavní obsah

Na kostarických plážích se o lehátka nezakopává

Novinky, Tereza Cepková pro Delfín travel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodní krásy středoamerické Kostariky jsou pro turisty hlavním magnetem. Jenže co by to bylo za dovolenou v zemi omývané Tichým oceánem i Karibským mořem, kdybyste si kromě adrenalinových dobrodružství a treků neužili také relax na pláži? Pacifické pobřeží k tomu vyloženě láká.

Foto: shutterstock.com

Kostarika nabízí cestovatelům nejen pohádkové písčité pláže, ale i celoročně přívětivé počasí.

Článek

Až si vyšlápnete kostarické sopky, projdete vyhlášené národní parky a pokocháte se tropickou přírodou s nepřeberným množstvím exotických rostlinných i živočišných druhů, pár dní u moře se možná bude hodit k načerpání nových sil. Pokud po svých výpravách skončíte na severozápadě země, zamiřte do Guanacaste. V této provincii na pacifické straně Kostariky najdete na krásných liduprázdných plážích klid na odpočinek i skvělé podmínky pro vodní sporty. Záleží, na kterou z nich se vydáte.

Foto: shutterstock.com

Ráj pro sportovní nadšence i rodiny

Pobřeží Tichého oceánu je rájem surfařů. Když se po prašných cestách dohrkáte například ke známým plážím Avellanas či Negra, můžete jen tiše sedět a obdivovat jejich mistrné kousky. My však doporučujeme překonat zábrany, půjčit si surf a zkusit to taky. Vlny jsou zde tak akorát velké (či spíš malé) a nabízejí perfektní „terén“ k učení a tréninku – při prvních pokusech s prknem tu uvidíte nadšence všech generací.

Foto: shutterstock.com

Hvězdou regionu je ale Playa del Coco neboli Kokosová pláž v zálivu Golfo de Papagayo. Přejít z jednoho konce na druhý není nijak náročné, pláž měří jen něco kolem tří kilometrů. Šedohnědý písek omývají mírné vlnky a voda má na zdejší poměry trochu nezvyklý tmavomodrý odstín. Ještě nedávno zde ležela celkem bezvýznamná malá rybářská osada. Stačilo však pouhých deset let a obrovský turistický boom, který zasáhl celou zemi, vesničku proměnil ve známé letovisko.

Foto: shutterstock.com

Všemi milovaná Popelka

Možná není Playa del Coco tak velká ani krásná jako jiné pláže v provincii Guanacaste, přesto se rychle stala jedním z nejoblíbenějších míst pro plážové radovánky v této části Kostariky vůbec. Zásluhu na tom má určitě i fakt, že z mezinárodního letiště ve městě Liberia je to sem pouhá půlhodina cesty. Pláž je atraktivní nejen pro turisty, ale také pro Kostaričany.

Foto: shutterstock.com

O víkendech si tu často celé rodiny s dětmi užívají sluníčko a pikniky. Půvabná zátoka ve tvaru podkovy je schoulená pod vysokými kopci a výhled na jejich svěží zeleň v kombinaci s nádherně modrou mořskou hladinou je skutečně podmanivý.

Foto: shutterstock.com

Pro rodinnou dovolenou je zátoka jako dělaná. Kokosovou pláž neokupují surfaři, moře je klidné a plné ryb, takže děti, rybáři a milovníci šnorchlování si přijdou na své. Nicméně spokojení budou i aktivnější jedinci. Na dohled od břehu vystupují z vody skalnaté ostrůvky, ke kterým se dá dostat výletní lodí a které jsou oblíbenou atrakcí hlavně pro potápěče – mohou si zde zaplavat se žraloky, mořskými želvami či trnuchami.

Foto: shutterstock.com

Úžasným zážitkem pro všechny návštěvníky bez rozdílu věku a fyzické kondice je pak výlet do blízkého mořského národního parku Las Baulas za hnízdícími karetami, kožatkami a dalšími želvami. Noční pozorování mořských želv „v akci“ je ovšem dobré si rezervovat s předstihem.

Foto: shutterstock.com

Plážové „domovy důchodců“ jsou hit

Přestože se z Playa del Coco stalo rušné letovisko s množstvím obchodů, barů, restaurací i diskoték, obrovské hotely nadnárodních luxusních řetězců zde zatím naštěstí nenajdete. Zato se zde utěšeně rozrůstají tzv. kondominia, v nichž si apartmány či vilky pořizují severoameričtí senioři. Místní obyvatelé těmto resortům, které obklopují jak Kokosovou pláž, tak třeba bělostnou pláž Flamingo, s nadsázkou říkají „domovy důchodců“. Na odpočinek sem seniory lákají usměvaví, milí domorodci, jejich pohodový životní styl, v němž není místo pro stres, a samozřejmě také celoročně velmi sympatické kostarické počasí.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Chcete si odpočinout od stresu a načerpat nové síly? Tak nepropásněte poslední volná místa v jarním termínu u laguny Mar Menor. Odlétáme již 15.5.2017. Pojeďte s námi relaxovat k „Mrtvému moři” Evropy a oddávat se ozdravným kúrám z místního léčivého bahna.

Odpočiňte si v našem 4* hotelu přímo na pláži laguny, v dosahu léčivého bahna, Středozemního moře i  historických měst Murcia a Cartagena.

Související témata:

Výběr článků

Načítám