Hlavní obsah

Santo Domingo – metropole Karibiku

Novinky, Žaneta Fikejzová Kvapilová pro Delfín travel

Bienvenidos! To s určitostí uslyšíte od prvního od ucha k uchu se usmívajícího domorodce, na kterého po svém příletu do Dominikánské republiky narazíte. Tak tedy buďte vítáni! A to rovnou v hlavním městě.

Foto: shutterstock.com

Pláže s bělostným pískem jsou ze Santo Dominga téměř na dosah ruky.

Článek

Santo Domingo, či chcete-li kouzelný doslovný překlad Svatá neděle, je po kubánské Havaně druhé největší město Karibiku. Oficiální statistiky hovoří téměř o třech miliónech obyvatel. Ale to není vše. Město je pokládáno za nejzelenější v karibské oblasti, zároveň za první město založené Španěly v Novém světě a údajně se v Santo Domingu nachází i nejstarší univerzita na americkém kontinentu. Vydejme se tedy společně na krátkou prohlídku metropole.

Foto: shutterstock.com

Park Duarte, Zona Colonial

Ve chvíli, kdy opustíte letištní halu, která ještě stále může něčím připomínat Evropu, tak první nádech karibského vzduchu vás naladí na tu správnou latinskoamerickou notu. Že byste rádi viděli ten okouzlující každodenní ruch v ulicích města? Anebo máte chuť procházet se po místech, kudy kráčel Kryštof Kolumbus nebo jeho syn Diego? Či byste úplně nejraději poseděli ve stylovém baru a vychutnali si proslulé doutníky a vyhlášený dominikánský rum, na který jsou tu právem hrdí? Tak to jste na tom nejlepším místě na světě.

Foto: shutterstock.com

zona colonial

Čtvrť Zona colonial je ideální výchozí bod pro to, abyste si splnili všechna tato přání. Můžete se procházet malebnými uličkami, dát si kávu v některé z typických restaurací, ale určitě si nenechte ujít prohlídku jedné z nejhonosnějších budov z počátku 16. století, kterou je dům Diega Kolumba.

Foto: shutterstock.com

Dům Diega Kolumba

Traduje se, že se na stavbě podílelo téměř tisíc indiánů a nebyl použitý ani jediný hřebík. Významnou roli hraje balkón domu, odkud je zajímavý pohled na město a také na maják Kryštofa Kolumba. Tato kontroverzní stavba byla dokončena v roce 1992 k pětistému výročí objevení Ameriky. Místní obyvatelé tvrdí, že jakmile je maják rozsvícený, dochází k výpadkům elektřiny po celé zemi. Chlubí se také, že uvnitř majáku jsou uchovány ostatky Kryštofa Kolumba, ale není možné zaručit pravdivost této historky.

Foto: shutterstock.com

Maják Kryštofa Kolumba

A že vás už putování po Santo Domingu trochu unavilo? Máme pro vás skvělé řešení, které je téměř na dosah ruky, a tím jsou bělostné dominikánské pláže. Na ně se podíváme zase příště.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Nádhernými plážemi se může pochlubit také Thajsko. Vydejte se s Delfín travel na nejprodávanější poznávací zájezd do exotických zemí – Velký okruh jižním Thajskem.

Pro velký úspěch jsme přidali nový termín zájezdu v březnu 2017.

Poznejte pláže, které patří k nejkrásnějším na světě, nádhernou přírodu, tajemnou atmosféru buddhistických chrámů a přesvědčte se, jak velmi je místní kuchyně návyková.

Výběr článků

Načítám