Hlavní obsah

Zimní rozmanitost v regionu Zugspitzland

Novinky, Německá turistická cenrála

Jak lyžaři, tak i snowboardisté si mohou v regionu Zugspitzland v zimě vychutnat prvotřídní podmínky, více než 60 km skvěle připravených sjezdovek, nádherné výhledy na horské vrcholky. Region Zugspitzland se díky své poloze může navíc pyšnit i tím, že sníh je tam s jistotou od listopadu až do dubna. Pobyt v regionu Zugspitzland si v zimě užije opravdu každý.

Foto: Markt Garmisch-Partenkirchen

Region Zugspitzland je špičkovým regionem pro zimní sporty.

Článek

V lyžařské oblasti Garmisch-Classic se nachází největší výběr sjezdovek v celém regionu. Jejich obtížnost se řadí od těch nejtěžších, určených i pro světové závody a tím i zkušené sportovce, jako je sjezdovka Kandahar, až po ty nejméně náročné, které jsou určeny začátečníkům a rodinám s dětmi. Zdejší sjezdovky nabízejí zábavu při lyžování až do jara.

Foto: Tourismus-Service Zugspitzland

Nachází se zde parádní sjezdovky různých obtížností

Absolutní záruku kvalitní sněhové pokrývky nabízejí sjezdovky přímo na Zugspitze, kromě toho si návštěvníci užijí i pocit, že lyžují na nejvýše položeném místě v Německu. Na vrcholek této nejvyšší hory Německa, Zugspitze, se mohou návštěvníci dostat dvěma způsoby: buď nasednou do zubačky, nebo do lanovky, která je vyveze až na zasněžený vrcholek hory.

Foto: Tourismus-Service Zugspitzland

Zkušení jezdci si mohou užít řadu černých sjezdovek

Tady se mohou začátečníci na širokých a nenáročných tratích učit základům tohoto zimního sportu, trénovaní jedinci si pak užijí jízdu na náročnějších tratích, třeba v Bílém údolí.

Foto: Tourismus-Service Zugspitzland

Najdou se zde však i sjezdovky pro děti a začátečníky

Pro první opatrné pokusy na prknech, ať už lyžích, nebo snowboardu, se dobře hodí menší sjezdovky v regionu Zugspitzland. Pro začátečníky jsou určeny sjezdovky v Farchantu, Oberau, Grainau a Eschenlohe, právě tady si určitě užijí spoustu zábavy a přitom se v ideálních podmínkách naučí, jak si jízdu na sjezdovkách co nejlépe užít.

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG Farys

Lyžování v regionu Zugspitzland je prostě zábava

Tip pro ty nejmenší: Na Hausbergu se nachází speciální dětský svět – cvičná louka, atrakce pro ty nejmenší a pohyblivý koberec –, zde bude o malé návštěvníky skvěle postaráno.

Běh na lyžích

Zima v regionu Zugspitzland ale není omezena jen na lyžování. Jednoduše vyrazit do přírody a nechat za sebou starosti všedního dne mohou hosté na zdejších bílých stopách určených pro běžkaře. V regionu Zugspitzland a jeho kouzelném okolí najdete ideální podmínky pro bežkování, ať už jste běžkař se zkušenostmi, nebo na běžky vyrážíte úplně poprvé v životě, správnou stopu si zde vybere každý.

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG Farys

S Kandahar Expressem jste nahoře raz dva

Nachází se zde totiž zhruba 100 km upravených tras, které nabízejí mnoho variant. Díky tomu se můžete vydat na cestu, při které objevíte i krásu zdejší krajiny. S nejvyšší německou horou se sněhovou pokrývkou na dohled, okolo Heustandlu, tudy vede např. trasa od Olympijského lyžařského stadiónu přes Hammersbach až po Grainau. Tato nejdelší trať v regionu měří 42 km.

Sáňkování a další zimní radovánky

I sáňkování si hosté tohoto regionu mohou užít dosyta, ale večer, na osvětlené sjezdovce, to je přece jen něco speciálního, tuto zábavu si mohou užít jak rodiny s dětmi, tak velcí návštěvníci. Lanovkou Hausbergbahn se jede ve středy a pátky (mezi 17. a 20. hodinou) až nahoru, kde na sportovní nadšence čeká 3,9 km dlouhá sjezdovka, na které si toto speciální večerní sáňkování mohou užívat plnými doušky.

Foto: Markt Garmisch-Partenkirchen

V regionu je i několik sáňkařských drah

Tajným tipem pro odvážné a adrenalinu chtivé jedince je pak trasa od chaty St. Martin na Grasbergu. Tato sáňkařská trasa má 1,6 km, ale nahoru si musí své sáně každý vytáhnout pěkně sám. Pak už na ně jen naskočí a užívá si rychlou jízdu zpátky dolů do údolí. Námaha stojí určitě za to, protože až nahoru se vydávají jen trénovaní a odhodlaní jedinci.

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG Farys

I mimo klasické sjezdovky si můžete užít spoustu zábavy

Tradice a moderna: na poměrně příkré sjezdovce u chaty Partnachalm (u vstupu do soutěsky Partnachklamm) se koná na Tři krále speciální bavorské mistrovství v jízdě na rohatých saních.

Něco pro romantiky

Kdo má raději pohodlí, ten se pěkně zachumlá do teplé deky a nechá se zasněženou zimní krajinou provézt na saních tažených koňmi. Romantickou jízdu si velmi oblíbil již bavorský král Ludwig II. Tento jedinečný romantický zážitek vám v regionu Zugspitzland může nabídnout hned několik rodinných firem.

Foto: Tourismus-Service Zugspitzland

Romantické duše si mohou přivstat a pozorovat východ slunce

Užijte si blahodárné teplo, i když venku mrzne až praští

Venku padají sněhové vločky a všechno je jako posypané cukrem, uvnitř si naopak můžete užít příjemné teplo a pohodu. Pořádné horko s blahodárnými účinky pro unavené svaly si mohou návštěvníci dopřát při saunování v lázních Alpspitz-Wellenbad v Garmisch-Partenkirchenu, v Zugpistzbad Grainau nebo ve wellness zónách řady hotelů, ty nabízejí tolik očekávaný klid a pohodu pro zaslouženou relaxaci.

Foto: Tourismus-Service Zugspitzland

Jedinečný zážitek nabízí putování soutěskami

Zimní dovolená v regionu Zugspitzland je plná neomezených možností.

Tipy na cestu: Zugspitzland

O Bavorsku hezky česky www.bavorsko.eu

Tourismus-Service Zugspitzland

Tourismus-Service Zugspitzland Am Gern 1

Tourismus-Service Zugspitzland Am Gern 1 82490 Farchant

Tourismus-Service Zugspitzland Am Gern 1 82490 Farchant Fon: +49(0)8821 96 16 35

Tourismus-Service Zugspitzland Am Gern 1 82490 Farchant Fon: +49(0)8821 96 16 35 Fax: +49(0)8821 96 16 22

Tourismus-Service Zugspitzland Am Gern 1 82490 Farchant Fon: +49(0)8821 96 16 35 Fax: +49(0)8821 96 16 22 info‎@‎zugspitzland.de

Tourismus-Service Zugspitzland Am Gern 1 82490 Farchant Fon: +49(0)8821 96 16 35 Fax: +49(0)8821 96 16 22 info‎@‎zugspitzland.de www.zugspitzland.de

www.zugspitzland.com

Výběr článků

Načítám