Hlavní obsah

Zima je čas pohádek

Novinky, Německá turistická centrála/Schlösserland Sachsen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 18. listopadu 2017 saský zámek Moritzburg opět ovládla Popelka. Až do 25. února je zde otevřena pohádková výstava „Tři oříšky pro Popelku“ a zve k obdivování kouzla kultovního snímku z roku 1973.

Foto: Torsten Hegewald

Zámek Moritzburg

Článek

Zážitek pro malé i velké

Česko-německá filmová adaptace příběhu o sebevědomé a chytré Popelce dodnes jedinečným způsobem okouzluje diváky napříč generacemi. Pohádkový hrad Moritzburg, kde se Popelka natáčela, na své zimní výstavě znovu vypráví celý příběh a dovolí také nahlédnout do zákulisí natáčení. Skvěle reprodukované filmové scény, originální kostýmy a multimediální produkce slibují malým i velkým návštěvníkům skvělý zážitek.

Foto: Schlösserland Sachsen

Navštivte výstavu Tři oříšky pro Popelku

Nakonec láska zvítězí

V tomto roce se vše točí kolem romantiky! Návštěvníci budou moci sledovat drzou pohádkovou princeznu a zkusit si, tak jako ona, podmanit princovo srdce. Nahlédnou do zákulisí natáčení filmu, budou moci obdivovat původní kostýmy nebo dokonce vklouznout do pohádkových plesových šatů z nejznámější plesové scény světa filmových pohádek. V kamenném sále se nachází kopie originálních kostýmů, které si tu můžete vyzkoušet a nechat se v nich vyfotografovat. Na konci prohlídky pak zámecká kuchyně zve na lahodnou kávu a koláčky. Pro velké a malé fanoušky muzejní obchod nabízí pochopitelně také drobné suvenýry.

Foto: Schlösserland Sachsen/U. Koehler

Výstava Tři oříšky pro Popelku na zámku Moritzburg

Film s pohádkovým doprovodným programem

Scénárista František Pavlíček vypráví příběh osiřelé Popelky, která žije na statku s nevlastní matkou a její dcerou Dorou. „Tváře umouněné od popela, ale kominík to není. Klobouk s peřím, luk a kamizola, ale myslivec to není. Šaty s vlečkou stříbrem vyšívané, ale princezna to není.“ Tyto tři hádanky musí mladý princ rozluštit, než smí svou nevěstu vzít do náruče.Tři – magické číslo všech pohádek je i zde klíčem ke štěstí.

Foto: Schlösserland Sachsen/U. Koehler

Výstava Tři oříšky pro Popelku na zámku Moritzburg

Kdo chce kouzlu této legendární pohádky naplno propadnout, může ji tentokrát zhlédnout spolu s dalšími fanoušky přímo na místě, kde se natáčela. Takovou možnost budete mít ještě 13. ledna a 3. února vždy od 15 hodin, kdy se bude pohádka promítat v zámeckém kině v českém jazyce. V zámecké věži se také konají četné akce pro malé i velké fanoušky pohádek.

Foto: Schlösserland Sachsen/U. Koehler

Zámecké kino

Více o výstavě

Otevírací doba:

18. listopadu 2017 až 25. února 2018: út až ne 10:00 - 17:00 (poslední vstup 16:00)

Zavřeno 24. a 31. prosince a v pondělí (s výjimkou 25. prosince a 1. ledna 2018)

Jak se dostat do Moritzburgu?

Auto: A4 výjezd Dresden-Wilder Mann nebo A13 exit Radeburg (dále viz dopravní značení)

Veřejná doprava: Vlakem do Dresden-Neustadt, poté autobusem 326 směr Radeburg

Kde zakoupit vstupenky?

V letošním roce opět začíná předprodej již v říjnu. Se vstupenkou na přesný čas se můžete vyhnout frontám u denní pokladny. Lístky jsou k dispozici online a na mnoha předprodejních místech. Všechny informace naleznete na adrese www.schloss-moritzburg.de

Podrobné informace o výstavě naleznete zde.

Výběr článků

Načítám