Hlavní obsah

Zámecký areál Rheinsberg láká k nečekaným objevům

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symbolem braniborského města Rheinsberg je stejnojmenný zámek – nejkrásnější pohled na něj se naskytne z protějšího břehu jezera Grienericksee, v jehož hladině se zrcadlí charakteristické zdobné věže. Také přilehlý zámecký park je pastvou pro oči, a to i v zimě.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Winkelmann

Zámek Rheinsberg

Článek

Oblíbené místo literátů

Rheinsberg je místem, jež literárně proslavili především Theodor Fontane („Procházky braniborskou markou“, „Effi Briest“) a Kurt Tucholsky („Rheinsberg: Obrázková kniha pro zamilované“). Dnes v zámku sídlí literární muzeum Kurta Tucholského, které se v rámci výstavy i prohlídek zámku snaží zprostředkovat ducha tohoto spisovatele.

Mládí pruského krále

Město očarovalo také pruského krále Friedricha II. V letech 1736 až 1740 zde mladý korunní princ prožil nejšťastnější chvíle svého života. Díky tomu vděčí toto rezidenční město za svou slávu právě zdejšímu zámku. Reprezentativní budova byla původně středověkým vodním hradem. V roce 1734 ho koupil král Friedrich Vilém I. pro svého syna Friedricha. Téhož roku se začalo s přestavbou pro korunního prince a kromě zámeckého parku zde vzniklo také zámecké divadlo a šlechtické sídlo.

Tip na víkend

Prodlužte si pobyt v tomto kraji a ubytujte se například v apartmánech u jezera Grienericksee nebo v Precise Resort Marina Wolfsbruch. Dvě nebo tři noci vyjdou díky zimní akční nabídce výhodně -  včetně snídaně a dalších slev.

Užitečné odkazy

 Více informací o zámku Rheinsberg najdete na www.spsg.de

Další tipy na výlety a pobyt v Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Inspiraci pro cesty do Německa můžete čerpat také na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám