Hlavní obsah

V Braniborsku si lze vychutnat koupání v teple po celý rok

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Vyrazit na prodloužený víkend do Braniborska se vyplácí i v zimě. Ceny hotelů jsou až do konce března velmi příznivé, pokud si ubytování zarezervujete v hotelu, jenž se účastní slevové akce „Zimní Braniborsko“. Jedna noc ve dvoulůžkovém pokoji startuje na ceně 65 EUR včetně snídaně.

Foto: TMB Fotoarchiv/Y. Maecke

Zatímco je okolní krajina pokrytá sněhem a ledem, vy si můžete užívat tepla v braniborských termálních lázních a wellness!

Článek

Wellness ve Spreewaldu

Kdo svůj výlet chce spojit s wellness, měl by vyrazit do Spreewaldu. Dojezdová doba z Prahy činí zhruba tři hodiny. Pokud zvolíte ubytování na zámku v Lübbenau, budete mít možnost po celý den navštívit wellness a saunový svět Spreewelten.

Spreewelten a plavání s tučňáky

Bazény Spreewelten lákají děti i dospělé na jednu neobyčejnou atrakci – plavání s tučňáky. Samozřejmě, že nebudete plavat přímo v jejich bazénu, nicméně vás od něj bude dělit pouze sklo a během plavání a potápění budete moci z bezprostřední blízkosti sledovat, jak si vedou tučňáci v sousedním bazénu. Uvnitř pak na vás čeká bazén s vlnobitím, kanál s protiproudem a saunová vesnička v typickém spreewaldském stylu, čili si zde můžete dosyta užít jak rodinnou dovolenou, tak chvíle odpočinku v příjemných teplotách.

Foto: Spreewelten Bad

S tučňáky si nezaplavete nikde jinde v Evropě

Termální lázně Spreewaldtherme

Jen pár kilometrů od Lübbenau se nachází lázeňské středisko Burg s termálními lázněmi Spreewaldtherme. Zde je vše jako stvořené pro relaxaci: příjemná atmosféra, moderní zařízení, teplo a klid zajistí hostům opravdu odpočinkovou dovolenou uprostřed biosférické rezervace UNESCO. Lázně jsou spojeny tunelem se sousedním čtyřhvězdičkovým hotelem, takže stačí v pokoji navléci župan a vyrazit. Hotel skýtá svým hostům moderní útočiště, kde se prvotřídní design snoubí s útulnou atmosférou.

Foto: Spreewald Therme

Lázně Spreewald Therme vás jistě překvapí neotřelým designem

Termální lázně Steintherme

Další lázně na vás čekají ve Flämingu, kam z Prahy dorazíte po zhruba 3,5 hod. jízdy autem. Zde navštivte lázně Steintherme Bad Belzig, kde celkově vládne velmi uvolněná atmosféra. Návštěvníků je zde o mnoho méně, čili pobyt zde může být o to příjemnější. Na hosty zde čeká klid a spousta prostoru. Koupací část Steintherme nabízí šest bazénů s termální a teplou vodou o celkové rozloze vodní plochy přes 750 metrů čtverečních. Doplněny jsou několika klidovými zónami i atrakcemi, jako jsou například masážní trysky, lehátka ve vodě a sprchy. Za zkoušku stojí také místnost, kde vás ohromí hra světel a hudby.

Foto: Landhaus Alte Schmiede

Ubytujte se v Landhaus Alte Schmiede nedaleko Steintherme

Další informace o dovolené v Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Foto: Landhaus Alte Schmiede

Pohled na Landhaus Alte Schmiede

Rádi byste vyrazili do Německa?

Inspirujte se na www.germany.travel a objevte cíl Vaší příští dovolené či výletu!

Láká Vás dovolená v přírodě? Zkuste tento praktický vyhledávač ideálního místa pro dovolenou přesně dle Vašich představ.

Chcete vyrazit na prodloužený víkend do města? Přečtěte si něco o německých metropolích i romantických středověkých městech na www.germany.travel a jistě si vyberete.

Rádi byste se vydali objevovat zajímavé památky? Podívejte se na všechny německé památky UNESCO a vydejte se na cestu časem.

Výběr toho nejlepšího z Německa najdete na seznamu TOP 100 památek a atrakcí, o nichž každý rok hlasují turisté z celého světa.

Tipy na dopravu

Do Německa se dostanete snadno autem, vlakem či autobusy různých společností, jejichž nabídku destinací letos výrazně rozšířily zelené autobusy Flixbus. Pokud chcete vyrazit jen na víkend a užít si ho na maximum, pro cesty na sever či západ Německa můžete využít nabídky nízkonákladové letecké společnosti Eurowings.

Výběr článků

Načítám