Hlavní obsah

Slavnosti přírody v oblasti Berchtesgadenska

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblast Berchtesgadenska se rozprostírá v jihovýchodní části Bavorska, jen 150 km od Mnichova a zároveň také nedaleko Mozartova Salcburku. Nejrychleji je možné se do Berchtesgadenska z Prahy dostat přes silnice E65 a E55, a dále po dálnici A1 zhruba za 4,5 hodiny.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Pohled na městečko Berchtesgaden s Watzmannem za zády

Článek

Světoznámé atrakce ve výškách i hloubkách

Neporušená příroda, horské masivy, soutěsky, propasti a jezera jsou přirozenými lákadly Berchtesgadenska, z nichž jsou čeští hosté nadšeni. Významné světoznámé výletní cíle, jakými jsou jezero Königssee, solné doly nebo Orlí hnízdo určitě stojí za návštěvu.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Horská cyklistika v Berchtesgadensku

Kromě toho je zde možnost navštívit i řadu kulturních atraktivit: muzea, zámky, kostely a kláštery. Vyplatí se i krátký výlet do nedalekého Salcburku za městskou zábavou nebo za nákupy.

Pěšky, na silničním nebo horském kole, individuálně, ve skupině nebo s celou rodinou. Vydejte se na pěší výpravu k našim památkám, projeďte se na kole údolími, nebo na horácích k malebným horským chatám. Oblast Berchtesgadenska nabízí milovníkům pěší turistiky a outdoorových aktivit rozmanitou nabídku aktivit v ryzí přírodě.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

I horolezci si zde přijdou na své

Od procházek po zdejších loukách, pěších výprav přes alpské louky a objevování horských chat až po výstup na 2713 metrů vysoký Watzmann – tak široká a pestrá je zde nabídka pro pěší turisty.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Solné doly v Berchtesgadensku

Po stopách soli se můžete vydat na stezce SalzAlpenSteig, která patří k přeshraničním trasám řadícím se k prémiovým dálkovým pěším stezkám. Chybět by neměla ani některá z prohlídek s průvodcem národního parku Berchtesgaden.

V doprovodu zkušeného průvodce můžete poznat všechny krásy tohoto parku a dozvědět se přitom i spoustu zajímavých informací o zdejší flóře a fauně. Tento park totiž patří k jedinému alpskému národnímu parku v Německu.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

I děti mohou pěší výpravy v Berchtesgadensku bavit

Naše lezecké trasy a náročné horské a alpské výstupy jsou výzvou i pro zkušené turisty. Zdejší jezera jsou krásně čistá a skvěle se hodí pro osvěžení po náročné výpravě nebo jako cíl dovolené – zároveň také nabízejí mnoho možností k aktivitám v jezerech, na jezerech a také okolo nich.

Léto plné aktivit

V Berchtesgadensku nabízejí zkušení a kvalitní organizátoři nepřeberné množství outdoorových aktivit a akcí – ve vzduchu, na zemi nebo na vodě – které z vaší dovolené udělají nezapomenutelný zážitek: lezení po skalách, výpravy jeskyněmi, jízda na kajaku, stand up paddeling nebo jízda na čtyřkolce.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Almbachklamm je skvělým místem pro kaňoning

Vytrvalci se najdou v pěších výpravách, požitkáři ocení možnost projet si oblast na segweyi, milovníci vody si zábavu užijí při raftingu nebo kaňoningu (canyoning).

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Vyzkoušet můžete i rafting

Nezapomenutelným a zároveň adrenalinovým zážitkem je pak spolujízda na bobech. Se zkušeným pilotem se můžete projet na bobech až 130 kilometrovou rychlostí po zdejší bobové dráze u jezera Königssee, která je v zimě místem konání mezinárodních závodů na saních, bobech a také závodů ve skeletonu.

Kulinářský a nákupní ráj

Po dni plném různých aktivit se zde najde řada wellness zařízení, kde si návštěvníci mohou užít příjemné chvilky relaxace, které jim pomohou se uvolnit. Tato wellness zařízení se nachází v našich hotelech ve zdejších lázních nebo třeba v solných dolech.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Vydatnou svačinku si můžete dopřát v horských chatách

Pohodové toulky nebo příjemné nákupy si užijete na pěších zónách v Bad Reichenhallu, Berchtesgadenu nebo Freillassindu – ty jsou známé díky mnoha obchůdkům, kavárnám a restauracím.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Pohodové nakupování v Berchtesgadenu

Potřebnou energii pro vaše tělo zase můžete načerpat v některé ze zdejších příjemných kaváren, skvělých restaurací a tradičních hospůdek - některé mají i své pivovary. Regionální produkty v kombinaci s kuchařským umem a bavorskou kulinářskou tradicí činí z vepřového kolena, pečených kuřat, tradičních „Eintopfů“, místních dušených mas a typického občerstvení jedinečný zážitek.

Atraktivní nabídky

Atraktivní balíčky služeb je možné rezervovat už od 199 eur přes náš rezervační systém. Oblast Berchtesgadenska nabízí pro každý typ dovolené a pro každý rozpočet vysokou kvalitu prvotřídních služeb a přesně to pravé pro každého. Rádi Vám při výběru Vaší dovolené poradíme!

Komerční sdělení: Ráj pro milovníky pěších výprav

  • 4 noci se snídaní v příjemném penzionu
  • zdarma vstup do centra Haus der Berge
  • 1 x zpáteční plavba elektrickou lodí přes jezero Königssee ke Sv. Bartoloměji
  • 1 x občerstvení v hostinci Bräustürberl v Berchtesgadenu
  • aktuální brožura pro pěší turisty s nabídkou doporučených tras

Cena za osobu od 119 eur

Tipy na cestu: Berchtegadensko

Atraktivní nabídky naleznete zde

Kontakt pro paušální nabídky a jejich rezervaci:

Kontakt pro paušální nabídky a jejich rezervaci:Monika Schnöll

Kontakt: m.schnoell@bglt.de  -  Tel.: +49-8652-65650-42

Film o Berchtesgadensku

Objednejte si naše brožury „Höhepunkte und Tipps“ s informacemi o volnočasových možnostech

Informace v češtině

Příjezd do Berchtesgadenska

Další informace naleznete na našich stránkách

Výběr článků

Načítám